שאלה שהתמקמה בדעתי:

0Pandemonium0

New member
שאלה שהתמקמה בדעתי:

האם ניאו הוא האחד כי הוא נולד במטרה להיות האחד? או שהוא האחד כי מורפיוס גורם לו להאמין שהוא האחד? ואולי אם ניאו לא היה משתכנע ומאמין הוא לא היה האחד? עד כמה האמונה שלנו לגבי עצמנו קובעת מי אנחנו?

miss mcmillan

New member
לפי הסרט

ניאו הוא האחד מרגע בריאתו, וזה לא קשור למה שהוא מאמין או לא מאמין- הקוד שלו שונה מהקוד של האנשים הרגילים, הוא נוצר כאנומליה ונשאר אחת.

לפי הטרילוגיה

זה עניין של בחירה... לא זוכר בדיוק באיזה קטע מראים את ניאו ביקומים מקבילים לא מקבל את האמת ואומר פאק יו ... הכל עניין של החירה ומעשה ... בהצלחה !

miss mcmillan

New member
הארכיטקט אומר לו את זה.

אבל כמובן, מצד שני, הארכיטקט שקרן ואומר מה שנוח לו כדי לתמרן את ניאו לחזור לMainframe. הארכיטקט מבטא במהות ובתפקיד שלו את היעדר הבחירה, את הדברים כמו שהם נקודה סוף (במקרה הזה- ניאו כ"האחד" נקודה סוף), אבל הוא הרי מעיד על עצמו שהוא נכשל שוב ושוב עם הגישה הזאת. לא יודעת. הייתי ילדה מחוננת וכולם נורא אמרו לי את זה כל הזמן, ורק אמא שלי חפרה לי כל הזמן עם "משל הצב והארנבת" (למרות שהצב היה איטי יותר בסוף הוא עקף את הארנבת שהרשתה לעצמה להסתלבט כי היא זריזה ממילא). היא לא חשבה שזה מספיק להאמין בעצמי- אם משהו לא ידרבן אותי לזוז ולהתאמץ בפועל לא יעזור שאני אדע כמה אני חכמה. הנקודה היא שיש פה מקום של עשייה בפועל, שהיא בסוף יותר חשובה מהאמונה. לא משנה מה אתה מאמין לגבי עצמך, משנה שתעשה עם זה משהו. לא חשוב מה היה הפוטנציאל של ניאו, זה שהוא נוצר "האחד" ושכביכול היה חייב לצאת ממנו "משיח", בהרבה נקודות בדרך הוא כביכול זה שבאופן אקטיבי קידם את ה"משיחיות" שלו, החל מהגלולה האדומה ועד הבחירה שלו בדלת חזרה למאטריקס אצל הארכיטקט. ויודע מה, אני לא מסכימה עם הגישה הזאת. כדברי מורפיאוס, מה שקרה לא יכול היה לקרות בשום דרך אחרת. הכרח.

Handy Alley

New member
שלוש השורות הראשונות.

they're all true to some extent. all part of the 'equation' (ha ha, not funny) האמונה שלנו לגבי עצמנו משפיעה עד לנקודה מסויימת. היא יכולה לקבוע אם תהיה תשאר שפוי או לא. אבל מה שקובע עד כמה תוכל לדפוק את הזמן או לשחק איתו הוא ההבנה שלך, ובאופן ישיר (consequently) הבחירות שאתה בוחר לעשות. לפעול. אם במודע, או לא במודע, איך שאתה בוחר להבין את העולם ואת העבר את עצמך, וזה קובע בעיקר, איך תגיב באופן אותנטי לכל מה שקורה מסביבך. ולזה יש השפעה על העתיד שלך. אין תרגום ל destiny בעברית. כל העברים האלה מרובעים פטאליסטים *פוווח..!*.

Blutige Erde

New member
לא יודעת מה נאמר בסרט,

אבל זו כנראה תערובת של הכרח (שהוא לא גורל), יכולת ואמונה. גם אם הוא היה נולד עם כל הכישורים הנחוצים ומגיע לנקודה בה היה בתחילת הטרילוגיה, בלי האמונה של האחרים בו הוא כנראה לא היה מגיע לממש את מלוא הפוטנציאל שלו- פשוט כי בהתחלה אפילו הוא לא האמין בעצמו, ואם אתה לא מאמין בעצמך לא תגיע רחוק. הוא היה צריך דחיפה קטנה.

Blutige Erde

New member
../images/Emo2.gif

Handy Alley

New member
אז את לא מעוניינת בי =|

כי אני גדול ממך..? למה תחשבי שאני בשר ואת טורפת בסך הכל.., וצריך מדי פעם. אבל מה אני חיה מתה? למה צריך להתדרדר לבנים. דמייני שאני חסה. אבל אני לא. טוב אז דמייני שאני קרפ. במובן הצרפתי. =ם לא האמריקאי. =ם (!) טוב בזה תמה הsillyness המפלרטט מגשש בצורה המונית לצלילי מינדלס סלף אינדולג'נס סוף שבועי. =/

למעלה