שאלה שאלתית

ettyshp

New member
|מי זה../images/Emo56.gif

האדם? האם קרוב שלך? לפני שהייתי עושה משהו, קודם כל הייתי בודקת איך אני מרגישה בקשר למוות שלו ומה אני חושבת.ובלי שום קשר-תרים סלולרי יש לנו דיבור... יום טוב ומלא חיים.אתי.

היי מיקי יקר! ../images/Emo24.gif

זו שאלה כל כך קשה... אני רק יכולה לספר על החוויה האישית שלי מלפני כמעט חמש שנים: סבא שלי נפטר אז מסרטן... היה לי מאוד קשה להתמודד עם זה שסבא שלי כבר לא מה שהיה ושהוא הולך ומידרדר... לא ראיתי אותו תקופה מאוד ארוכה, וגם כאשר באתי אליו יום אחד לפני שנפטר, לא הייתי מסוגלת להיכנס לחדר שבו שכב כדי לראות אותו... נראה לי שעד היום המוות שלו מודחק אצלי כל כך חזק, מכיוון שמעולם לא התמודדתי איתו... היום, ממרחק של חמש שנים וקורס דמיון מודרך (בייחוד אחרי המפגש שהיה בסופ"ש האחרון) אני לא יודעת להגיד בוודאות איך הייתי מתנהגת אבל ייתכן בהחלט שזה היה נראה אחרת והיה לי אולי יותר קל לקבל את זה ולהתנהג בהתאם... נראה לי שמה שהכי חשוב זה להיות עם האדם הזה כמה שאפשר ולתת לו תחושה טובה. הרבה פעמים אנחנו נופלים לרחמים במצבים כאלו. אנחנו צריכים להיות חזקים ולנטרל את רגש הרחמים. והכי חשוב כמו שאתה אומר, לחיות את הרגע ולהתמודד עם כל רגע ורגע כזה בנפרד ובמיטב כוחות הנפש שלנו. זה תלוי רק בנו... הגר

חשבתם על זה פעם?

שכל אדם שאתם פוגשים בו (כולל אותכם) הולך למות!!! ??? רוח.

וחומסקי היה אומר על זה...

שהשאלה הראשונה ששאלת היא דוגמא קלאסית להשמטה ועיוות. אין בכלל קשר בין השאלה הראשונה שלך לתשובה שלי ולשאלה השנייה שלך (שהייתה, כך נראה לי, תהיה לעצמך בעקבות המפגש שהיה בסוף השבוע האחרון). אתה צודק, כולנו נמות בסוף, אבל אני למשל לא חושבת על זה, בדיוק כשם שאתה לא מהרהר בכך על בסיס יומיומי (כך אני רוצה להאמין)... אז איך מתנהגים? לא מפסיקים לחיות, זה בטוח! הגר
נ.ב. אל תמהר, אתה עדיין רוח מדבר ולא רק רוח

המממ....

איך בדיוק השאלה הראשונה הינה דוגמה קלאסית להשמטה ועיוות? השאלה הראשונה, הייתה בשביל לקבל תגובות.. השאלה השניה הייתה בשביל ליצר חשיבה מסויימת.. וכל השרשור הוא בעקבות מספר מקרים שקרו לי לאחרונה 1. הרצאה של בועז שביט = פסיכולוג שמתעסק בחיים ומוות 2. המפגש האחרון ועבודה עם שחזור גלגולים 3. שיחה שהתקיימה בדרך חזרה מהמפגש. 4. שינוי מיוחל באופן ההסתכלות שלי על אנשים.. בהסתכלות שלי, אם אני פוגש אדם שהולך למות, הייתי סולח לו קצת יותר הייתי צוחק עימו קצת יותר בטוח הייתי מוותר לו קצת יותר הייתי אוהב אותו קצת יותר.. אז למה שאני לא אסתכל על כולם באותו האופן? האם זה לא יעשה לי ולאלה הסובבים אותי, את החיים קצת יותר?? ואותו כנ"ל גם כלפי עצמי.. מיק.

אני אסביר לך איך...

שאלת שאלה, עניתי לך, ענית שוב אבל בכלל לא היה המשך למה שאני כתבתי בתגובה שלי. יוצא מכך שאני הבנתי משהו שונה לחלוטין ממה שאתה התכוונת להביע בשאלה... מכאן ההשמטה. וכדי לחדד את הנקודה אתאר לך מה גרם לי להגיב כפי שהגבתי: שאלת "איך הייתם מתנהגים עם אדם שעומד למות?" מכאן (לפי דרך החשיבה שלי)יוצא שאתה שואל את השאלה משום שאתה מתמודד עם סיטואציה שבה מישהו קרוב לך עומד למות, ואתה מתלבט או מעלה הרהור כללי שנוגע לסיטואציה (כך לפי עקרון ההשמטה ב-Meta-model). התשובה שלי הייתה מעין השתתפות ולא הרהורים פילוסופיים. אם רצית ליצור חשיבה זו התשובה שלי אליך: אני מאמינה שאם אנחנו אנשים בריאים (ובמסגרת עבודתי אני רואה הרבה חולי מסביב), מרבית הסיכויים שאנחנו נמשיך לחיות עוד כמה וכמה זמן... אני לא זקוקה למחשבה שהאדם שאיתו אני מדברת ממש כרגע (שזה בעצם אתה) עומד למות בשביל להתייחס אליו יותר יפה, לחייך אליו יותר ולסלוח לו יותר.... אני פשוט משתדלת כמיטב יכולתי להתייחס אליו בראש וראשונה כאדם ולא כאדם שעומד למות. מה אתה חושב? הגר

הממ ניתוח מעניין

היי הגר כתבת: ""שאלת שאלה, עניתי לך, ענית שוב אבל בכלל לא היה המשך למה שאני כתבתי בתגובה שלי. יוצא מכך שאני הבנתי משהו שונה לחלוטין ממה שאתה התכוונת להביע בשאלה... מכאן ההשמטה."" לא בהכרח, דווקה ענית תשובה מאוד לעיניין... "" וכדי לחדד את הנקודה אתאר לך מה גרם לי להגיב כפי שהגבתי: שאלת "איך הייתם מתנהגים עם אדם שעומד למות?" מכאן (לפי דרך החשיבה שלי)יוצא שאתה שואל את השאלה משום שאתה מתמודד עם סיטואציה שבה מישהו קרוב לך עומד למות, ואתה מתלבט או מעלה הרהור כללי שנוגע לסיטואציה (כך לפי עקרון ההשמטה ב-Meta-model)."" כאן עשית mind reading - נכון שאלתי שאלה. אבל למה את חושבת שאני שואל כי אני מתמודד עם סיטואציה שבה מישהו קרוב לי עומד למות??.. כאשר את חושבת שאני משמיט משהו, ואת לא בודקת את זה, את בעצם חוטאת למטרה. באם נראה שעשיתי השמטה, רצוי לשאול בכדי לברר.. "" התשובה שלי הייתה מעין השתתפות ולא הרהורים פילוסופיים."" התשובה שלך הייתה נפלאה
כמו כן תשובות של האנשים בפורומים האחרים שבהם שאלתי כגון : להרגיש טוב, פילוסופיה, רוחני והתבוננות פנימה.. ""אם רצית ליצור חשיבה זו התשובה שלי אליך: אני מאמינה שאם אנחנו אנשים בריאים (ובמסגרת עבודתי אני רואה הרבה חולי מסביב), מרבית הסיכויים שאנחנו נמשיך לחיות עוד כמה וכמה זמן... אני לא זקוקה למחשבה שהאדם שאיתו אני מדברת ממש כרגע (שזה בעצם אתה) עומד למות בשביל להתייחס אליו יותר יפה, לחייך אליו יותר ולסלוח לו יותר.... אני פשוט משתדלת כמיטב יכולתי להתייחס אליו בראש וראשונה כאדם ולא כאדם שעומד למות. מה אתה חושב?"" זה נפלא.. הנקודה שהעלתי, ובחנתי הייתה מכוונת ללימוד מסויים שאומר, שכל אדם שאנו פוגשים הוא אדם שהולך למות. ושכאשר מתייחסים אל החיים כך, מפסיקים להתעסק עם שטויות (כפי שמישהי ענתה לי באחד הפורומים האחרים)
שיהיה לך סופ"ש מדהים מיק.

למעלה