שלום סמירה, ניסחתי את החלום מחדש על פי ההסברים שלך. מקווה שהניסוח הזה מתאים.
רקע :
חלמתי על אשתו של דוד שלי. הדוד שלי – אדם מבוסס בעל נכסים. אשתו אינה אוהבת את משפחתו. לפני כ-20 שנה היה לי ריב משפחתי איתה. הדודה אינה אוהבת אותי, כי היא חוששת שאני אנצל את עושרו ולכן גם אני איני אוהבת אותה. בעבר הייתי בייביסיטר לילדיהם בשכר. אני לפעמים חושבת עליהם וגם חולמת עליהם חלומות שאיני זוכרת.
החלום על הדודה אשת הדוד
חלמתי שהיא התגרשה ושרתי לה "איך שהגלגל מסתובב". אח''כ וחלמתי שאני טסה באוויר במתקן או במכונה כל שהיא, לא במטוס.
הפרוש שלי:
החלום שלך הוא מילוי משאלה. היחסים בינך לבין הדודה, הם די עכורים.. מצבה הכלכלי טוב בזכות בעלה ( דודך) שהיא לא אוהבת אותו ואת משפחתו וגם אותך. היא חוששת שאת תנצלי את בעלה שהוא דודך . היא העסיקה אותך בתפקיד בייביסיטר, שזה יצר יחסי עובד- מעביד ביניכן ולא היטיב את הקשר הלא נעים בינכן. היא לא היתה דודה, אלא מפרנסת - שאת היית תלויה בה.
בחלום היא מגשימה את מה שהיית רוצה שיקרה – היא התגרשה! עכשו הגלגל באמת הסתובב! היא עכשו ענייה, בודדה, וכגרושה מצבה החברתי אולי פחות טוב ממה שהיה קודם. היא שהיתה בשמיים, עם בעל עשיר, עכשו – נחתה ארצה נחיתה קשה! ואת?... את מתרוממת באוויר לגבהים באיזה מתקן שאינו מטוס.
בחלום - הגורל נקם את נקמתך, בלי שתצטרכי לעשות בעצם כלום. את עולה מעלה ומרחפת.
חסר בחלום תאור רגשות שמחה, הרי החלום הזה היה אמור לשמח אותך! אבל את בעצם לא שמחה על הנס הזה. זה אומר שאולי את לא לגמרי שלמה עם המצב - כי בעצם לא עשית כלום. הכל קרה משמיים!
החלום אומר לך שנקמת הגורל באנשים שגרמו לך עוגמת נפש היא אינה מקור לשמחה. נכון שמגיע להם, ונכון שעכשו (אחרי שהם נפלו) - את במצב יותר טוב בהשוואה לאלו שנפלו ארצה, את הצלחת לעוף באוויר, אבל זה לא היה משהו טוב באמת...
השמחה תבוא, רק אם תפעלי למען ההתרוממות שלך מעל האדמה וצרות היום יום. אז תוכלי לרחף במרומים ולהשקיף על האנשים שהרעו לך, לא בגלל שהם נענשו, אלא משום שאת הצלחת להרים את עצמך ולהתגבר על הקשיים ועל אנשים בלתי נעימים לך שחושבים עלייך מחשבות רעות. את צריכה להרים את עצמך בכוחות עצמך ואז תוכלי לנגוע בשמים. לא לחכות לכוחות אלוהיים שיעשו לך את העבודה!
אשמח לדעת מה חוות דעתך על הפרוש. אם הפרוש אינו מתאים, אולי עכשו - תוכלי לחשוב על פרוש יותר טוב ותשתפי אותנו בפורום.