שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

היי כולם. שאלה לי אליכם: אם אני שואל: "מהי מטרתך בקורס?" או "מהי התוצאה שאתה רוצה להפיק מהקורס?" מהו ההבדל בחוויה שלכם בין שתי השאלות? מיקי

האלי

New member
יש הבדל

בתחושה שלי יש הבדל. כשאני מנסה לשים אותו במילים ההבדל מתמוסס. במילים זה נשמע אותו דבר למרות שבניסוח הראשון ההרגשה היא שהשאלה מכוונת יותר אקטיבית ובניסוח השני יותר פאסיבית. אני אוהב יותר את הניסוח הראשון שמתמקד בלאן שאני מכוון ופחות את זה ששם אותי במקום פאסיבי של מקבל. לא יודע אם הצלחתי להסביר במילים, כמו שאמרתי כשמתרגמים את התחושה למילים אובד חלק גדול מההבדל, בכל אופן מקווה שעזרתי.

bridges

New member
בחוויה שלי...

כששואלים מה המטרה השאלה היא מאוד כללית לעומת השאלה השנייה שמכוונת אותי לחשוב על תוצאות קונקרטיות. לדוגמא: אם אני חושב על קורס לניהול זמן (סתם כדוגמא) אז אם הייתי שואל את עצמי מה המטרה אז זה היה משהו כמו "לנצל את הזמן יותר טוב" או "שיהיה לי זמן יותר פנוי" לעומת זאת אם הייתי שואל איזה תוצאות הייתי רוצה להפיק מהקורס אז זה היה משהו כמו "לגמור את הפרויקט שאני עובד עליו כרגע בזמן שקבעתי". אני מקווה שהצלחתי להעביר את החוויה שלי. רונן

isaacm

New member
תשובה שאלתית

מאיפה נובע הצורך שלך להבדיל בין חווית המטרה וחווית התוצאה?
, סתם מקנטר, מאד נהנה מהשאלה. אני מבדיל בין מטרה ותוצאה. המטרה (או המטרות, כשיש יותר מאחת), היא דבר מוגדר המשמש מדד למשהו (למשל להצלחה, למשל מידת התקדמות), ויכולה לשמש כנקודת ציון. התוצאה (או התוצאות, כשיש יותר מאחת), היא מה שקורה אחרי שעשיתי את מה שעשיתי, בגלל שעשיתי את מה שעשיתי וכנראה שלא היה קורה אילולי עשיתי את מה שעשיתי. יש מידה מסוימת של חפיפה בין השניים, המטרה יכולה להיות אחת מהתוצאות האפשריות. אני לומד אימון אישי. המטרה: קבלת הסמכה מבית הספר ומה - ICF. התוצאה שאני רוצה להפיק מהקורס: יכולת ממשית לתרום לחברה בכלל ולאנשים בפרט, ע"י רכישת, הפנמת כלים אפקטיביים, במסגרת הקורס. ושימוש אפקטיבי בהם לאחר הקורס.[נדמה לי . . .] נשמע לך? איציק

מענין מדוע אתה שואל את השאלה הזו...

ובכל זאת, לשאלתך. שתי השאלות ששאלת מציבות אותי בשני מקומות שונים ולכן יתכן שהתשובה לא תהיה זהה. "מהי מטרתך בקורס?"- מחזיר אותי לימי ההרשמה אל הקורס, אל ההתחלה בה המטרה הייתה ברורה. "מהי התוצאה שאתה רוצה להפיק מן הקורס?"- מציב אותי בזמן הדילמות שלי עם עצמי במהלך הקורס על רמת ההשקעה שלי. מכיוון שרק היא (רמת ההשקעה שלי) תקבע את התוצאה שאפיק. ואם אתה רוצה תשובה קצרה אז השאלה הראשונה הרבה יותר קלה לי

שמבחינתי, השאלה השניה מחייבת.

ואתן לך דוגמאות, בתחילת הקורס יכולתי לומר שהמטרה שלי היא להיות מאמנת ולרכוש מקצוע נוסף לחיי. ובשלב הדילמות במהלך הקורס רציתי להפיק דברים רבים מהקורס שכולם התבטאו ברמת המאמץ והרצינות שאשקיע בו. ובכל פעם שאני אומר "אני רוצה להפיק X" אני בעצם מתחייבת למאמץ ולכן זה פחות קל...

בסופו של דבר הכל בראש

לכן, מה שחשוב הוא לא מה אתה מייחס לכל אחת מהשאלות אלא מה הנשאלים מייחסים להן. לכן, אם אתה בוחר לשאול את שתי השאלות (או כל אחת מהן בנפרד כמובן) - הייתי ממליצה לך לתת גם את המשמעות שאתה מייחס לכל שאלה או לבדוק עם הנשאלים איך הם תופסים כל שאלה כזו.... ובאופן ספציפי - פרשנות אישית שלי: מטרה - היא כללית. תוצאה - היא פרקטית. מלווה במדדים. כך למשל: מטרה: יכולה להיות הכשרה מקצועית בתחום האימון תוצאה: להבין את עקרונות העבודה, לקבל כלים, לדעת לגבש מודל אישי לאימון, לקבל הכרה של מוסד זה או אחר וכו' בהצלחה ענת

שאלה נוספת בעניין של שפה וחוויה

היי כולם רוב תודות על תשובותיכם שאלה לי נוספת: מה ההבדל בחוויה שלכם משני המשפטים הבאים: "מחשבה מבוססת תוצאה" "מחשבה ממוקדת תוצאה" המון תודה מיקי

isaacm

New member
הממממ זה נראה לי שונה לחלוטין

נראה לי שזה כמו ההבדל בין "אני הולך מ. . . " ל "אני הולך ל . . ." מחשבה מבוססת תוצאה - נראה לי שמדובר כאן על מחשבה מסויימת, לא על צורת חשיבה. מחשבה ממוקדת תוצאה - נראה יותר כצורת חשיבה ולא רק על מחשבה מסויימת. אולי . . . ?

גם אצלי החוויה דומה

למה שכתב Isaac. מרגיש לי כמו ההבדל בין "לבוא מ..." ו"להגיע אל...." בפרקטיקה הייתי מתרגמת את זה למעשים שנובעים מתוצאה מסויימת או מעשים שיובילו לתוצאה מסויימת. ענת

תודה

מה לגבי חשיבה ממוקדת תוצאה מול חשיבה מבוססת תוצאה.. מה ההבדל בחוויה שלך כאן? מיקי

isaacm

New member
רגע, תן לחשוב ../images/Emo13.gif

החידוד כאן הוא "מבוססת" לעומת "ממוקדת". כאשר אני מדבר על בסיס של משהו, אני מדבר על מה שכבר "נוצר". כאשר אני מדבר על מיקוד, אני מדבר על מבט קדימה ועל הצורה של ההיבט קדימה. חשיבה מבוססת תוצאה - נראה לי כחשיבה בהתייחסות לעבר, לתוצאה. לא רואה בהגדרת החשיבה איזכור של מטרה. אולי אשתמש בחשיבה כזו כשאני רוצה ללמוד מהתוצאות של תהליך או עשייה מסויימת. חשיבה ממוקדת תוצאה - חשיבה שמכוונת לבחון את שיש לבחון בהקשר של יצירת תוצאה, עשייה עתידית או אולי אפילו עכשווית. [בערך - נראה לי שאפשר עוד להרחיב את ההגדרה]. עכשיו שהעמדת את החידודים האלה, העניין יהיה לראות איך מתחדד חשיבה מול מחשבה וגם אילו תבניות לשון באות לידי ביטוי בשימוש בכל אחד מארבעת הצירופים. הממממ (הנה הוא הגיע
) איציק

יפה יפה

עכשיו השתמשת בחשיבה כדי לענות על שאלותי.. יחד עם זאת, אני בכוונה שאלתי מה החוויה שאתם מקבלים.. למה? כי בחוויה זה שונה מניתוח לוגי מחשבתי. יחד עם זאת, הניתוח שלך נפלא! לכל מילה יש עולם שלם של משמעויות, חוויות ומטאפורות אצל כל אדם. ולפעמים שינוי קל של מילה אחת יכול לעשות את ההבדל. על זה אומרים - ההבדל שעושה את ההבדל מיקי

isaacm

New member
אהה, במקרה זה

חשיבה מבוססת תוצאה - נותנת לי חוויה שמזכירה שובע. מזכירה לי את ה"יש". חשיבה ממוקדת תוצאה - מעוררת בי יותר תחושות של ציד, של יציאה לדרך, של ציפיה. מעניין, כדי לנתח השתמשתי בחשיבה ממוקדת תוצאה. כדי לשתף החוויה שלי השתמשתי בחשיבה מבוססת תוצאה.
איציק

אוריק3

New member
חוויה היא סובייקטיבית לכן להבט לטעמי יש שאלה

מקדימה מדוע הגעת לקורס? כאן יתקבלו שתי תשובות: ציפיה לשינוי ושיפור אישי. או הרחבת אופקים וסקרנות. בהתיחס עכשיו לשאלה. התשובה שתהיי היא מימוש צפיה לראשון, ועיניין לשני. בהנחה שהקונספציה מתאימה למתאמן הרינו מאמץ את התפיסה וחוויתו שלמה וכפולה מבחינת ההצלחה, גם בחירתו צלחה וגם מטרתו הושגה. מאידך הבא להרחיב אופקים בא ממקום אחר וחווייתו אחרת, אין את חדוות ההצלחה. במידה והשיטה לטעמו הוא יאמץ אותו לארגז הכלים שלו בחדווה.

mor228

New member
אין הבדל

מטרה או יעד הם בעצם תוצאה שרוצים להשיג!!!

mor228

New member
יכול להיות...

שהשאלה על התוצאה היא "איך תראה התוצאה במציאות - איך תדעי שהשגת את היעד/המטרה...."

למעלה