שאלה - שידורים בארה"ב

invisiblegirl

New member
שאלה - שידורים בארה"ב

איך זה הולך בארה"ב? כאילו, משודרות שתי עונות בשנה או עונה אחת? ובאיזה חודשים בדר"כ מתחילות העונות החדשות?

כמו בארץ...

עונה אחת משודרת. כל עונת שידורים חדשה מתחלה מספטמבר ונמשכת עד תחילת הקיץ בערך. יש סדרות שמתחילות מספטמבר (בעיקר החדשות) ויש סדרות שמתחילות מהשנה הבאה (2006). וכשאני אומר "סדרות מתחילות" אני מתכוון גם לעונות חדשות

invisiblegirl

New member
אבל...

בעונה שיש בה נניח 25 פרקים, איך 25 פרקים בקצב של פרק לשבוע משודרים מספפטמבר עד לתחילת הקיץ (שזה כמעט 9 חודשים התקופה הזאת)? יש רק עונה אחת בשנה?

אפילו לא הזכרת....

את הפגרות שיש... בעונה הזאתי יהיו 24 פרקים וכן יש סדרות שמתחילות מ- 2006 עם 24 פרקים ואפילו 25 ועדיין מספיקות. את יודעת איך? משדרים שני פרקים ברצף אם צריך...

invisiblegirl

New member
אוקיי...

ואם סדרה מתחילה מספטמבר ולא בתחילת שנה? יש שבועות שלא משדרים בכלל?

f10

New member
כן

כמו עכשיו. העונה השניה הסתיימה בארה"ב (וגם אצלנו - המורידים מהאינטרנט) מזמן, ועכשיו אנחנו (ארה"ב והמורידים מהאינטרנט) נאלצים לחכות עד ספטמבר לעונה השלישית.

וגם שהעונה השלישית תתחיל

אז ישודרו 4 פרקים ואז תהיה פגרה של חודש (ויכול להיות שאפילו 5 שבועות) כי אז מתחיל בארה"ב ה"סופרבול" (לעזאזל !!! אני שונאת את כל תוכניות הספורט ) ואז שוב כמה פרקים ואז הפגרה של החגים....וככה זה ימשיך ויסחב לאורך כל העונה.

זה לא בדיוק 5 שבועות בין פרק לפרק

זה 4 פרקים ברצף ואז פגרה של חודש עוד איזה 7 פרקים ואז עוד פגרה ארוכה... וכן הלאה. ויש גם מקרים שהם סתם לוקחים הפסקה יזומה של שבוע
סתם כדיי להשאיר אותנו במתח, למשל- בעונה השניה בין פרק 14 (ששודר פה שבוע שעבר) לפרק 15היה שבועיים הפסקה. ואחרי זה בין פרק 17 ל-18 שבועיים הפסקה.

invisiblegirl

New member
עדיין

זה מעצבן. אני אוהבת פרק בשבוע כמו שיש ביס, ככה יש לך פעם בשבוע את היום והשעה שלך שאת יודעת שהסדרה תהיה. קרה לי שהיו סדרות שהיו הפסקות בין פרק לפרק, לרוב שכחתי מקיום הסדרה מתישהו והפסקתי לצפות בה, מי זוכר אחרי כמה שבועות מה קרה בפרק הקודם? אני אוהבת שיש רצף... (ועוד יתרון לראות ביס זה שזה בלי פרסומות)

ברור שזה מעצבן

אבל ככה זה עובד בטלויזיה האמריקאית. גם אני מעדיפה לראות פרקים רצוף, זו הסיבה למשל שלא הורדתי את עקרות בית מיואשות בקצב של ארה"ב, פשוט חיכיתי שהעונה תסתיים וראיתי הכול ברצף. ולגבי זה שאת שוכחת מקיומה של סדרה אם יש יותר מידי הפסקה- אז בארה"ב כמעט כל הסדרה יוצאת ביחד לאותן פגרות ( בהבדלים של שבוע יותר שבוע פחות) וחוזרות מן הפגרה ביחד. ככה שבתקופה של הפגרות יש מלא תוכניות זבל בטלויזיה וכולם מחכים שהפגרה תסתיים. ובנוסף הרבה פעמיים הפרק האחרון לפני הפגרה מסתיים בצורה ממש מותחת. למשל בעונה הראשונה של האוסי בין הפרק של הנסיעה לטיחואה לפרק שאחריו היתה פגרה של איזה 8 שבועות- אבל הפרק הסתיים בצורה נורא מותחת אז אנשים נורא רצו לראות את הפרק הבא ולא שכחו ממנו.

TheCharm

New member
באמת?!

הנה משהו שלא מגלים כל יום. חודשיים בין The Escape ו-The Rescue? איך האמריקאים מחזיקים מעמד? אני הייתי צריך כמעט להיכנס למעיל משוגעים כדי להחזיק מעמד את השבוע הזה!

noonie

New member
זה לא הכל

7 הפרקים הראשונים צולמו, ואז כל ההפקה לקחה הפסקה עד שהסדרה התחילה להיות משודרת (כמה חודשים אחרי זה)- אלה היו פרקי ניסיון לראות אם הסדרה מצליחה להוציא רייטינג טוב מספיק כדי להמשיך לצלם עוד פרקים זאתומרת- אם לא היה רייטינג גבוה, הסדרה הייתה יכולה להיגמר בזה שמריסה מתאבדת! גם אם תשימולב יש בפרק סצנה שסנדי וקירסטין מרימים כוסית ואומרים to a new season, שזה גם כי נגמר הקיץ, וגם יענו שיהיה מזל ונקבל המשך לעונה ובקשר להפסקות במשך כל עונה- ככה זה כשרואים סדרה בזמן שעדיין מצלמים אותה. מה לעשות, זה המחיר שמשלמים כשלא משלמים

Tinty

New member
ככה זה בתקופת הMid-Season

שבהן אפשר לבטל סדרות ולהעלות סדרות אחרות שצילמו את הפרקים שלהן מראש (רשת FOX ידועה במיוחד בגרזן הביטולים האגרסיבי שלה, בו כל סדרה שלא מביאה רייטינג בתוך זמן קצר עפה מהמסך).

TheCharm

New member
כל כך כן.

טרו קולינג.. כל פריט שיצא לה מקודש. כיף שיש לי את הדויד של העונה הראשונה. קי קי קי

Tinty

New member
לא ראיתי אותה, אבל שמעתי..

בכל מקרה, קיימים מקרים שבהן FOX לא מבטלת סדרות כל כך מהר: 1. "Family Guy", שFOX חיכתה 3 עונות עד שתבטל אותה, למרות אחוזי רייטינג נמוכים (בגלל שכמעט בכל הערוצים המקומיים שמשדרים FOX במדינות המרכז הפרימיטיביות והשובניסטיות לא הסכימו לשדר אותה, בגלל שפגעה בערכי המשפחה), וידעה להעלות אותה בזמן הנכון (כהDVD הפך ללהיט. הכל בזכת הרשת
). 2. למרות שתי עונות עם רייטינג נמוך, צפויה עונה שלישית ל"Arrested Development", וכשמכירות הDVD עולות, צפוי שגם הרייטינג יעלה. FOX עדיין מאמינה בה.

Tinty

New member
מיכל נתנה דוגמה לסדרה שבוטלה

במהירות. טרו קולינג היתה הדוגמה...

Tinty

New member
../images/Emo26.gifלינק לרשימת הסדרות שביטלה FOX

בויקיפדיה העולמית (האנגלית): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Cancelled_Shows_on_FOX

למעלה