שאלה שאני לא יודע ..

שאלה שאני לא יודע ..

במיקוד יש חלק שכתוב בו : "פעולות עזרה והצלה למען יהודי אירופה" מה זה ? אין לי כזה חומר .. מישהוא יכול לסרוק או לתת קישור לחומר הזה ?

אהה לא קראתי כללים קודם

אני כיתה י"ב אני משער שבטח קוראים לזה היסטוריה ב'. מממ וזה נמצע בסוף "תקופה שניה" ואם כבר עוד שאלה, מה זה ועידת פוטסדאם ? איזה חלטות התקבלו בה ? ומה המשמעות שלהם ?

מממ מנהל ?

הגבת על 5 הודעות אבל דילגת על שלי.. הקטע שאני לא יכול להמשיך ללמוד בלי תשובה על זה, והמתכונת מחר ביום ראשון.. ממש ממש יעזור לי אם תצליח להשיג לי איזה קישור או משהוא דומה

פעולות עזרה והצלה למען יהודי אירופה

קודם הערה: בכללים כתוב גם שיש להמתין בסבלנות. לשאלתך: 1. המשך המאבק להעפלה - הנהגת היישוב המשיכה במאמציה להעלות יהודים מאירופה בצורה בלתי לגאלית. במסגרת ההעפלה (עליה ב'). במהלך מלחמת העולם השנייה והשואה הצליח המוסד לעלייה ב' להביא להגעתן של כ 40 ספינות מעפילים, ובנוסף נמשכו המאמצים להעלאת יהודים מארצות המזרח דרך היבשה. בסך הכל כתשעים אלף מעפילים הגיעו לארץ בתקופה זו. 2.ועד ההצלה - ארגון שהוקם ע"י התנועה הציונית. ממקום מושבו בטורקיה ניסה הועד לסייע ליהודי אירופה הכבושה. מאמצי הועד נחלו , לרוב, כשלון. בעיקר בשל התנגדות בעלות הברית להפרעה למאמץ המלחמתי שלהן. 3.הצנחנים - יחידה קטנה שהוקמה מבני היישוב, במטרה לצנוח אל הארצות הכבושות ולסייע ליהודים בארצות אלו. זאת במקביל ליצירת קשר עם המחתרות המקומיות וריגול למען הבריטים. חלק מאותם הצנחנים נלכדו ע"י הנאצים ובני בריתם ושבעה מהם הוצאו להורג ובהם: חנה סנש, אנצו סירני וחביבה רייך. 4.הבריגדה היהודית (חי"ל) - חטיבה מבני היישוב שהשתלבה בצבא הבריטי. בנוסף למאמץ הלחימה סייעו חיילי החי"ל (חטיבה יהודית לוחמת) לקהילות היהודיות במקומות אליהם הגיעו (לוב, איטליה, בלגיה והולנד) הבריטים מנעו מחיילי הבריגדה להשתתף בלחימה על אדמת גרמניה עצמה מחשש שיעסקו במעשי נקם בגרמנים.

תודה רבה גדולה מאוד :)

עדיין יש את השאלה של "מה ההחלטות שהתקבלו בועדה פוטסדאם, ומה ההשלכות שלהם" זה לא דחוף כל כך , העיקר שיהיא לפני מחר , כי מחר מתכונת .. בעע שונא מתכונות

בוא אגלה לך סוד

נאמר שעכשיו אני לא ליד המחשב (לרוב אני כאן פעם ביום) בדיוק פיספסת אותי והלכתי לים,
או לראות
אתה נכנס לכאן ויכול למצוא את זה. ובכלל אתה יכול להעביר אחלה זמן באתר שלנו. לפני שאתה שואל וגם אחרי (בזמן שאתה ממתין לתשובה).

תודה ועוד שאלה

אני רוצה לראות בחינה מלאה.. ז"א לא רק שאלות מאגר.. אלא את כל הבחינה, לדעת בין מה למה יש לי בחירה.. כמה אני צריך לענות.. ודברים כאלה

למעלה