שאלה שדולגה....

haim1975

New member
שאלה שדולגה....

אני נשוי + 1 אני ואשתי איננו עובדים מקבל קצבת נכות בסך 3500 עבורי עבור אשתי ועבור הילד. במידה ומי מאיתנו ייצא לעבוד: עד איזה סכום מותר לי להרוויח מבלי שתקוזז הקצבה? עד איזה סכום אשתי יכולה להרוויח מבלי שתקוזז הקצבה? האם שנינו יכולים לצאת לעבוד במקביל ולהרוויח יחדיו ואם כן מהו הסכום המקסימלי ששנינו יכולים להרוויח יחד מבלי שהקצבה תיפגע? תודה רבה.

בוקר טוב.ברגע שאשתך יוצאת לעבוד,היא

יכולה לעבוד תמורת כל סכום.התוספת שאתה מקבל עבורה תפסק.אתה תמשיך לקבל קיצבה עבורך ועבור הילד.כל זאת והקיצבה משולמת רק עבור נכותך.בקשר אלייך,הכי טוב להתקשר למרכז המידע ושם תדע את הסכום המדוייק שתוכל להרוויח מבלי לפגוע בקיצבה. 08-6509999

haim1975

New member
אני לא בטוח שזה נכון

הייתי רוצה לקבל תשובה בדוקה ממנהל הפורום שבוחר להתעלם מהשאלה.

השאלה היא שאלה מאד טכנית

ולא משפטית. תוכל בקלות לברר את הסכומים בטלפון למרכז המידע. אין סיבה שלא תקבל מידע מהימן.

haim1975

New member
אוקיי תודה פשוט

יש לפקידי הביטוח הלאומי נטייה לא לחשוף מידע זה. תודה בכל אופן

גר1חדש

New member
קצת זהירות רצוייה

תשובה בע"פ מאנשי הביטוח הלאומי לא מחייבת אף אחד. בנושא של כמה מותר להרויח יש כמה אפשרויות ופקידים לא תמיד יודעים את כל הפרטים, בנוגע לנכים כלליים. לגבי יחיד, הסכום המותר ללא פגיעה בקצבת הנכות/אי כושר הוא עד רבע השכר הממוצע במשק שזה בערך 1,700 שקל ברוטו לחודש היום. אקדמאים רשאים להרויח מעט יותר אבל כבר היו מקרים שאקדמאים, שהרויחו יותר מ- 1,700 אבל במסגרת מה שמותר לאקדמאים, ומסיבות שונות נקלעו למצב של דרישה להחזר מהביטוח הלאומי וקצבתם נשללה.

haim1975

New member
נסה לשאול

בביטוח לאומי את השאלה הזאת ויעקמו לך את הפרצוף ולא תקבל תשובה עובדה שגם בפורום הזה לא רוצים לתת תשובה ואיכשהוא מתחמקים באלגנטיות.

אף אחד לא יעקם לך את הפרצוף

בטלפון. ביום ראשון, הרם טלפון למרכז המידע הארצי של המל"ל. אני משתדל שבפורום הזה ינתן מידע מדויק ככל האפשר ועדכני. כאשר אינני בטוח שהמידע שבידי מדויק ועדכני, אני מעדיף שלא לתת מידע כזה.

haim1975

New member
פניתי בעבר

למרכז המידע הטלפוני, נתנו לי פרטים כלליים ואמרו שעל הסכומים המדוייקים כדאי לשאול בסניף כי הם לא ממש יודעים.... פניתי לסניף ושם פשוט סירבו לענות לי בתואנה שהשאלה לא לעניין. אז אתה מבין למה אני מרגיש שמתחמקים ממני.

z2s3

New member
מר גרונפלד ,

חבל שאתה מתעלם מהשאלה והסוגיה החשובה מאין כמותה ! הנושא הזה מאוד בעייתי ומרכזי בחיי העבודה של כל הנכים הכלליים , והוא מאוד מעורפל , מבולבל , וגם בעל היבט עקרוני שעל פיו מקיימים פה באופן עיקבי ואף מודע מצב של תימרוץ שלילי לנכה עובד , דיכויו , הטעייתו , ובמקרה שלי למשל גם אמצעי לגזילת כל הקיצבה בגלל הטעיה והעלמת אינפורמציה ! המלל תפס בשנים האחרונות את השתכרותו שדל הנכה מעל הסף המותר כאינדיקציה לכושר עבודתו , והגדיר נכה במצב של השתכרות ולו בשקל מעל גובה הקיצבה כלא נכה מבחינתו ! ! ! זהו אחד הנושאים העיקריים של דו'ח לרון , ואינני יודע במה כן יכול לעזור הפורום הזה אם לא בזה ! ! ! אם תוכל פעם אחת ולתמיד לברר תשובה רשמית , ולאפשר לנכים שאירע גורלם , והם הצליחו להשתכר יותר מ 2000 ש'ח לא לזרוק לזבל את כל מאמציהם העילעיים לפעמים ע'י איבוד הקצבה במקביל !

למעלה