שאלה שאני לא מבין פלוס חצי ספויילר
בקשר להוביט

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
שאלה שאני לא מבין פלוס חצי ספויילר
בקשר להוביט

נכון כאילו בסרט גלדריאל הצליחה להפוך למכשפה הלבנה החזקה ההיא, ולהעיף את סאורן לאלף עזזל כאילו שלושתרבי להביס אותו, עד כדי שהוא יברח... והיה להם אופציה אם לרדוף אחריו ולהביס אותו סופית או לא...
אז זהו, למה פשוט בשר הטבעות אותם דמויות בדיוק רוצות להציע את פרודו שיעשה מסע שהסיכוי שיצליח הוא אפסי כדי להרוס טבעת שתהרוג את סאורון לגמרי ?
כלומר הם לא היו יכולים פשוט לאסוף צבא ענק כזה וללכת לתקוף את המקום ככה שגלדריאל פשט תעשה את זה שוב לסאורון ותוריד אותו אחת ולתמיד ?
מה הקטע ? למה היה עדיף להם סיכוי של אחד למליון לשלוח את פרודו, מאשר באמת לאסוף צבא עצום ולצאת למתקפה רגילה...
ובלי קשר
למה שהטבעת נהרסה סאורון מת ? מה הקשר ?
פרודו לא עשה עליו שום כישוף ...

בבקשה אל תענו תשובות כגון, כי אחרת לא היה לנו סרט..אבל אתם חייבים להבין .. שזה די לא הגיוני לעולם ההוא...

נ.ב.

וגם בלי קשר למה גנדלף כל כך פאקינג חלש בסרט הז ההוביט.. הוא אמור להיות אפילו יותר חזק מגלדריל לא ? הוא הרי אחד מה5 ישויות הכי חזקות בארץ התיכונה לא ?

morashty

New member
תשובות בראשי פרקים

לשר הטבעות כמובן.

- כשסאורון חישל את הטבעת, הוא כבל אליה חלק גדול מהכוח שלו או מהמהות שלו אם תרצה, לכן, כל עוד הטבעת קיימת זה בלתי אפשרי לחסל את סאורון ולמעשה השמדת הטבעת היא הדרך היחידה להשמיד אותו.
- אני לא יודע מה קרה בדיוק בסוף החלק השלישי של ההוביט (בספר עצמו זה מסופר רק כבדרך אגב) אבל נסה לחשוב על זה ככה, עם כל העוצמה של גלדריאל היא לא הצליחה להרוג את סאורון אלא רק לגרום לו לסגת. אין סיכוי שהיא תוכל לשכפל את ההישג הזה כשסאורון נמצא בבסיס הכוח שלו.
- התקפה חזיתית לא היתה עובדת גם בגלל הסיבות שצוינו לעיל, וגם בגלל שבשנים שחלפו מאז המאורעות בהוביט סאורון התעצם מבחינה צבאית. לאסוף צבא עצום נגד סאורון נשמע מאוד קל על הנייר, אבל מאוד מסובך כשכולם מסוכסכים עם כולם, שים לב, מה שמניע את הצבאות ב"הוביט" זה קודם כל כסף לא אידיאלים.
- בקשר לגנדלף, כדאי לזכור שגנדלף עובר תהליך טרנספורמציה מאוד חשוב בין שר הטבעות הראשון לשני (בין הנפילה בגשר קזהד-דום וההופעה מחדש ביער פאנגורן), ההבדל בין גנדלף האפור לגנדלף הלבן הוא לא רק סמנטי, הוא מהותי. ב"הוביט" הוא באמת לא הרבה מעבר לסתם מכשף, אמנם יש לו ראייה ומודעות פוליטית רחבה והוא אולי חכם יותר ומקושר יותר מרוב מי שנמצא בסביבה, אבל עדיין לא בליגה של סארומן או גלדריאל מבחינת כוח או עוצמה.

al19

New member
תודה :)

אבל ממה שאני הבנתי לפי הסמילארליון,
הבנתי שגנדלף הוא דווקא אחד מהחמש איסטמרי (Istari) שנשלחו להגן על כדור הארץ...
וכאילו ממה שאני הבנתי בתאוריה לפחוט הוא אמור להיות חזק מאוד... סוג של מלאך כזה, לא ?
ממה שאני הבנתי כל אחד מהם קשור לאל אחד, וגנדלף קשור למנווה וורדה , שזה אלים שקשורים לדמיון ולמחשבות, וןבגלל זה קוראים לו טווה החלומות לא ?
&nbsp
לפחוט אותי מאוד איכזב שתמיד הציגו אותו בתור דמות מאוד חלשה בניגוד למה שהוא באמת אמור להיות שזה סוג של אל אפשר להגיד...
&nbsp
אבל למה לא בליגה של גלדריאל ? ממה שהבנתי היא פשוט אלפית ממש מבוגרת אחת מהבודדות שעדיין נשארו מהעידן הראשון נראה לי היא אפילו הכי מבוגרת (כמובן חוץ מגנדלף שהוא למעשה קיים מעצם הבריאה בצורה זו או אחרת שלו)
&nbsp
&nbsp

morashty

New member
אוקיי,

"לא בליגה" אולי לא היה הביטוי הכי נכון להשתמש בו אבל זאת באמת בעייה שצצה שמנסים ליישב את הדמות של גנדלף ב"הוביט" עם התיאורים בסילמריליון או בשר הטבעות. אבל הנה כמה כיווני חשיבה -
- ממה שאני מבין, להיות אחד מהאיסטרי לא בהכרח מתורגם לכוח, לפחות לא במונחים שאתה מתאר אותו, הרי רדאגסט לדוג' הוא אחד מהאיסטרי, אבל אתה לא חושב עליו בתור מישהו בעל עוצמה יוצאת דופן. זה נכון שאפשר לחשוב על המיאר בתור חצאי אלים או מלאכים, אבל קשה להגדיר מה מזה נשאר ברגע שהם הופכים לבני אדם (להשוואה קח את הבאלרוג שגם הוא היה מיאר פעם).
- האיסטרי נשלחו לעזור לאנשי הארץ התיכונה להגן על עצמם מפני סאורון וזה בדיוק מה שגנדלף עושה, גוער פה, מעודד שם, דואג שאנשים יהיו במקום הנכון בזמן הנכון. גדולתו של גנדלף היא לא בהכרח בעימות הישיר אלא דווקא בעבודה מאחורי הקלעים, זה לא אומר שהוא לא חזק אלא שכמעט תמיד הוא יעדיף פתרונות עקיפים (שלושת הטרולים הם דוג' מצויינת).
- דבר אחרון, קרוב לוודאי גם שגנדלף שומר את הקלפים קרוב לחזה, חשיפה מוקדמת מדי של הכוח שלו תגרור תשומת לב מיותרת מצד סאורון ותגביל את היכולת שלו לנוע ממקום למקום ולבחוש בקלחות של כל כך הרבה אנשים. הוא מעדיף שאנשים יזכרו אותו בתור המכשף האפרורי שמסתובב בין הרגליים של כולם ויודע להכין זיקוקים, כי זה מותיר לו חופש תנועה ופעולה נרחב שלא יהיה קיים אם אנשים ידעו מי הוא באמת.

al19

New member
אהבתי

אהבתי את הדבר האחרון מאוד. נשמע מאוד הגיוני.
הבלרוג לא ידעתי עליו , כל יום לומדים משהו חדש !
זה היה דיון מגניב ! ישר כח לעוד כאלה !

restored

New member
אם קראת את סילמריליון

אז אתה יודע שזה לא נכון, ודנגאלך היה השני בין הקוסמים, וזה בגלל שפשוט לא רצה להיות ראשון , היה צנוע למדי.
ואמנם ההוביט נכתב ראשון ולכן גישה זו לא הובלטה, ומבחינה זו הסרט נאמן לדמות שלו, אבל השילוב של הסיפורים המאוחרים
מספרים נוספים בסרטים היא די בסתירה לכך.

בסופו של דבר, השאלה היא למה פיטר ג'קסון בחר בדרך זו ולא אחרת.

אני חייב לומר שאת שר הטבעות ראיתי המון פעמים ויש לי גרסא ארוכה בבית, ההישג האמיתי לדעתי של פיטר ג'קסון
הוא שהוא עשה את סרט הפנטזיה הראשון שהיה באמת טוב.
היו סרטי מד"ב מעולים, אבל לא זכורים לי סרטי פנטזיה באמת איכותיים.

למעלה