שאלה (שינוי מקצב ב-cubase)

izzard

New member
שאלה (שינוי מקצב ב-cubase)

טוב, מה שהצלחתי לעשות בינתיים זה לשנות את הטמפו בעזרת המסך שעולה כשלוחצים ctrl T. אבל.... עכשיו אני רוצה לשנות את המקצב באמצע שיר (שיתחיל, נניח, ב-4/4 וימשיך ב-3/4). איך עושים את זה?????

baduist

New member
אני לא איש קיובייס באופן עקרוני,

אבל גירדתי איזה תשובה שנתקלתי בה פעם ב"אקט" מוסיקלי. התודות הולכות ל"צופיפניק", שכתב את התשובה הבאה במקור: " כדי להגדיר את המשקלים, אם אתה יודע מהם - לחץ Ctrl+T, או בתפריט Project על Tempo Track. שם תגלה שני "ערוצים" נסתרים - ערוץ הקצב (Tempo) וערוץ המשקל (Signature). ע"י לחיצה על כל אחד מהם, תוכל להוסיף שינויי משקלים וטמפו במקומות שונים לאורך השיר. הדרך הפשוטה ביותר היא להעביר את הסמן (Cursor) ב-Arrangement לאותו מקום שבו אתה רוצה להכניס את השינוי, ואז ללכת ל-Tempo Track או ל-Signature Track, ללחוץ על Add, ולשנות את הקצב/המשקל למה שאתה רוצה. שים לב! ב-Transport, הכפתור Master אמור להיות צבוע, וזאת כדי שקיובייס תדע לקרוא את השינויים, ולא תשתמש בנתון אחד קבוע." כדי שיהיה ברור, למקרה שזה לא: 4\4 זהו משקל, לא 'מקצב'.

izzard

New member
תודה

אמנם עדיין לא הצלחתי, אבל השתכנעתי שאני צריך לבדוק את עניין ה"אקט מוסיקלי" הזה...

kundara

New member
הלו הלו תסביר עצמך

אתה מדבר על הטמפו ואחר כך על המשקל (3\4) מה מהם אתה רוצה לשנות באמצע שיר? אם את המשקל, אתה יכול פשוט לסדר את זה בטריאולות שזה בעצם 3/4 וזה ע"י הקואנטייז ל T: 16T 8T וכו. אם אתה רוצה לעשות אוטומציה לטמפו (BPM) אז תגיד לי.

izzard

New member
התכוונתי למשקל

כשאני נמצא ב tempo track, אני לא מצליח לעשות שינויים (מ-4/4 ל-3/4) שיתייחסו רק לחלק מסויים של השיר. ברגע שאני משנה את המשקל, אז הוא משתנה לאורך כל השיר.

למעלה