שאלה שאני מפנה מפורום מאגיה.

RainBird

New member
שאלה שאני מפנה מפורום מאגיה. האם הזרם הדיאני הוא זרם רשמי של הוויקה או לא?

ToryMaster

New member
ותוספת Given the fact שלמיטב הבנתי הוויקה דוגלת באיזון ושיוויון, איך הדיאנית יכולה להיות וויקה?

תקראי את המאמרים שקשרתי לתשובתי לארדן. ניתן להרגיש, בעיקר בוויקה המסורתית (Trad Wicca, מסורות אשר לרוב מגיעות עד לגרדנר מצד כזה או אחר, או לאלכס סנדרס) כי יש נטיה באיזון לטובת הנשי. הכהנת הגדולה היא המנהיגה של הקוון, השותף שלה נקרא הכהן הגדול, אך הוא אינו המנהיג. האל מכונה ה- Consort, כמו שבעלה של אליזבת השניה לא מכונה מלך, אלא נסיך (ואליזבת ה-II היא המלכה). האלה, או ליתר דיוק פולחן ספציפי של האלה - Drawing Down the Moon, הוא טקס מרכזי ברוב הטקסים הוויקניים (אפשר לעיין ב- A Witch's Bible של הזוג Farrar ולראות את זה בטקסים שהם כותבים). הוויקה אף כונתה (ועדיין מכונה לעיתים) The Goddess Religion. בניאו-וויקה, האיזון הוא לכאורה "שלם יותר". חשוב לזכור כי הניאו-וויקה הושפעה יותר מתנועות הניו-אייג' ו"ילדי הפרחים" של שנות ה-60 מחד, ותנועות הפמיניזם מאידך (מה שהוליד את המסורת הדיאנית) ומשניהם גם יחד, יותר מאשר מסורות הוויקה המסורתית.

RainBird

New member
וזה גם הגיוני שייתנו יותר דגש על הצד המטריאכלי אחרי הדיכוי הפטריאכלי של המונותאיזם.

ונשאלת השאלה מי קובע מהו זרם רשמי בוויקה ומה לא? הרי אין סמכות אשר קובעת את הדבר הזה. מצד אחד, זה נותן חופש מדוגמה ומרחב אישי, מצד שני - זה גורם לכל אחד לקרוא למה שהוא מאמין בו "וויקה" ולהאמין שהוא יודע מהי וויקה. אני מציע לעבור שוב על המאמרים של כרמית... (ואחרי שעוברים על המאמרים שבקישורים המצורפים, להכנס גם לכאן, שמחדד את המאמר השלישי בהציגו את הוויקה הדיאנית ).

RainBird

New member
תודה ../images/Emo13.gif זה ענה על השאלה שלי. השאלה שלי בעצם הייתה האם הזרם הדייאני הוא ווריאציה של הוויקה- ולפיכך חלק ממנה (בגלל דיון קצר שהתפתח עם יעל במאגיה וכישוף) והמאמר שמתאר את ההיסטוריה של הזרם עצמו ענה על השאלה יפה. יש שורשים משותפים ולפחות לפי ההגדרה של כרמית זה עונה על העקרונות של הוויקה עצמה. ארדן.

ToryMaster

New member
המממ לא סתרתי את העובדה שהזרם הדיאני הוא חלק או ווריאציה של הוויקה המקורית [כל מי שמכיר אותי טוב יודע שאני כשלעצמי דיאנית, גם אם לא ממש מגדירה עצמי כך]. אמרתי שהזכירו כאן פעם שזה לא יכול להיות חלק, כי זה לא ממש שם דגש על שיוויון. |הולכת לקרוא את המאמרים|

Tatu4Taty

New member
כרמית עצמה כתבה במאמר שלה על האלה הגדולה: מיתוס העידן המטריארכלי, ואני מצטט: "הויקה הדיאנית היא למעשה לא ויקה, כיוון שאינה מכירה באלוהות זכרית, אינה דואותיאיסטית ואינה ממלאת אחר המנהגים של הויקנים המסורתיים. האסיפות הדיאניות מוגבלות למין הנשי, עובדות את האלה האם, ויש בהן אחוז גבוה מאוד של לסביות. המאפיינים שנטלו הדיאנים מן הויקנים הם בעצם אותם מאפיינים שנטלו רוב הפגנים האקלקטים מן הויקה: חגיגת 8 חגי שמש ומחזור עונות השנה, ריטואלים מאגיים מסוימים (טראנס דתי, הטלת מעגל) ופרקטיקות כישוף.". אני גם מסכים איתה. הדיאניות יכולות לסובב את הרעיון על האל שנולד מהאלה איך שהן רוצות, אבל בסופו של דבר - לאל אין מקום בפרקטיקות שלהן. גם הטענה על איזון הכוח הפטריארכלי שנוצר מהדתות המונותאיסטיות תתפוס עד שלב כלשהו. הרי אם זה אמור לאזן את הדתות הללו, מה יקרה במצב שבו יהיו יותר מאמינות בוויקה דיאנית מאשר בדתות הפטריארכליות? האם אז הן פתאום יסירו את הכובע וינסו לשנות את המצב? הזמן לשנות אותו הוא עכשיו, עם איזון אמיתי. לא כזה שעושה אידיאליזציה עצמית כדי לגרום לנשים להרגיש טוב יותר עם עצמם. שורשים משותפים או לא, הן חרגו ממקומן.

ToryMaster

New member
אני באמת תוהה מישהו נכח באסיפה דיאנית פעם, או שאל דיאנית על העובדה הזו פעם, שכולם יודעים שאין לאל מקום בפרקטיקה הדיאנית?

Tatu4Taty

New member
טכנית רוב מי שנמצא בפורום הזה (עד כמה שידוע לי) גם אף פעם לא נכח באסיפה וויקאנית מסורתית, אלכסנדרית, פיירי או כל סוג של אסיפה "רשמית" כזו או אחרת. עם זאת, עדיין יש מידע זמין על המסורות הנ"ל ואנחנו מתבססים בדיון זה על אותו מידע שקיים באינטרנט בצורת מאמרים כאלה ואחרים.

gwizard

New member
כן יש את מי לשאול את רינה קסם. וכן יש דיאניות גם בארץ....רק לא כולם יודעים שהן מסתתרות אחרי שמות אחרים קצת. אגב, זה לא נכון להגיד כי בזרם הדיאני אין אל. פשוט אין דגש על האל. וכן שמעתי כי יש גם גברים דיאניים...whatever that means ../images/Emo13.gif

Tatu4Taty

New member
האל בוויקה הדיאנית נחשב למין "סייד קיק" של האלה ובגלל שהיא זו שיוצרת אותו הן גם לא מזמנות אותו כי הוא "רק עוד פן באלה". האל בוויקה הדיאנית לא זוכה למעמד שווה של אלוהות לצד האלה אלא רק כ"נספח".

gwizard

New member
לדוגמה פמיניסטיות. או כנסים של פמיניסטיות. או פסטיבלים של פמיניסטיות במסווה של פאגאניות. מבינה למה אני חותר ? ../images/Emo8.gif

ToryMaster

New member
הו דיאניות שלאו דווקא מגדירות את עצמן ככה או בכלל לא יודעות שהן כאלו?

Tatu4Taty

New member
או פמניסטיות שפשוט רוצות למכור אידיאולוגיה ויסכימו להשתייך לכל דת כדי לעשות את זה.

RainBird

New member
או שמכיוון שיש להן כזה שם... של מסרסות גברים ושאר PR שלילי שהן מעדיפות למצוא כינוי אחר למערכת האמונות הלגטימית שלהן.

gwizard

New member
תשובות לכל השלושה TORY -> גם וגם. TATU -> לפעמים גם זה קורא. ארדן -> מכיוון שחלק מהפמיניסטיות שאני פגשתי נהגו להסתכל עלי במבט מתנשא כזה, בחרתי שלא לחבב אותן. גם כל רעיון הפמיניזם אידיוטי בעיני כי אישה היום יכולה לעשות כמעט את כל הדברים שגבר יכול ויותר. אבל, לרוב האישה כמו הגבר מתעצלת. אין צורך להילחם על משהו שכבר קיים. ואין צורך לראות בגברים אוייב מס 1 רק כי במשך המאה האחרונה נשים דוכאו בידי גברים. אלו שחושבים כי גברים בהכללה הם רוע רק בגלל שהם גברים - שיקפצו מהצוק הכי גבוה תוך כדי קריאת "באנזאאאאייייי" ../images/Emo13.gif

טלה בר

New member
ולמה, אלון הביטוי הפוגע "פמיניסטיות במסווה של פאגאניות"? אתה בעצמך מכיר כמה פמיניסטיות שהן פגאניות, או פגאניות שהן פמיניסטיות, ואין כל סתירה בין השתיים - להיפך, יש ויכולה להיות זהות טבעית ביותר.

למעלה