שאלה שבטח נשאלה המון אבל עם יחוד

eddie vedder

New member
שאלה שבטח נשאלה המון אבל עם יחוד

מסוים אני צריך מחשב נייד לניתוחים סטטיסטים וגם לראות סרטים ואולי פה ושם משחק בגלל התכנה הסטטיסטית חשוב לי 2GB RAM . התקציב הוא עד 3000$ 1. לקנות בארהב או בארץ? 2. המליצו לי על dell-latitude או ibm-Tseries

אחלה תקציב ../images/Emo13.gif

גם 2 הסדרות שרשמת כאן מצויינות בלי צל של ספק. היום הסטנדרט בניידים הוא 512MB. על מנת לרכוש נייד עם 2GB תצטרך להוציא את ה-512MB ולהתקין 2x1GB כיוון שישנם 2 סלוטים של זכרון בלבד. עלות משוערת 1GB = 200$.

eddie vedder

New member
תודה רבה ועוד משהו

השאלה על הקניה בארהב לא היתה דווקא על המחיר אותו אני כול לבדוק בעצמי הכוונה לשירות אותו ניתן לקבל עבור כל אחת מהסדרות שציינתי בארץ? אגב יש לך המלצה אחרת? אני מאוד אשמח לשמוע

Ixion

New member
בשביל עיבודים סטטיסטיים כאלה,

תבחר מחשב עם טכנולוגית HyperThreading. יש אותה לפנטיום 4 Extreme Edition. ב3000 דולר אתה יכול להרשות לעצמך את הבסט שבבסט... למרות שבשביל עיבודים כאלה לא הייתי ממליץ לפטופ, אבל אם אתה מתעקש... תבדוק את AlienWare - הם מנוסים בכל מיני overclocking למעבדים (ולכרטיסי המסך, למרות שאתה לא ממש צריך), וגם מוסיפים מערכות קירור ויכולים באמת "to pump up" את הHyperThreading והמעבד עצמו. הבעיה כאן, אתה מבין שפנטיום 4 זולל כוח ועוצמה לעומת פנטיום M למשל, והוא לרוב לא ממש מתאים ללפטופים (כמו שהזכרתי לעיל)... במה אתה בכלל עובד שאתה צריך כוח עיבוד למסדי נתונים מאסיביים במחשב הפרטי שלך?

Ixion

New member
אה, וגבי הזכרון

2GB לא ממש יועילו לך יותר מלמשל ג'יגה אחד שרץ על מהירות גבוהה יותר. תכוון למחשב עם תמיכה בDDR2 בעל מהירות גבוהה במיוחד (800hrz). המחשבים של AlienWare הם כמובן טופ-אוף-דה-ליין ותומכים בזה בצורה מלאה (למרות שאני אזכיר שוב, יש מחשבים אחרים עם פונקציות דומות).

Ixion

New member
הרשיתי לעצמי לבנות לך מחשב

בAlienWare חח איזה אושר לעשות את זה שם
... דגם: MJ-12m 7700 מעבד: Intel® Pentium® 4 660 Desktop Processor w/ HT Technology 3.6GHz 800MHz FSB 2MB מערכת הפעלה: Microsoft® Windows® XP Professional with Service Pack 2 אחריות (חינם): 1-Year AlienCare Toll-Free 24/7 Phone Support with Onsite Service מסך: 17" WideXGA+ 1440 x 900 LCD Clearview Display לוח אם: Intel® 915P PCI-Express Chipset זכרון: 1GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 533MHz - 4 x 256MB כרטיס מסך (הכי זול שהיה שם, והוא בכ"ז חזק בצורה מטורפת): Alienware® MJ12m 7700 NVIDIA GeForce™ Go 6800 Ultra with 256MB of DDR3 memory דיסק קשיח (יש אופציה גם ל100 ג'יגה, בתוספת 100 דולר בערך): Single Drive Configuration - 60GB 7200 RPM ATA100 כונן אופטי: Slot load 8X Dual Layer DVD+/-RW / 24X CD-RW Combo w/Software סוללה: Alienware® 7700 series 12-cell Lithium-Ion Smart Battery Pack רשת: Integrated 10/1000Mb Gigabit Ethernet & 56K V.92 Modem אלחוטי: Internal Wireless 802.11b/g miniPCI Card כרטיס קול (המינימום שהיה שם): Intel® High-Definition Audio (24-bit, 192Khz) with 7.1 surround sound כונן פלופי בUSB (חינם): USB Floppy Drive ------------------------ 3325 דולר.

eddie vedder

New member
המון תודה זה פשוט מדהים

האם אני יכול לפנות אליך במסר אישי להסביר יותר מה אני בדיוק צריך? אגב אני עובד עם STATA ששם הRAM מאוד חשוב לטעון את הקבצים הגדולים ולכן מהירות המעבד לא תעזור כאן. RAM של 1GB ימנע ממני לעבוד עם קבצי נתונים גדולים יותר שוב תודה. באתי לשאול אם IBM או DELL ואיזו גרסא ויצאתי עם הרבה יותר

Ixion

New member
כן, שלח לי מסר בפרטי.

וגם לגבי מהירות טעינת הקובץ לדעתי אתה יכול אפילו לחפש כונן קשיח יותר מהיר אפילו ממה שהצעתי.

cheif

Member
מנהל
אני הייתי הולך על משהו אחר

הפנטיום 4 הוא זללן בטריות ובתור מחשב נייד לא תצליח לקבל יותר משעה עבודה במקרה הטוב ביותר. אתה בהחלט יכול ללכת על מעבד דותן (SONOMA) שיתן לך לא פחות ביצועים. בתקציב שיש לך אתה יכול לרכוש את ה-XPS של DELL. המפרט הבא עולה 3,250$ ובתמורה אתה מקבל מחשב מאוד חזק. בתוספת של עוד 200$ אתה יכול לקבל מעבד 780 במהירות של 2.26M.
Module Description Show Details XPS M170 Intel® Pentium® M Processor 770 (2.13 GHz/2MB Cache/533MHz FSB) Operating System Microsoft Windows XP Professional LCD Panel 17 inch UltraSharp™ Wide Screen UXGA Display with TrueLife™ Memory 2GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm Video Card 256MB NVIDIA® GeForce™ Go 6800 Ultra Hard Drive 80GB Hard Drive Network Card Integrated 1 Gigabit Network Card and Modem Adobe Software Adobe® Acrobat® Reader 6.0 CD ROM/DVD ROM 24X CD Burner/DVD Combo Drive Wireless Personal Networking Card Intel® PRO/Wireless 2200 Internal Wireless (802.11 b/g, 54Mbps)​
אם אין לך צורך במעבד הגרפי חזק, אתה יכול לרכוש את ה-9300 של DELL. במחיר של 2,700$ אתה יכול לקבל את הקונפיגורציה הבאה:
Module Description Show Details Inspiron 9300 Intel® Pentium® M Processor 770 (2.13 GHz/2MB Cache/533MHz FSB) Operating System Microsoft Windows XP Professional Display 17 inch UltraSharp™ Wide Screen UXGA Display with TrueLife™ Memory 2GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm Video Card 256MB NVIDA® GeForce™ Go 6800 Hard Drive 80GB Hard Drive Network Card Integrated 10/100 Network Card and Modem Adobe Software Adobe® Acrobat® Reader 6.0 CD/DVD Drives 24X CD Burner/DVD Combo Drive Wireless Networking Card Intel® PRO/Wireless 2200 Internal Wireless (802.11 b/g, 54Mbps)​

itaifrenkel

New member
קירור

היי, אני לא מומחה לניידים אבל אני מריץ לפעמים תוכנות כבדות מאוד על לפטופ 1GB. המעבד הוא Pentium M אבל אחד המודלים הראשונים. והבעיה העיקרית היא התחממות. מניסיוני היא נובעת מהתחממות הדיסק והתחממות המעבד. שמים יד ליד פתח האוורר או מתחת להרדיסק ואפשר לתגן סטייקים. במילים אחרות, תבדוק את הנושא של אמינות שירות ושנות אחריות, כי זמן החיים של הלפטופ שלך יהיה קצר מהממוצע. אהה כן - אל תשכח לגבות את המידע באופן סדיר. לגבי Hyperthreading - אתה צריך לבדוק אם התוכנה שלך ממוקבלת - אם לא זה רק נותן לך אולי להריץ עוד משהו במקביל לחישובים הסטטיטסטיים (כמו Word). בברכה, איתי --------------- www.khmag.co.il

eddie vedder

New member
תודה וגם

האתר אחלה אתה צודק בקשר להתחממות. חבר שלי השאיר את התכנה לפתור משהו שלקח זמן רב. הוא הסתובב איתו בתיק ושרף אותו. עיניין האחריות גרם לי לשאול אם יש טעם לקנות בארהב ואם כן אז רק אצל חברות שיתנו אחריות גם בארץ

יאיר B

New member
אסור להשאיר מחשב פועל בתוך תיק

סגור! (זה גם מצויין בספר ההוראות שלו). אין לו איוורור ובסוף הוא ישרף!

למעלה