שאלה - שכלול ציון המגן והבגרות

שאלה - שכלול ציון המגן והבגרות

אני מבקשת לשמוע מנסיון של מי מכם- מה קורה כאשר ציון המגן נמוך ב20% מציון מבחן הבגרות? באיזה אופן מתבצע השכלול? האם יש עוד יכולת לערער על ציון המגן שהוסתר מתלמיד ונחשף רק עכשיו עת פורסמו תוצאות הבגרויות טרם שכלול? היכן מערערים?
תודה.

הי

לא קורה כלום. נעשה שקלול של 50% ו 50%. מה שאת מתארת גובל במשהו שאולי היה צריך לדאוג קודם. מדוע לא נמסר לתלמיד ? מדוע התלמיד לא דרש את הציון ? לא חושבת (שווה בירור) אם אפשר לערער בדיעבד.

הימליה

New member
תשובה

אין אפשרות לתלמיד לערער על ציון ההגשה עכשיו.זה צריך היה להעשות עד לפני בחינת הבגרות. אפשר לערער רק אם המורה טעה או שהיתה טעות בהעתקה מהדף שהמורה של אותו המקצוע הגיש לאחראי בחינות הבגרות בבית הספר לדף שנשלח למשרד החינוך. גם אלה צריכים לבוא עם נימוקים מתאימים ורק בית הספר רשאי לשלוח אותם לאנשים המתאימים במשרד החינוך.

אני שואלת בשם אם- חברתי

זה נוגע לציון בתנ"כ. האם בכל מקרה יש שכלול של 50% או שמא במצב כזה זה אחרת? אין לי מושג מדוע היא הסתירה את ציוני המגן היה לה עניין להסתיר. האם בית הספר הוא כתובת שיש לפנות אליו כרגע או משרד החינוך?

הימליה

New member
תשובה

בכל מקרה יש שקלול של 50% ציון הגשה שבית הספר נתן ו50%ציון בחינת הבגרות. רק אם יש פער גדול בכיתה שלימה וכד' אז פוסלים את ציון ההגשה.גם זה רק במקרים חריגים. רק בית הספר יכול לפנות למשרד החינוך. השאלה מה בכלל העילה לערער על ציון ההגשה. ואפשר לערער רק במקרים שכתבתי בתשובתי הקודמת.

הימליה

New member
תשובה

מבחינת משרד החינוך זו לא עילה. התלמיד היה צריך לבדוק זאת לפני החינה. שולחת לך מסר

למעלה