שאלה שאפשר להתווכח עליה קצת...

Dafi the Mighty

New member
שאלה שאפשר להתווכח עליה קצת... ../images/Emo3.gif

בקשה אישית, אם יש ביניכם אנשים עצלנים שאין להם כוח ללחוץ על ההוספת תגובה ולרשום את דעתם... שיתגברו על זה וירשמו את דעתם בנושא הזה! אני רוצה לדעת מה כולם חושבים על הנושא, לא משנה מה הדיעות שלכם בסידרה. אם אף פעם לא חשבתם על זה, תחשבו על זה עכשיו. מה כבר ביקשתי?
אז ככה, בעקבות בפרק של הרקולס, שבסצנה קטנה ונחמדה ניתן לראות את זינה בימיה המרושעים כשאל המלחמה עומד מאחוריה. אז רגע? זינה וארס? ארס היה שם בעבר שלה? הרי לכולנו ידוע (לפחות לכל מי שראה את הפרק וזוכר את הסצנה הזאת) שזינה בעצמה אומרת לארס בפרק The Reckoning שהיא נהגה לתהות איך הוא נראה ("Ah, now that´s the problem, you *used* to wonder.") אבל אבל... לא רק שיש את הקטע הזה בהרקולס שמראים אותם יחד, הרי שיש מספר דברים בטקסט בסידרה שמרמזים (ספק מרמזים, לפי השורות זה ממש אומר שאכן היה להם משהו בעבר) על עבר משותף בין השניים. דוגמאות? איך בעיה... בפרק Ties that Bind, ארס אומר לזינה מהי ההגדרה של אבא- אדם שמדריך אותך, שמלמד אותך איך לחיות את חייך." ".I did all this for you" משמע... לימד אותה איך לחיות את חיה. יש עוד שורות בסגנון. בפרק Dirty Half Dozen, ארס אומר: "-Agathon is brash, obnoxious, disrespectful and smart- very smart-- much like the young Xena I took under my wing." וזינה עונה לו: ".That can´t be good for you. I wasn´t the easiest warrior you ever dealt with" ארס: "No-- no-- you never let me get away with anything. You had the nerve to question me-- and you never took what I said at face value." ויש עוד דוגמאות. אפשר לקחת את הפרק Livia כדוגמא, ששם, במפגש האחרון של זינה וארס בפרק (אחרי הנשף) ארס אומר לזינה שזה לא היה אישי, והיא עונה לו: It doesn´t get more personal when you corrupt my daughter the way *you did *me!" זה גם יכול להגיב על עומק היחסים שלהם אם היה להם עבר, אבל זה כבר לוויכוח אחר... בהחלט לוויכוח אחר... אז מה אתם אומרים? היה לזינה ולארס עבר או לא? מה הדיעה שלכם בלי שום קשר לזה שאתם סאברים, או שיפרים או כאלה בלי דיעות מסוימות... אני באמת רוצה לדעת.

ally15

New member
אמממ....

שאלה מעניינת. חשבתי על זה גם כן כשראיתי את הפרק בהרקולס ביום שבת, וגם זכרתי שאמרת לי כמה פעמים שאת די בטוחה שהיה להם עבר, אבל אני לא יודעת...אף פעם לא ממש חשבתי על זה ואני גם לא זוכרת משפטים מפרקים עם אראס בעל פה... אביב

ענבר1

New member
לדעתי הם היו נאהבים ../images/Emo99.gif ../images/Emo68.gif

כול מי שיטען ההיפך פשוט יהרוס לי את האשליות אז תודה רבה מראש

ללא ספק היה להם עבר

אבל האם יכול להיות שארס אף פעם לא נגלה אל זינה באמת? אולי היא לא ראתה אף פעם את פניו? (מה שלא בהכרח שולל את זה שהם היו נאהבים - במיתולוגיה היוונית זאוס ובניו שכבו עם הרבה נשים בהרבה צורות שונות ומשונות מבלי לגלות את פניהם) כשהיא אומרת שהיא תמיד רצתה לדעת איך הוא נראה היה רושם שהוא היה חלק מחייה, כי אחרת היא לא היתה סקרנית. עדיין, הלואי שהם לא היו אומרים את זה ב-THE RECKONING כי זה נורא מסבך.

canimal

New member
זה בדיוק בדיוק בדיוק מה שאני חשבתי

מסכימה עם אלת הירח. חוצמיזה אולי היא תהתה איך הוא נראה לפני שהוא השחיט את חייה? זה אפשרי? קודם אתה מתחיל הילחם, תוהה איך אל המלחמה נראה, נהיה טוב ואז ארס מופיע ומביא לך דחיפה כדי שתשרתו אותו יותר טוב

Dafi the Mighty

New member
יש כאלה שאומרים שארס היה זה

שבעצם אימן אותה ועזר לה להגיע לגדולה. גם נאמר שהוא בעצם זה שהביא לה את הצאקראם, בפרק "צאקראם". אני לא יודעת. אם היה ביניהם עבר כלשהו זה דיי ברור שהיה ביניהם משהו מיני ואפילו רומנטי (יש רמזים לזה בפרק Livia). אבל השורה שנאמרה בThe Reckoning פשוט איכשהו הורסת הכל. גם יש אפשרות שהם נפגשו כשהוא הציג את עצמו בתור מישהו אחר, או שהוא הופיע מולה רק שלא הציג את עצמו כראוי... אבל אני לא יודעת.

כן, אולי היא חשבה שהוא אדם, מין

מדריך אנושי? אבל אז למה היא לא הופתעה ב-THE RECKONENING.

Niff74

New member
אז ככה... ../images/Emo54.gif

נושא שאמנם לא מטריד את מנוחתי בלילות (או בימים) אבל בהחלט מצאתי את עצמי מהרהרת בו מדי פעם, לאור הזיקה העמוקה שלי לנושא <שיעול>...
לא שלא נעשו בעבר טעויות של המשכיות בסדרה, ובמקרה הזה באמת קצרה היריעה, אבל לפחות בעניין ארס וזינה אפשר, פחות או יותר להסתדר עם האינפורמציה שיש לנו בכדי לגבש תיאוריה... למיטב הבנתי, עד ל-the Reckoning זינה אכן לא ראתה את ארס מעולם, בדיוק כפי שנאמר, והנאום שלו אליה ב-Ties that bind אינו בהכרח סותר זאת. כשארס מסביר לזינה שהוא מעין "אב רוחני" שלה, שליווה אותה ואת מעשיה בעבר אין מניעה שהוא מזכיר פרטים מעברה כ-warlord. כלוחמת מעולה ומסורה וחסרת רחמים, אין ספק שזינה משכה את תשומת ליבו של ארס, ואני בטוחה שהוא שם לב לקיומה מסיבות נוספות...
לוחמים רבים נעזרו בשירותיו של אל המלחמה גם בלי לראות אותו, ודבר ידוע הוא גם שארס נהג להלחם לצד הצבאות החביבים עליו מדי פעם כדי ליהנות קצת מחדוות הלחימה מקרוב. מה בדיוק הוא עשה שם? לא ברור. יתכן אפילו שניצב לצידה בשעת קרב ולחש מילות עידוד באוזניה תוך שהוא נושף בעדינות על עורפה... זה מ מ ש לא יפתיע אותי... ומה עושים עם הקטע בארמגדון? <ראה תמונה מצורפת> המממ... את זה קצת יותר קשה להסביר (בהנחה שהתירוץ "ממתי יש עקביות בסדרה הזו, במיוחד בהרק?" לא מתקבל)... אלו היו שני הדינרים שלי...

Dafi the Mighty

New member
אבל זה מוביל לשאלה...

של האם הוא באמת היה שם. אם כן, אפשר לשער איזו מערכת יחסים הייתה להם על פי הפרק Livia ששם זינה מסבירה לאוקטיביוס שאיב אוהבת את ארס ושהוא פיתה אותה בהצעות של שליטה וכוח. השאלה היא... האם היא יודעת את זה בגלל שהיא מכירה את ארס או שהיא עושה את זה בגלל שהיא חוותה את אותו הדבר איתו?
אבל אני בהחלט תומכת בדיעה של ניפ. הממ, כמה מפתיע...

Niff74

New member
גם זה עדיין לא סותר... ../images/Emo54.gif

גם אם היא כן חוותה את זה, היא לא בהכרח מתכוונת לעבר הרחוק. הרי מאז שאנחנו מכירים את ארס הוא מנסה לפתות אותה לחזור לחיקו בהצעות של "שליטה וכוח" כמו שאמרת... עכשיו, קחי בחורה צעירה וזועמת כמו ליביה, תבטיחי לה כוח ועם שלם שיפחד ממנה ויעשה כל שתרצה, שימי את המשפטים האלה בפה של אל המלחמה (שמן הסתם מחובר לפרצוף שלו) ואני בטוחה שהיא תלך אחריו בעיניים עצומות. איזו הפתעה...

THANATOS

New member
לדעתי הרבה מכם צודקים

ייתכן ובאמת זינה לא ראתה את פניו של אראס. כשאומרים שאל מסויים הדריך, עזר וכו´ וכו´ וכו´ אין זה אומר שבאמת ראו אותו עושה זאת אלא שהם מאמינים שהאל עשה זאת מאחורי הקלעים... בערך כמו הניסים של ימינו, אשרי המאמין. כמו כן ייתכן והוא היה גם מאהב שלה לרגע קצר. כמו שנאמר כאן אלים יוונים נהגו לשכב עם נשים (גםא לות דרך אגב) כשהם מחופשים לאנשים אחרים או חיות (!?) ובהתאם לכך כל הנאמר ייתכן בהחלט. אולם במשמעות של נאהבים אמיתיים, קצת קשה לי להאמין שקרה מקרה כזה. אראס היה, אם בכלל, מאהב ללילה, סטוץ קצר וחולף. סיכום: אראס יכול היה להיות המאמן והמגן של זינה, אולם לא ממש בפועל אלא כבדרך השאלה. אראס יכול היה להיות סטוץ של זינה אבל לא מאהב רציני. ד"א: אישית, לא מזיז לי מה קרה בינהם, כל עוד לא מראים את זה בטלויזיה...
(_______MORT

למעלה