שאלה שאלתית

JuveFan

New member
שאלה שאלתית

אהלן. השתחררתי לפני חודשיים (שרתתי בגולני), לכן עדיין לא יצא לי לעשות מילואים. נניח ואני רוצה לעשות מילואים ביחידה אחרת. נניח שאני לא רוצה לעשות אותו עם אלה שהיו איתי בסדיר. זה אפשרי? תודה.

agnostic

New member
אני חושב שבעקרון הצבא משבץ

אותך במילואים לפי צרכיו ( אותי למשל הפרידו מהחבר'ה שלי בסדיר , והציבו אותי ביחידת מילואים של צנחנים שלא שירתתי בה בסדיר ). לדעתי לגולני אין חטיבות מילואים, ומשבצים את המשתחררים לחטיבות חי"ר מעורבות של גולני נח"ל גבעתי, ולכן יש פחות סיכוי שתשרת עם חבריך מהסדיר . בכל מקרה זה די קל לעבור מקומות במילואים, כל מה שאתה צריך זה להכיר קצין מהיחידה בה אתה כן רוצה לשרת, ולבקש ממנו שימשוך אותך ( הצבא הרבה יותר גמיש במילואים מאשר בסדיר ).

רוב משוחררי חי"ר...ללא הצנחנים...

...מצורפים לגדודי חי"רם(חיר מובחר)...רוב בוגרי גולני, נחל, גבעתי, חטיבה 500... חלק מפוזרים ביחידות אשר זקוקות לחי"רניקים, נניח פלס"ר תותחנים או שריון... לכל פיקוד יש את החטיבת החי"רם שלו...ככה שכניראה תגיע למשהו באזור שלך...למרות שיש מצבים שדימונאים משרתים בחטיבה שבגליל והמילואים עצמם בעזה!!!...אין קשר הדוק למיקום החטיבה לשירות בפועל, כי עכשיו תקופה מחורבנת...כח גדוד נותן את המאמץ בלחימה... בזמן רגיעה מי שבביקעה או בערבה/אילת ורמה"ג... לגבי הבקשה שלך, אתה תרואיין ע"י המג"דים בפורום מסויים, ככה היה אצלי, כמו שוק בשר, המג"ד שמתרשם ממך, לוקח אותך...ממש משחק פיונים בשח מט...

ניר נגר

New member
היי איש, שיחרור נעים וברוך הבא

לאזרחות (כשאתה לא במילואים כמובן) אתה תשובץ עם עוד גדודים אחרים ביחידת ח"יר משוריין (חרמ"ש) לגולני אין גדודים יעודיים כמו לצנחנים והם מפוזרים יחיד עם יוצאי גולני, נח"ל וכו') אתה תזומן לשיחת מג"ד ולפי ההתרשמות שלו ממך אתה תשובץ לאחת הפלוגות בגדוד שךו, אם לסיור, מרגמות, פלוגות ח"י רגילות. בהצלחה ושירות מילואים קל

JuveFan

New member
אני כבר יודע לאן אני משובץ

ולשם משובצים כמעט כל אלה שהיו איתי בסדיר. השאלה היא האם אני יכול לשנות את זה ולהשתבץ לגדוד או לחטיבה אחרת?

ניר נגר

New member
מוזר מאוד, אני הייתי מת להשתבץ

עם החבר'ה שלי מהסדיר, לצערי אף אחד לא איתי :( בכל מקרה פמה למג"ד שלך ספר לו שאתה לא רוצה לשרת איתם ושיעבירו אותך יחידה. כמו כן, ישנו טופס 55 שבו אתה מבקש לעבור יחידה, דבר עם קצינת הקישור שלך. נשמח לעדכונים וברוך הבא לפורום

JuveFan

New member
נחכה לשירות המילואים הראשון

נראה איך יהיה ואז אני אחליט. תודה בכל אופן.

ניר נגר

New member
נשמח לשמוע על ההתפתחויות..ודרך

אגב אני מכיר את השיר של בלדה לחובש וחושב שאתה טועה במילותיו...לדוגמה כשאני יוצא לפעילות בשטח אני בטוח במאת האחוזים שהחובש שיוצא איתנו ישכב עליי אם צריך...

למעלה