נכון ששינו את הקלינגונים מTOS לTNG? זה מילא, למרות שזה מספיק גרוע. אבל למה כשהפיקו את אנטרפרייז לא חזרו לקלינגונים הישנים וקטעו את הרצף הגיוני, הרופף גם ככה?
נו נו נו.. נכון שזה רק בעונה הרביעית ועדיין... יש לי הרשה שזה התבשל די בהתחלה הקטע עם הוירוס... וחוץ מזה האמת הפשוטה שכולם יודעים היא שבשנות ה60 לא היה כסף למסכות ולכן לא היו להם רכסים אלא רק זקן ושפם "קלינגוניים" ומהסרטים כבר היה כסף ונוצרו להם ה"רכסים" ובאנטרפרייז היה כסף אז למה להחזיר אותם למצבם הישן? עדיף את הקשקוש על הוירוס (שמוזכר בDS9 כהשערה של באשיר כשהוא שואל את וורף מה קרה למה אין לקלינגונים פה רכסים? בפרק הרימיק על הטריבלים מהTOS)
לא הייתי אומר שזה כ-ז-ה פרק נהדר (שני פרקים, למעשה). עצם הרעיון פשוט מגניב, וכתוב לא רע. (ואני מניח שהייתי אומר אותו דבר על עונה 4 ככלל, כשאני חושב על זה בדיאבד)
הייתי מתיישב לראות עונה 4 שוב, רק בגלל שאת שאר הסדרה הדחקתי ממש עמוק. אני פשוט חושב ששאר העונות יביכו אותי. אבל זה רק אני, אני יודע שיש פרקים נהדרים בשאר העונות, אני יודע כי בעצמי כתבתי עליהם
חובה לראות את העונה גם את לא אוהבת את הסדרה וזאת כדי לא להישאר עם חוסר ידע. אני באופן אישי לא צפיתי בכל TOS שכן בשבילי זו הסדרה הכי פחות אהובה עלי. כשייצא הסרט החדש אני אצפה בכל TOS לפני שאראה אותו. בשביל עונה 4 אנטרפרייז ראיתי במיוחד כמות נכבדה של TOS ולו כדי להבין את ההקשר - אני מניח שאפשר להתאמץ ולעשות גם ההפך.