שאלה שאלתית

שלמה.ל

New member
שאלה שאלתית

להן שאלה שאני מתחבט בה ולא מוצא תשובה , העלתי שאלה זו גם בפורום חוק ומשפט בתקווה לקבל תשובה. הסיפור והשאלה : יש לי סוג של מוצר מזון חדש שהינו המצאה שלי ולא קיים בשום מקום בארץ. מוצר מסוג זה לא ניתן לרשום כפטנט. הצעתי אותו למס´ חברות העוסקות בתחום אולם כמובן שאף אחת מהחברות אינה קונה חתול בשק אלא רוצה שאבוא אציג את המוצר המוגמר וכמובן טעימות. הפחד שלי בכל העניין הוא שלאחר הטעימות ישבו המומחים לדבר ובמקום לקנות את נוסחת המוצר ינסו להעתיק אותו לאחר שקבלו את הרעיון. אף אחד אינו מוכן להתחייב שלא יעשה כן. השאלה היא באיזה דרך לדעתכם אוכל למנוע מצב זה ולהגיע איתם להסדר. תודה לכל מי שיענה שנה טובה

tevagil

New member
אפשר

אתה יכול להדיע איתם להסכם עסקי, בלי קשר לזכויות פטנט. אני הייתי מציג את ההסכם כך: 1 . המוצר לא קיים, הם לא מייצרים אותו. 2. אתה תספר להם. 3. אם הם ייצרו הם ישלמו לך תמלוגים. 4. אם הם לא ירצו, תוך חודש נגיד, אז מותר לך להציע את זה למישהו אחר. אם הם חותמים אז זה מחייב אותם, בלי קשר לפטנט.

oh yes

New member
אבל למעשה הסיטואציה היא זאת:

"תשמע, איך, איך באת אלינו עם זה... מדהים, (נציג החברה מסתובב לזה שיושב לידו שמהנהן) אה, שלמה? פשש. יש לנו כבר שנה במגירה דבר ממש ממש דומה." זאת בעיה. מנסיון, אלא אם כן יש לך שם בענף (שאי אפשר להתווכח איתו), חברה לא תחתום איתך על הסכמי סודיות והסכמים בכלל לפני שהיא תראה משהו. פתרון אפשרי הוא ללכת על זה, להציג את הדברים אבל - לבוא לפגישה עם עורך הדין שלך ולהציג אותו כשותף (נגיד שאתה נותן לו 5% מההכנסות שלך, וכשותף הוא רצה לבוא לפגישה) - כולם יהיו הרבה יותר זהירים במה שיאמרו. אגב, בתרחיש כזה, אני לא בטוח על מי תחול חובת ההוכחה (יש להניח שעליהם, אם יתבעו) שהיהאכן דבר כזה "במגירה". אבל לך תתעסק עם גופים גדולים... בסופו של דבר, הכי טוב, כמו תמיד, זה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו... בחברה.

shsre

New member
גופים גדולים מפחדים לא פחות

מהמקרה ההפוך. שלאחר שהם יחדירו מוצר, יבוא מישהו ויתבע אותם. לכן הרעיון לערב עו"ד הוא נכון ובמקום. הוא גם יוכל לנסח מסמך NDA שיסדיר את כל התהליך. בנוסף אתה צריך לזכור שבמידה וכל כך קל להעתיק את המוצר, אתה מהר מאוד לא תהיה לבד בשוק עם או בלי שותף חזק. אגב מנסיון (מר) לעו"ד משלמים בכסף ולא באחוזים אחרת גם התוצאה תראה בהתאם.

tevagil

New member
סעיף בהסכם

צריך כמובן להיות סעיף בהסכם הנותן לחברה להוכיח כי היא חשבה על הרעיון או כמו שאתה אומר "הוא במגרה". אפשר לתת להם כמה ימים לענות, ואם הם לא עונים אז הרעיון נחשב כחדש. ואם תגיע דרך מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו, לא ישאר לך כלום, ואחד המישהואים יגיד שזה בכלל הרעיון שלו.

oh yes

New member
הרעיון הוא שהמישאוהים לא יודעים

מה הרעיון. הם רק פותחי הדלת בגלל שהמליצו על האיש. אני לא מסכים לזה שלא נשאר לך כלום. לא תמיד אנשים לוקחים אחוזים על introduction וגם אם, אלה אחוזים קטנים. אין, השיטה של מישהו שמכיר היא נהוגה ועובדת, לטוב ולרע...

shlomob12

New member
לשאלת יצור מוצר מזון חדש../images/Emo77.gif

כל מזון שאתה תייצר ותפיץ אותו בשווקים ויהיה לו ביקוש , למחרת ינסו לזייפו במעבדות של כל תעשיית המזון , לכן אל תכנס להוצאות של מניעת הזיוף . במקרה אני עסקתי במפעל לתערובות ותמציות מזון , ומפעל זה יש מעבדה ששם מזייפים מוצרי מזון וכמובן גם מחדשים פורמולות חדשים , כך שזה לא כל כך קל לזייף מוצרי מזון ודרוש לזה התמחות וזמן . אוכל למסור לך יותר פרטים לגבי יצור של המוצר או שיווקו אם תיצור איתי קשר . שלמה - [email protected]

למעלה