תשובה תשובתית
סחתיין, שאלה מאוד חשובה. התקלת אותי במתפרצת. וזה הולך כך. אמת ויציב נהוג לתרגל אסנות על קיבה ריקה ומדוע? הנה כמה נושאים למחשבה. 1. תאר לעצמך שאתה מבצע שירשהאסנה- עמידת ראש עם בוכטה של אוכל שאכלת רק לפני חצי שעה. אז מה? כל הסיפור הזה מנסה לצאת החוצה דרך הגרון ומשם לפה. זה לא רק לא זה -זה בפירוש מסוכן וגם לא בריא. 2. ולכן, אסנות מתרגלים בדרך כלל, מוקדם מאוד בבוקר ומאוחר מאוד בערב ותיכף תבין מדוע. בבוקר לפני שהתחלת בתרגול אסנות אתה חייב לבצע ריקון מעיים- יציאה בסגנון חופשי וגם הורקה של שלפוחית השתן. כמו שאסור לתרגל אסנות על קיבה מלאה אסור לתרגל אסנות לפני ריקון מעיים. ולמה? 3. כשאתה מבצע תרגילי נשימה זו ממש צרה צרורה באם אתה מבצע אותה על קיבה מלאה או ללא ריקון מעיים. בנוסף ישנם מספר אסנות אשר עובדות על האברים הפנימיים של הגוף ואתה חייב להתרוקן. אחרת הגוף יודיע לך עשה את זה עכשיו. 4. תארתי לפניך מצבים פיזולוגיים שונים ועכשיו. אסור לתרגל אסנות ונשימות על קיבה מלאה או ללא ריקון מעיים, כי הגוף על כל מרכיביו, הוא יחידה אנרגטית משוכללת הקולטת אנרגיה והפולטת אנרגיה מפנה למעשה את כל האנרגיה שלו- במדה והקיבה מלאה- לטיפול בבעייה. לאמור: עיכול המזון. כתוצאה מכך נגרם איבוד אנרגיה מהיר ואי אפשר לבצע ביעילות כינוס מחשבות וחושים ותרגול ריכוז. לחידוש האנרגיה. 5. המהדרין. תלמידי היוגה המתקדמים מבצעים הקאה בטרם התרגול כדי להכפיף את הגוף במהירות למצב של כינוס חושים וריכוז וכדי למנוע כל הפרעה או הסחת דעת לעניין האנרגטי. 6. אני אישית חושב שלאדם מן היישוב לא צריך להתאמץ לבצע הקאה לפני תרגול אסנות כי כשאתה יוזם הקאה אחרי ארוחה למשל (ראה מנהג הרומאים הקדמונים) אתה מעלה את כל מיצי העיכול החריפים שלך לושט ומשם לגרום ולפה. ובמקרה כזה מיצים חריפים אלו (זה ממש כמו חומצה) יכולים לגרום לך כיבים. ובינינו מי צריך את זה. אני בטח שלא. מקווה שעזרתי לך תרגול נעים יוגי בר