שאלה - שוקיים של הודו

קישלורן

New member
שאלה - שוקיים של הודו

יש לי שתי שוקיים ענקיות כאלה מפשירות להן במקרר לארוחת הצהריים של מחר. מה הלאה ?
 

מאיה 72

New member
אפשר בתנור עם תפו"א או ירקות

כמו עוף בגריל. אם את רוצה שווראמה ולא יודעת איך לפרק, תחתכי את הבשר מהעצם כמה שאת יכולה, רק תוודאי שאין גידים. גם אם נשאר בשר על העצם זה לא נורא כי אפשר להוסיף את העצמות למרק.
 

מירבלי

New member
אני לא ממליצה לפרק אותם ,אלא

לבשל אותם כמו עוף רגיל עם תפוחי אדמה ופיטריות בשוקויים של ההודו יש מין גידים עבים וקשים ומאוד קשה לחתוך אותם אני גם לא ממליצה לתת לילדים קטנים לאכול מהם לבד אלא תפרקי להם לאחר הבישול ולפני האכילה
בתיאבון
 

קישלורן

New member
לא תאמינו אבל

אתמול פרקתי את השוקיים והן עוד היו קצת קפואות. הגידים באמת היו חזקים ורבים. עכשיו החתיכות הקטנות שוחות להן ברוטב לשווארמה ובקרוב יעברו לשיזוף במחבת. בעלי כבר קיבל הוראות לקנות מפורק להבא . . . ורצוי שווארמה הודו נקבה - הבנתי שזה הבשר הכי טוב לברזל ו-B12.
 
האמת....בבישול הבשר מאבד מכל

הויטמינים שלו, לכן, עדיף ירק ירוק טרי ולא מבושל.
 

קישלורן

New member
שמעתי על התאוריה הזו וגם

על התאוריה שהגוף לא יכול כ"כ לנצל את הברזל מהצומח . . . ואז חשבתי על הסיפור של האבא שהמציא את פופאי כדי שהילד שלו יאכל תרד - מה כל זה היה לחינם ? איך גדלנו על זה והנה באות התאוריות האלו . . . לצמחונים יש בעיה רצינית עם ברזל (והם מאוד צריכים לשמור על עצמם) שפחות קיימת אצל אוכלי הבשר. לכן, אני מאמינה שמשהו בכל זאת מגיע . .. או לפחות, ככה אני רוצה להאמין כי למה עוד כבר אפשר להאמין בימינו עם כל הידע הסותר הזה . . . ? אוי ואבוי כשאני מתחילה לקשקש . . .
 

קישלורן

New member
אז מה היה לנו היום לצהרים ?

שווארמה - בתיבול מדינת ישראל - אני לא הוספתי את האבקת מרק עוף אבל הוספתי מעט כורכום. טיגנתי מעט רצועות בצל במעט שמן (כי במרינדה יש שמן) הוספתי בהדרגה את בשר השווארמה, טיגנתי (די מהיר) ויצא - רך וטעים טעים. אם היה לי חומוס זה היה משתלב מצויין ביחד כמטבל ומי שרוצה ממש לכייף יכול להכניס הכל לפיתה + חומוס (עמבה לאמיצים) - ופשוט להתענג מכל ביס. התוספת כללה - אורז מלא + עדשים אדומים. יאממממיייי.
 

מירבלי

New member
ובגללך גם אני הכנתי שוקיים של הודו

עם תפוחי אדמה פיטריות ואורז
יאמיייייייייי
 
למעלה