שאלה שכבר נשאלה

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
שאלה שכבר נשאלה

לגבי שימוש ב ה' או בש' (המבקשים/שמבקשים) התשובה שניתנה אז דיברה על סגנון, ועל כך ששתי הצורות נכונות. למרות זאת, במשפט מתוך הכתבה הזו, השימוש בה' לפני המילה 'נועד' נשמע לי לא נכון, לעומת זה לפני המילה 'מוקדש' נראה לי כי ניתן להשתמש גם בה' וגם בש'. "סעיף תקציבי הנועד לטיפול בכל ענייני העגונות, המוקדש בעיקר למסעות בעולם של רבנים המבקשים להתיר עגונות" אז מהם החוקים? תודה

מוגג

New member
הרגשתך

נראית לי נכונה. אם היה כתוב "מיועד" לא היתה בעיה. נראה לי ש"נועד" פירושה: קבע זמן לפגישה, נפגש. "חברי הכנסת נועדים בשעה זו" "לָכֵן אַתָּה וְכָל-עֲדָתְךָ הַנֹּעָדִים עַל-ה' וְאַהֲרֹן מַה-הוּא כִּי תַלִּינוּ עָלָיו."

maec

New member
לפי דעתי

זה לא 'נועד' במובן של קביעת זמן לפגישה, אלא במובן של 'יעוד' היעוד של הכסף הוא למטרה מסוימת. אז אני שואלת שוב, מהם החוקים, ולמה במקרה הזה אי אפשר להשתמש ב'הנועד'

ה-ה הזאת

לא רק עניין של סגנון. יש תנאים. היא יכולה לבוא רק לפני פועל בהווה. במקרה דנן המצב קצת מוזר.לכאורה נועד יכול להיות גם הווה. אלא שבפועל משתמשים בנועד רק לעבר וב-מיועד (כדברי מוגג) להווה. זו הסיבה שהצירוף נראה לנו מוזר ולא טבעי. דרך אגב המשפט הזה כולו סובל מעודף משפט-בתוך-משפט-בתוך-משפט.

נֵץ

New member
ונראה לי להוסיף

שאולי גם העובדה שאחרי ה-ה' יש משפט ארוך, גורמת לצרימה. ניסיתי על עצמי עוד כמה משפטים כאלו, וזו המסקנה שלי. מצד שני, מה ש"נשמע לי", הוא לאו דווקא מה ש"נשמע" לאחרים.

למעלה