הממ ניתוח מעניין
היי הגר כתבת: ""שאלת שאלה, עניתי לך, ענית שוב אבל בכלל לא היה המשך למה שאני כתבתי בתגובה שלי. יוצא מכך שאני הבנתי משהו שונה לחלוטין ממה שאתה התכוונת להביע בשאלה... מכאן ההשמטה."" לא בהכרח, דווקה ענית תשובה מאוד לעיניין... "" וכדי לחדד את הנקודה אתאר לך מה גרם לי להגיב כפי שהגבתי: שאלת "איך הייתם מתנהגים עם אדם שעומד למות?" מכאן (לפי דרך החשיבה שלי)יוצא שאתה שואל את השאלה משום שאתה מתמודד עם סיטואציה שבה מישהו קרוב לך עומד למות, ואתה מתלבט או מעלה הרהור כללי שנוגע לסיטואציה (כך לפי עקרון ההשמטה ב-Meta-model)."" כאן עשית mind reading - נכון שאלתי שאלה. אבל למה את חושבת שאני שואל כי אני מתמודד עם סיטואציה שבה מישהו קרוב לי עומד למות??.. כאשר את חושבת שאני משמיט משהו, ואת לא בודקת את זה, את בעצם חוטאת למטרה. באם נראה שעשיתי השמטה, רצוי לשאול בכדי לברר.. "" התשובה שלי הייתה מעין השתתפות ולא הרהורים פילוסופיים."" התשובה שלך הייתה נפלאה
כמו כן תשובות של האנשים בפורומים האחרים שבהם שאלתי כגון : להרגיש טוב, פילוסופיה, רוחני והתבוננות פנימה.. ""אם רצית ליצור חשיבה זו התשובה שלי אליך: אני מאמינה שאם אנחנו אנשים בריאים (ובמסגרת עבודתי אני רואה הרבה חולי מסביב), מרבית הסיכויים שאנחנו נמשיך לחיות עוד כמה וכמה זמן... אני לא זקוקה למחשבה שהאדם שאיתו אני מדברת ממש כרגע (שזה בעצם אתה) עומד למות בשביל להתייחס אליו יותר יפה, לחייך אליו יותר ולסלוח לו יותר.... אני פשוט משתדלת כמיטב יכולתי להתייחס אליו בראש וראשונה כאדם ולא כאדם שעומד למות. מה אתה חושב?"" זה נפלא.. הנקודה שהעלתי, ובחנתי הייתה מכוונת ללימוד מסויים שאומר, שכל אדם שאנו פוגשים הוא אדם שהולך למות. ושכאשר מתייחסים אל החיים כך, מפסיקים להתעסק עם שטויות (כפי שמישהי ענתה לי באחד הפורומים האחרים)
שיהיה לך סופ"ש מדהים מיק.