שאלה שלא אוכל להגדיר

kasharel85

New member
שאלה שלא אוכל להגדיר

מה עדיף?
לחיות עם מחלה שמשנה אותך לרעה ולהמשיך לחיות ככה ושכולם יקפצו לי ואחרי מותי יואמר המשוגעת הזאת המחשפה הזאת
או לפרוש בשיא ולתת לאנשים לחוות את מותי בחמלה וכאב כי יזכרו אותי בן אדם בריא אינטיליגנט שמח טוב לב
או להתנתק מהחברה ולא לצאת מהבית ולהעלם

Lady Stark

New member
קשרל, יקירתי

כל אחד עונה לעצמו על השאלה הזאת.
אם תשאלי אותי, עדיף לחיות עם מחלה ולנסות ללמוד איך לחיות איתה בצורה פשוטה עד כמה שניתן.
אני באמת מאמינה ורואה את זה על עצמי גם, שעם טיפול נכון אפשר לצמצם נזקים וללמוד אפילו איך למצוא את הטוב במצב הקשה הזה.
וכמו שאמרת בעצמך, שכולם יקפצו. את מיישמת את זה בעצמך, לפי מה שלמדתי להכיר אותך.
עם זאת, אני חייבת לבקש לא להעלות פה דיונים שקשורים לבחירה בין חיים ומוות. מאוד חשוב שלא יהיו טריגרים לאנשים שהנושא הזה רגיש עבורם.
תודה יקירה. תרגישי טוב ותמשיכי להיות מי שאת.

kasharel85

New member
את צודקת

סליחה אם פגעתי בכם כמו שאמרתי הפחתי למפלצת ואני מפחדת שיזכרו אותי ככזאת בלי לשים לב שוב עשיתי משהו רע בלי להתכוון ססליחה

Lady Stark

New member
אהובה

את ההיפך הגמור ממפלצת. את כולך טוב לב ומביאה חום, פגיעות והומור לפורום. זאת הייתה רק בקשה שידעתי שתביני.

kasharel85

New member
אני מפלצת

טוב הלב שלי הפך לחוסר סבלנות כלפי עצמי ולכל סובבי החום שבי הפך לצביעות כי אני מנסה בעל כורחי לשדר את זה ההומור שלי הפך להומור שחור כרגע דברתי עם בן זוגי בפתיחות על השאלה הלא מוסברת שלי והוא הגיע למסכנה שאני צריכה להתאשפז כל דבר טוב שיש לי מתקלקל כי הפחתי למפלצת אני מסתכלת במראה ולא מזהה את עצמי אני פותחת את הפה ואני שומעת את עצמי כל הזמן מתלוננת שלא מבינים אותי אני לאט לאט מאבדת צלם אנוש אין לי ניסיונות טובים עם אשפוזים כל אישפוז מוריד לי יותר את הבטחון והתפקוד אף אחד לא רוצה לטפל בי וכל הזמן מתלוננים עלי ומאיימים עלי שאם אני ימשיך ככה יפסיקו לי את העבודה השיקומית הנאורולוגית אמרה שאני לא מבינה מה שהיא מדברת איתי ושלחה אותי לעשות אם אר אי אני לא מסוגלת להבין מה שמדברים איתי עשיתי חטאים שקרוב לודאי יובילו אותי הישר לגהנום והבעיה שיש לי סיוטים בלילה ואני קמה בוכה 7 חברות קרובות מחקו אותי מהפייסבוק ולא עונות לי בפלאפון אנשים מתרחקים ממני כי אני חרה של בן אדם חרה של מפלצת ליתר דיוק אני מרגישה שאני עול נתל גם לסביבה ובעיקר לעצמי אני כבר לא מצליחה לזייף שמחה ומסתובבת עם פרצוף של תשעה באב רע לי קשה לי נמאס לי אני שונאת אותי אני לא רוצה שאנשים ישנאו אותי למרות שמגיע לי אני זוכרת את עצמי מלפני המחלה כמה האיתי מקובלת ושמחה וחברה טובה בת אהובה האיתי חיה את החיים של אחרים כל דבר טוב שקרה להם שימח אותי והאיתי משבחת את בורא עולם אבל עכשיו שאני צריכה לחיות את החיים שלי אני חיה בתוך סיוט שלא נגמר

את לא

את לא, את לא, את לא.
המצב שלך כרגע רגיש ואת פגיעה, בבקשה אל תשפטי את עצמך בחומרה. ההחלטה להתאשפז היא בסופו של דבר שלך בלבד ואם את יודעת שזה יגרום לך להחמרה במצב, אז באמת עדיף לך לשקול אפשרויות טיפול חלופיות.
ניסית לדבר עם האחראים בעבודה השיקומית? לפתוח את הלב ולהסביר להם את המצב במילים הפשוטות ביותר, "קשה לי, עוברת עליי תקופה לא טובה ואני באמת עושה את הטוב ביותר שאני יכולה", לבקש מהם את התמיכה הנפשית.
דיברת עם הרופא המטפל שלך? ואני מצטערת שאני לא זוכרת, אבל האם את בטיפול תרופתי ופסיכולוגי סדיר?

kasharel85

New member
דיברתי

הסברתי בכיתי שום דבר לא עוזר המטפלים מתייחסים אלי בצורה שופטת וכל הזמן מאיימים עלי שיפסיקו לי את השירותים הפסיכיאטרית שלי אמרה שהיא לא מוכנה לטפל במשהי עם רמה שכלית נמוכה כמו שלי העובדת הסוציאלית כל הזמן עושה לי פרצוף כועס ומאוכזב וקוראת לי חוצפנית ואומרת לי להפסיק לצעוק המדריכה אמרה לי שאם אני ימשיך לקבץ נדבות היא תדאג לזה אישית שיאשפזו אותי בסגורה וכל שניה מעירה לי שאני לא מתנהגת יפה וצועקת אבא שלי עשה שאלת רב והרב אמר שאני צריכה לחזור בתשובה הוא לא אמר לו שאני דתיה וגם לא סיפר לו בדיוק מה עובר עלי הוא רק אמר לו שמציקים לי בעבודה הפסיכולוגית שלי היתה הכי בסדר היא פתחה את ההבחנה מלפני שנתיים וחצי ואמרה לי שרשום שיש לי פיגור שכלי קל בעלי רוצה שאני אתאשפז אמא אמרה לי לעשות כל מה שאומרים לי ולא להתווכח זה בדיוק מה שאני עושה אבל לא יוצא לי טוב בעבודה עצמה אני עובדת גרועה כל מה שאני עושה אומרים לי זה לא טוב ונותנים לאחרים לתקן את המחדלים שלי אנשים מתלוננים עלי למדריכים ועושים לי שיחות שאם אני ימשיך ככה יעיפו אותי אף אחד לא מבין אותי אני לא עושה בכוונה אני מפתחת אישיות של מפלצת אף אחד כבר לא אומר לי בוקר טוב אני מסתובבת עם פרצוף של 9 באב כי רע לי אני שונאת את המפלצת שהפחתי להיות אנשים מתרחקים ממני כשאני עוברת לידם בעבודה כל היום זאת שיושבת לידי שופטת אותי ומעירה לי הערות וצועקת שהיא רוצה לעבור מקום כי אני מציקה לה בסך הכל שרתי קצת בשביל לא לשמוע אותם מדברים על הקברים בבית האלמין היום לא הלכתי לעבודה כי אני מרגישה רע ולא בא לי לסבול שם 5 שעות ב 1130 העוסית שלי באה אלי הביתה אמרתי לה שאני לא באה לעבודה כי אין לי מה ללבוש ושהכל בכביסה וזאת האמת למרות שיכולתי לבוא לעבודה עם בגדים מהסל כביסה המלוכלכת אולי סוף שבוע בבית עם בעלי שיעזור לי לא יודעת אולי אני אסע לאבא שלי ויעשה אצלו שבת למרות שלא בא לי לקבל ממנו עצות כי יש לו תקליט חוזר של תתגרשי תפסיקי את הכדורים והטיפול ובואי לגור בעיר שלי עם כל הכבוד לאבא ויש כבוד אני לא מתכוונת לעשות את מה שהוא מציע לי
לסיכום אף אחד לא מבין אותי אני מפלצת וזה לא כייף לי יום טוב לכולם

אושרי

New member
מפלצת לא מודעת למפלצתיותה

כל ה"מפלצות" שהכרתי הייתה להן דעה טובה מאד על עצמן..
כרגע את חולה,עשי הכל על מנת להבריא,אבל את חייבת לקבל את
עצמך כמו שאת ,באהבה ואם קשה אז לפחות בחיבה.
כשאת מסתובבת ומשכנעת את כולם שאת מפלצת אז גם את בסוף, מאמינה לזה.

את כנראה השופטת הכי קשוחה שיכולה להיות כלפי עצמך,אם חלילה היית
חולה חס ושלום בסרטן,היית נופלת לנטל על משפחתך ולא היית קוראת לעצמך
מפלצת.חלית במה שחלית,עשי הכל כדי לצאת מזה ,אבל רק עם פירגון לעצמך,
את הדבר הכי קרוב אלייך אהבי את עצמך ,מגיע לך.

kasharel85

New member
מצאתי פתרון זמני כי כל יום הדף מתחלף

לכל החברים בפייסבוק אני חולה ואני מטפלת בעצמי ומקבלת תמיכה מההורים ומהחברה המחלה גורמת לי להיות בן אדם בלתי נסבל מכעיס מריר ומרושע אנה זכרו אותי בימי הטובים לפני שהתפרצה המחלה ואל תקחו ללב את ההתנהגות המגעילה שפיתחתי בעיקבותיה אני מקווה שכולכם סולחים לי על התנהגותי הרעה ושתסלחו לי בעתיד וכמו שאמרתי אל תקחו ללב אני חולה ואני לא יודעת מה אני עושה אוהבת אותכם אני

רגעים שבא לך לברוח

עדיף להתמודד עם המחלה ולא לוותר לה, להבין שתמיד יהיו קשיים ועליות ומורדות, אבל לדעת לקחת גם את הקשיים בפרופורציות.

אם יש לך רגעים שבהם את מעדיפה להיות לבד את יכולה לקחת לך זמן שבו תהיי עם עצמך, תנוחי, תפרקי את מה שכואב לך, תבכי ותשתחררי ואז תחזרי לפעילות עם אנרגיות מחודשות. ואל תחשבי שאנשים מקטלגים אותך כמכשפה ומשוגעת. לכולם יש קשיים ומשברים, גם להם. מניסיון את אף פעם לא יכולה לדעת מה מתרחש בחיים של אחרים. כולם בוכים ולכולם קשה לפעמים. ואנשים הרבה יותר אמפטיים ממה שנדמה לך. מאחלת לך שתעברי את התקופה הקשה.

kasharel85

New member
אני בוכה המון

שולחת את בעלי לאמא שלו וקורעת את האוזניים של השכנים בבכי וצעקות זה עוזר לי בדיוק לשבוע שבועיים מה שמפריע לי זה שהיתה לנו אחת בעבודה שהתנהגה כמעט כמוני וסילקו אותה מהעבודה אחרי 8 שנים שהיא במפעל ועד היום כשהיא באה לבקר עברה שנה מעז סולקה עדין מתנהגים אליה לא יפה מדברים מאחורי הגב שלה משמיעים עלבונות וכן קוראים לה מחשפה גם אני לא סבלתי אותה ואני זוכרת לה שהיא היתה פוגעת בי למרות שסלחתי לה כיום אני מזדהה איתה אני הופחת להיות מחשפה כמוה ואני לא רוצה שיעיפו אותי מהעבודה ושכולם ידברו עלי דברים רעים ואני לא רוצה לקבץ נדבות ואני לא רוצה לחיות ככה כל מי שמדבר איתי אומר לי שאני חוצפנית לא מנומסת ולא נעימה והבעיה היא שאני לא שמה לב אני חושבת שאני מתנהגת כרגיל אני לא מבינה שאני פוגעת ברגשותיהם של אנשים ואני נפגעת כשמעירים לי הערות ואני יגדיר את זה ככה אני רגישה לעצמי ולא לאחרים ולא מתוך רוע אלה מתוך זה שאני לא שמה לב

חלק מהעניין של השיקום

זה להיות מסוגלת להשתלב בעבודה וגם מבחינה חברתית. יכול להיות שזה מוקדם מדי בשבילך ואת צריכה להתאזן מבחינה נפשית לפני שאת מתחילה לעבוד. אני מציעה לך להתייעץ עם הפסיכיאטרית והעובדת סוציאלית שלך.

משמעות

שאלה לי אליך שמהווה בעיקר חומר למחשבה
האם ניתן מצד אחד להשלים עם החולי ומצד שני להתחייב לעשות הכל למען חיים עשירים ובעלי משמעות

למעלה