שאלה שלא קשורה כ"כ לריטוש

שאלה שלא קשורה כ"כ לריטוש

אבל אני מאמינה שהחבר'ה כאן יידעו לעזור. אני רואה בבלוגים שונים וגם כאן בפורום ראיתי שהעליתם תמונה מרובת תמונות. למשל שבתוך ריבוע אחד ישנן 4 תמונות או יותר. איך אפשר לעשות זאת? אני משערת שאפשר דרך צייר, ניסיתי משהו כזה פעם אבל זה לא ממש הצליח וגם צריך נורא להקפיד שכל התמונות יהיו באותו גודל וכו'. בקיצור, אשמח לעזרה. תודה!

Ninja

New member
אפשר גם דרך צייר, אבל זה יותר מורכב

הרבה יותר פשוט לעשות זאת דרך תוכנה המכירה בעיבוד שכבות. Photoshop לדוגמא.

Ninja

New member
אז ככה...

את שמה כך תמונה בשכבה נפרדת, האחת מעל השניה. באמצעות Ctrl+t את יכולה לעבד את גודלה, מיקומה וכיוונה של כל תמונה בנפרד. בהצלחה.

אני לא בטוחה שהובנתי נכון

ובנוסף אציין שהידע שלי בפ"ש לא כזה גדול. אז בכל מקרה אני לא יודעת לשים תמונות בשכבות נפרדות. הנה דוגמה להודעה שפורסמה פה ומכילה תמונה דומה למה שהתכוונתי.

לדעתי הדרך המהירה והפשוטה היא באמצעות

אופציית Contact Sheet בפוטושופ. גמר חתימה טובה, יהודה

איפה בדיוק היא נמצאת?

איך אני מגיעה אליה? ומה הפעולות שצריך לעשות? להעלות תמונות בנפרד? תודה!

תודה, מצאתי.

רק שאצלי זה לא יצא יפה כמו בתמונה שלך. תוכל להסביר לי איך עשית את המסגרת? וגם איך הצמדת את התמונות אחת לשניה?

זה בסדר

זה פשוט לא יפה כמו שלך, והייתי שמחה ללמוד עוד טיפה. אז כמה שאלות: כששמרתי את התמונה הנ"ל, נשאר לי המון רקע לבן והייתי צריכה לגזור את התמונה ולהדביק מחדש כדי שהרקע ייעלם. האם יש דרך אחרת? אם אני רוצה לשים תמונות אבל שכן יהיה רקע מאחור אז מה צריך לעשות? אם אני רוצה שהתמונות ייצאו גדולות יותר, למשל כמו אצלך, איך זה אפשרי? ודבר אחרון (לבינתיים
) איך אני עושה מסגרת כמו שאתה עשית אצלך? תודה על העזרה.

תשובות לחלק מן השאלות

כדי לשלוט בגודל השטח שמסביב לתמונות את צריכה לשנות בהתאם את הנתונים באליפסה העליונה שסימנתי. צריך לעשות מספר ניסויים עד שתקבלי את האפקט שאת מעוניינת בו. באליפסה התחתונה סימנתי את דרך בחירת המרווח שתרצי בין תמונה לתמונה. אני משתמש במרווח אופקי ואנכי 10. לחלופין תוכלי לבחור במרווח האוטומטי. ב ה צ ל ח ה , יהודה

תודה!

האם תוכל להסביר לי כיצד עשית את המסגרת לתמונות שלך? האם המסגרת נעשתה עבור כל תמונה בנפרד?

כל המסגרות נוצרות בבת אחת.

יצירתן מחייבת ידע בעבודה בשכבות. גמר חתימה טובה, יהודה

tr2006

New member
למה אני לא מוצאת את האופציה?

האם אני במקום הנכון? למה אצלי אין האופציה Contact Sheet ?

למעלה