רק הערה קטנה
אני מבינה שאתה מורה נהיגה, אני לא מורת נהיגה, אלא מורה מתקנת ומאבחנת כישורי למידה ויש משהו שחשוב לי לומר. יש הרבה אנשים (הרבה יותר ממה שנדמה) שיש להם קשיי קשב וריכוז וקשיי למידה מכל מיני סוגים. הקשיים האלה הם פצצה מתקתקת על הכביש. היום מקומות טיפוליים לאנשים עם לקויות למידה מתרכזים רק בלימוד התיאוריה. לצערי, אין כמעט מענה לנהיגה עצמה אצל אנשים כאלה. אנשים כאלה לרוב אינם מצליחים להתרכז היטב בנהיגה בכלל, והמצב גרוע יותר ברכב ידני שהתפעול שלו שואב משאבי קשב רבים, במיוחד בהתחלה. אנשים עם קשיי למידה שונים מתקשים בכל מיני שלבים של הנהיגה והגברת העומס בדמות תפעול מסובך של רכב זו פשוט סכנה. בניגוד למה שנדמה, יש הרבה אנשים עם קשיי למידה, ואף אנשים שאינם יודעים שהם סובלים מקשיי למידה וקשב לפני שהתחילו לנהוג. הרכב האוטומטי הוא הצלה להם ולסביבתם, שכן הנהיגה שלהם היא לפעמים מסוכנת מאוד ואף חלק מסוים מהם זקוק לדעתי לתקופות ליווי ממושכות או אף אינו כשיר כלל לנהיגה.
יש אנשים שנתקעים חודשים עם לימוד תפעול הגיר, זו לרוב בעיית למידה. שיעור על רכב ידני יותר זול, אבל כדאי להסתכל על המכלול, על כל השיעורים ביחד ולא על שיעור בודד. מי שלומד ידני, צריך ללמוד יותר שיעורים וזה אף במקרה רגיל. במקרה מיוחד שבו קיימת בעיה, לימוד הנהיגה ברכב ידני יעלה בסופו של דבר הרבה יותר מלימוד על אוטומט.