שאלה: שבוע שתיקה

HackMachine

New member
שאלה: שבוע שתיקה

היי, מישיהי פעם סיפרה לי שישנה קבוצה בינלאומית שמגיעה מדי פעם לארץ ומעבירה סדנת יוגה של שבוע, בו לא מדברים במשך כל הסדנה. (כולל לינה במקום והכל). כלומר סוג של התנתקות מהחיים הרגילים למשך שבוע. אני לא זוכר את השם של הקבוצה או איך מגיעים אליהם. חשבתי שאולי פה יוכלו לעזור לי
תודה רבה, יניב.

yoginit

New member
תשובה

הסדנה היא סדנה של מדיטצית ויפאסאנה (אלה השותקים שאני מכירה...) והם מקיימים סדנאות כל השנה עד כמה שידוע לי. צריך להירשם כמה חודשים מראש כי הקבוצות מתמלאות מהר הנה קישור http://www.il.dhamma.org/Courses/Courses.asp בהצלחה יוגינית.

יוגי בר

New member
נו באמת.....

מי הכניס לך את זה לראש? מהיכן בכלל העלית את הרעיון שויפאסנה זה לא יוגה? השלב השביעי והגבוה בכל אסכולת יוגה היא מדיטציה. ולראות את האמת כמו שהיא מה זה חוץ מיוגה? ולכן, יקירתי, ויפאסנה זו באמת היוגה העילאית. נכון לא כל אחד חושב שהוא יכול להתנסות. אז מה. זו רק מחשבה. ועוד דבר שכדאי לדעת: זה לא רק ל-10 ימים זה יכול להמשך גם ל-20 יום, ל- 30 יום, וגם ל- 45 יום ולכל החיים. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
אין לי שום דבר נגד ויפאסאנה

בסך הכל אמרתי שלא נראה לי שלזה הכותב התכוון.

ויפאסנה

סליחה שאני מתערב אבל... מהי מטרת הויפאסנה ? האם זה יכול לעזור לי להיות יותר רגוע בחיי היום יום או שלמטרה זו עדיף לחפש סוג מדיטציה אחרת ?

anatina

New member
לכל אחד עוזרים דברים אחרים

אין תשובה אחת שנכונה לכולם. אחד ירגע ממשהו דינאמי דווקא, ולאחר תתאים מדיטציית ישיבה ושתיקה. הדרך הטובה ביותר לגלות מה טוב עבורך: לנסות!

יוגי בר

New member
ויפאסאנה

היי m אז ככה: 1. ויפאסאנה ויפאסנה שפירושה: (לראות דברים כמות שהם באמת)היא מדע האומנות לחיים וככזו היא יוגה שנולדה לעזור לך ולאנושות כולה להיות רגוע ומאוזן בחיי היום יום. 2. מלה על כסף מאחר שאתה מזכיר את נושא העלויות הכרוכות בלימוד לימוד ויפסאנה אינו עולה כסף. ויתרה מזו הקורס והשהייה במקום במשך 10 ימים רצופים כולל לינה בחדרים ממוזגים ועם כל הארוחות הכל בחינם. איך זה קורה? תצטרך להגיע ולבדוק בעצמך. אבל אל תטעה. מדובר בקורס קשה ומפרך. שמתחיל כל יום ב- 04:00 ונגמר ב- 21:00 . עשית- זכית. 3. הכנס לאתר שלהם הוא כבר צויין לפניך בתגובה קודמת. ותגלה את השאר. בברכה ואהבה יוגי בר

../images/Emo45.gif אבל

"לראות דברים כמות שהם באמת" נשמע לי דבר סובייקטיבי לחלוטין ולאו דווקא מתקשר לי עם רוגע אותו אני מחפש בטירוף של החיים. דבר אחד השתכנעתי. נראה לי שהמורים שם הם מורים אמיתיים הם מציעים בוא וראה אם מתאים לך או לא. להבדיל מקורס אחר בו ביקשו כמה אלפים מבלי שאני יודע אפילו או התנסתי במדיטציה.

יוגי בר

New member
עזוב אותך...

היי m אז ככה: 1. שכל עזוב אותך מסובייקטיבי, אובייקטיבי. אלו רק הגדרות שאתה מתאים לעצמך. שכלית. המורים לא מציעים לך כלום. אתה צריך להחליט ואז לגלות להתנסות. בלי התנסות איןולא תוכל לראות בעצמך. את החרות. דרך המדיטציה.(כדאי שתכנס לכתובת האתר שלהם ותקרא על כך יותר) 2. עניין המחיר העקרון פשוט ואמחיש אותו בדוגמה אמיתית שמסופרת במהלך הקורס. כשהתחילו את הקורס הראשון בארה"ב המארגנים אמרו לעצמם כך: עבור הלימוד לעולם לא ניקח כסף. אבל עבור האירוח + הארוחות שישלמו התלמידים את העלות בלבד. כבר ביום השני הבחין המורה שנעשתה פה טעות. למה? כי תלמידים ( מאחר שהם שלמו בכסף) התחילו להתלונן: " המיטה לא כך כך נוחה" "חשבתי שיהיה אוכל יותר טעים" וכו'. מה קרה פה? דעתם הוסחה מלימוד הטכניקה ומיקוד ההכרה במדיטציה ובה בלבד נפסק. ואז למעשה התלמיד מחמיץ את כל מטרת בואו-לימוד הויפאסנה. ומאותו רגע נקבע וכך זה מאז בכל העולם. אתה בא ל-10 ימים וחי בתנאים של נזיר. אתה לומד ועושה מדיטציה. חוץ מזה כלום. כולם משרתים אותך בדומיה. נקודה. הלימוד והשהייה הכל ללא תשלום. גמרת את הקורס, הרגשת מאושר ואתה רוצה לתרום כסף- אחלה. לא רוצה לתרום אל תתרום.אף אחד לא מחייב אותך. התרומה האמיתית שלך שתהיה שוות ערך הרבה יותר מכסף היא שתבוא אחרי שגמרת קורס אחד ותתרום גם אתה מזמנך 10 ימים ותשרת אחרים כמו ששרתו אותך. ככה זה עובד. הכל מהתנדבות ותרומות. ואתה יודע מה. זה עובד יופי. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה