שאלה שאני לא יודע אם זה מקומה...

גלגולX

New member
שאלה שאני לא יודע אם זה מקומה...

לפני כשנה התחלתי לעבוד בחנות בקניון, כשהתחלתי לעבוד הייתי כבן 17.5. לפני שלושה חודשים עזבתי את העבודה שבמהלכה צילמו אותנו על מנת להשתמש בזה לצרכי פירסום. היום גיליתי את התמונה שלי מופיעה באחד המקומונים עם תפוצת ענק. שאלתי היא האם מותר להם להפיץ את תמונתי ללא רשות? תודה. גלעד מפורום צוותי חרום.

כלנית 2

New member
לא!!!!!!!!

בשום פנים ואופן !!!!! אלה אם חתמת על טופס מיוחד מטעמם לויתור סודיות(חשיפה).. חתמת????

פגיעה בפרטיות

1. שימוש בתמונתו של אדם לשם רווח בלא הסכמתו הוא פגיעה בפרטיות (סעיפים 1, 2 (6) לחוק הגנת הפרטיות). 2. פגיעה בפרטיות היא עוולה, משמע: עילה לתביעה אזרחית (סעיף 4 לחוק). 3. פגיעה בפרטיות במזיד בנסיבות המפורטות בחוק (לרבות שימוש בתמונה כאמור) היא גם עבירה פלילית, שעונשה (המרבי) חמש שנות מאסר (סעיף 5 לחוק). בגין עבירה כזו אתה רשאי להתלונן במשטרה וגם להגיש קובלנה (תביעה פלילית פרטית) לבית המשפט. 4. בשאלתך אתה מציין, שצילמו אותך במהלך עבודתך לצורכי פרסום. אם ידעת, שמצלמים אותך לצורכי פרסום, והסכמת להצטלם, אז, למיטב הבנתי, הסכמת לפרסום, שאתה מלין עליו כעת. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

יא

New member
תמונה

שלום, אין להשתמש בתמונה שלך שצולמה ללא ידיעתך או למטרה חברתית ולהפיצה בתחום הרבים ללא אישורך או ידיעתך. יהודה

למעלה