שאלה שאלתית...

שאלה שאלתית...

שלום לכולם...! יש לי דילמה מסובכת ביותר והייתי רוצה לשתף אתכם ולראות אם תוכלו לעזור לי.. הקדמה... יש לי בבית 3 מחשבים.. פנטיום 133, פנטיום 166, AMD 600. 133- 48 מגה זיכרון.. 166 עם 32.. וה 600 עם 384 מגה. התחברתי לאיי די אס אל ואני רוצה לשתף את המחשבים ברשת בלי HUB ושכולם יקבלו אינטרנט... עכשיו מה שחשבתי זה להתקין לינוקס על ה 166 ולשים בו שלושה כרטיסי רשת.. מה דעתכם? והאם זה בכלל יעבוד? ואם כן אז איזו הפצה להתקין? אודה לכם על עזרתכם! ליאור

linuxius

New member
במחיר של שלשה כרטיסי רשת...../images/Emo13.gif

האב דרך ספק עולה בסביבות ה-20-30 דולר (האב ל-4) שלשה כרטיסי רשת עולים יותר! ובכלל למה אתה צריך להכביד כך על מחשב ת למה שיחזיק על עצמו 3 INTERFACES חבל...

linuxius

New member
בקשר להפצה...

ההפצה לא כל כך משנה בכל מקרה RED HAT או MANDRAKE ניראות ללא ספק כבחירה די בטוחה. ביניהם זה לא כל כך משנה רק תצטרך לקמפל קרנל עם התמיכה המתאימה ב-IPTABLES ולקנפג זאת בהתאם כדי ליצור IP_MASQ דרך שיטה שו תשתף בקלות את האינטרנט בין המחשבים שלך.

ezaton

New member
זה יעבוד

אבל יש גורמים שמהם אתה כרגע מתעלם, ואולי כדאי לשקול אותם: 1) כל אחד מהמחשבים ימצא על סגמנט רשת נפרד. 2) לא יהיה בינייהם Sharing, אלא אם תאפשר ניתוב Broadcust בין הסגמנטים, או תריץ שרת Wins (שנועד בדיוק למטרה הזאת). 3) כל תעבורת נתונים בין מחשבים פנימיים תעמיס מאוד את השרת (תעבורות מפוצלות ב 10 מגה-ביט כבר מורגשות), מה שידרוש ממך שימוש בכמה אפשרויות קרנל שכנראה תדרושנה ממך הידור מחודש. אני לא יודע בכמה אתה מעריך את הזמן שלך, אבל מדובר בשעות של למידה, ניסוי וטעיה, פלוס סיכון משמעותי לרשת שלך אל מול פריצות מבחוץ - כללי ה FW יצטרכו להיבנות לאט לאט להתאים להכל, וזה עלול לעלות לך (בחלק מהזמן) בפשרה לגבי החוץ->פנים. ככלל, האפשרויות הפשוטות הן תמיד העדיפות. בזמן שסיבוך המערכת יעלה לך באמינות מופחתת. Hub יחסוך לך הרבה שעות תיסכול. לשאלת הלינוקס: כל דיסטרו בה תחפוץ. כדאי שתביא מומחה אבטחה / לינוקס לביתך שיוודא שהמערכת שלך מריצה 0 שירותים, כדי שלא יבואו לבקר אורחים בלתי קרואים. Ez

למעלה