שאלה שאלתית

בונוסית

New member
שאלה שאלתית

אנחנו עוברים בקרוב לבית חדש. השאלה היא האם לשמור חדר במיוחד לבונוסים או לארגן פינה בחדר של קטנציק או חדר אורחים או מה. בהתחלה בהתחלה הייה להם חדר ענק משותף לשניהם. כשקטנציק נולד, החלפתי את חדר העבודה הפיצי שלי לחדר שלו והוספתי לחדר של הבונוסים את שולחן העבודה המחשב וכו.. האמת, היום הם לא יכולים לשון באתו חדר בגלל שהם רבים כול הזמן. זה נראה לי לא הגיוני לסדר לכול אחד פינה נפרדת שתהייה ריקה רוב הזמן. האמת זה גם לא נראה לי לסדר להם חדר מיוחד (במיוחד שהם לא רוצים להיות ביחד) כי חבל על המקום. חשבתי אולי לשים אותם אם קטנציק וככה גם לא תהייה הפרדה בין הילדים. איך זה אצלכם, מה דעתכם?

rolan

New member
בונוסית יקרה

קשה קצת להבין מי בתוך הסיפור, מה דעתך לכתוב לנו את ההרכב המשפחתי שלכם, כך נדע כיצד להתייחס וגם אוסיף אותך לתעודת הזהות של משפחות הפורום. נראה לי שכך נוכל להבין ולסייע יותר.

בונוסית

New member
מי שפו - נא לענות

ושיקום מישהוא ויגיד אחרת

בונוסית

New member
אומנם רצוי אך לא מציאתי

לצערי איננו משפחת רוטשילד. הבית אומנם לא קטנטן אך זה נראה לי לא הגיוני ש2 מתוך 4 חדרים יעמדו לרשותם, ריקים ושקטים רוב הזמן.

עלמה 3

New member
אז, אם יש חדר אורחים , הוא יכול

להיות לשמושם... זה גם טוב...

עלמה 3

New member
בונוסית../images/Emo141.gif

אם הם מגיעים קבוע וגם במהלך השבוע... וקיימת האפשרות לסדר להם חדר משלהם.. הייתי מסדרת בנפרד מהקטנצ'יק... ותשאלי את הקטנציק האם זה בסדר ואם הוא רוצה אותם בחדר שלו.

בונוסית

New member
אז ככה

בהתחלה הם באמת היו מגעים גם במשך השבוע. מאז שעברו לעיר אחרת ורחוקה מגעים אלינו כול שישי שבת אחר +חצי חצי בחגים+... (וכול שבוע אבא שלהם נוסע אליהם לפגישה- סתם בלי קשר, לידע כללי.). 1. הקטנציק קטן מידי בשביל שישאלו אותו. בקושי אבא אמא וחתול הוא יודע להגיד. 2. הם כבר לא יכולים לישון באותו חדר יחד בגלל הריבים. הם גדולים מידי אחד לשני. 3. בעיות של מקום. 4. בגלל ששניהם אוהבים את קטנציק והוא אותם חשבתי להכין להם מיטות נפתחות בחדר שלו. שאלות: 1. האם זה נראה לכם שזה מספיק טוב או שחשוב להצטופף העיקר שהייה להם פינה נפרדת (למרות שהם לא משאירים חפצים אצלנו). 2. מענין אותי לדעת מה הסידור אצלכ? 3. רעיונות הצעות.... בשימחה

עלמה 3

New member
שוב

אני הייתי מסדרת להם חדר נפרד מהקטנצ'יק.. ובפרט שהם מגיעים כל שישי שבת. אצלנו אין חדר נפרד עבורם, כשהם באים אז הם ישנים בחדר של הילדים שלנו...

oehhe

New member
משרד השיכון כבקשתכם

ובכן, להלן דעתי: לא ברור לי גילם של החבר'ה, אך גם הבינותי שיש סוף למשאבים העומדים לרשותכם (למי אין?) היה נחמד מאוד להכין לשניהם איזו פינה פרטית, עדיף חדר. גם אם אינם משאירים חפצים, היה כדאי ללכת איתם ולרכוש איזה פוסטר לפי בחירתם, או לחליפין או בנוסף משהו שיבחרו לתלות (אולי מחדרם מבית אמא). אם ינתן הם לתרום לעיצוב החדר\פינה, הדבר יסייע לקשור אותם למקום. אינני בטוח אם הבנתי נכון, אבל ציינת ששני ילדי בעלך אשר מבקרים לעיתים, אינם יכולים לישון באותו חדר. אם נכון הוא הדבר, נוצרת כאן בעיית מרחב, אינני יודע את גילם, אבל אולי אפשר שהצעיר בינהם ישן עם המלאך המשותף שלכם (שיודע לומר חתול) והבוגר ישן בסלון או בפינה אחרת. אם תפרטי את גיל הילדים ומספר החדרים, בטוח שיקומו כאן עשרות יועצים חכמים ונבונים ויסייעו לכם בפאזל. oehhe תיאודור הרצל: בפאזל יסדתי את מדינת היהודים

אם הם לא יולים לישון יחד

בגלל הריבים אז יש בעיה... אולי, ניתן לשים מיטה בחדר השני ולעשות ממנו מה שאתם רוצים בנוסף חדר עבודה וכדומה. ניתן לעשות תורת פעם אחת A ישן בחדר בו רק מיטה פעם אחת Bישן שם וכמובן שאם יש להם רעיון יותר טוב ניתן לתת להם להגות אותו. תסבירי להם את המצב, תסבירי להם מה האפשרויות שהם יבחרו אם הם מעדיפים ביחד או לחוד ובאילו תנאים. ד"א בני כמה הם?

בונוסית

New member
עוד פרטים

הבונוסים הם בגיל העשרה. הם רבים כול הזמן ולא רוצים לישון באותו חדר. אז בינתים הסידור הוא שהבונוס ישן בבית הבסא סבתא והבונוסית בביתנו או להפך. אכשו- אם הם לא רוצים לישון יחד האם זה נראה לכם הגיוני לסדר 2 חדרים מתוך 4 רק בשביל השישי שבת שהם איתנו? מצד שני כן רוצה שתהייה להם פינה מסודרת לעצמם. וגם עודדתי אותם כמה פעמים להשאיר דברים אצלנו שהייה להם פו .

אני הייתי מציגה בפניהם את האפשריות

באשר האפשרויות שיש לכם ושהם יבחרו. בין אם זה לישון ביחד או לחוד בין אם זה שאחד ישן בחדר והאחר בסלון. ברגע שהם יחליטו הם יצאו הכי מרוצים (בהתאם לאפשרויות).

*יערית

New member
בוקר טוב בונוסית..../images/Emo141.gif

איך שאני קוראת אותך ואני ממש לא אכתוב מתוך ניסיון או משהו דומה לזה...רק מתוך המחשבה שלי, וההיגיון שלי... מאחר ואת פיצי לא ניתן לשאול,ומאחר והם מחבבים אחד את השני, הם אותו והוא אותם...הם מספיק בוגרים בכדי שישאלו את דעתם, אני הייתי פונה אליהם במידה ומערכת היחסים מאפשרת זאת, אומרת להם שהשאלה באה מתוך צורך התייעצותי ואתם תראו איך ניתן לבוא לקראתם שבכל זאת השהייה בבית תהייה להם נעימה, וגם הרגשה של "בית" מכל המשתמע מכך.. אז ככה אני הייתי נוהגת במידה וזה אפשרי,ומה שיהייה להם להגיד התייעץ עם בן זוגי ונגיע לפשרה או החלטה. בהצלחה

בונוסית

New member
איך לא עלה על דעתי???

טריואלי. להציג להם אופציות רלונטיות ושיבחרו...! בכול זאת, רוצה לשמוע עוד רעיונות ולדעת מה קורה בבתים שלכם?

maof

New member
היתיעצות בכל רם../images/Emo13.gif

אם פער הגילים לא גדול ויש הסכמה לשיתוף..... כן זה יכול לעזור לקשר ולחיבור בין שני הילדים מעוף

1נתי 1

New member
האם ניתן לחצות חדר אחד?

אולי אפשר בעזרת מחיצה/גבס או כל רעיון אחר לחצות חדר אחד לשניים לסדר לכל אחד מהבונוסים פינה פרטית משלו לדברייך - אין להם חפצים ולכן מיטה, שידה, תמונה יפה - יכולים לתת הרגשה נהדרת . נכון - החדר יעמוד ריק רוב הזמן (וניתן לנצלו כפינת עבודה בימים בהם אינם נימצאים ) אך אולי בשביל ההרגשה של הבונוסים - זה שווה ?

אני בעד פינה לכל אחד

אם יש אפשרות שכל אחד יקבל חדר זה נפלא. תיחום הפינה מאפשרת לקבל את הבלגן של כל אחד מבלי להשתגע,סוגרים דלת ולא רואים. את הקשר בין הילדים אפשר לשמר במרחבים הכללים בבית .

maof

New member
כן את צודקת יונה..........

אבל לא תמיד זה נכון........ הילדים של בת זוגתי היו תקופה ארוכה יחד וביום אחד שהנושא עלה אם להפריד חדרים אז הגענו להחלטה משותפת אני ובת זוגתי שעד שהילדים לא יבקשו חדרים ניפרדים אנחנו לא נפריד בינהם הכל גם עינין של גיל...... ולפעמים זה רק לטובה ששני ילדים נימצאים יחד אני לא חושב שאם הם היו רוצים ולהמשיך להיות יחד באותו חדר .....והבקשה לא היתה באה מצידם אנחנו לא היינו מפרידים בינהם מעוף

למעלה