שאלה שלא קשורה לפורום, אבל נראה לי שתוכלו לעזור לי

שאלה שלא קשורה לפורום, אבל נראה לי שתוכלו לעזור לי

יש לנו בבית רק נייד אחד עם מיקרוסופט אופיס - וורד, אקסל וכד', והוא הלפטופ שלי. הבת שלי צריכה את האופיס לעבודות של בית הספר, עכשיו שבתי הספר מלמדים מרחוק, וכנראה שגם לעבודות עתידיות, וזה אומר שאני בלי אינטרנט (אין לי טלפון חכם) כ 3-4 שעות ביום. החלטנו לקנות לה טבלט חדש עם אופיס. אחי המליץ לנו על שני דגמים, והוא אומר שכאשר זה אנדרואיד, אפשר לקבל אופיס חינם. האם זה נכון? לא רוצה לקנות טבלט חדש ולגלות שזה לא כך

מה דעתכם אנשים שמבינים בזה?

אם זה משנה, זה מה שהוא המליץ במסגרת התקציב שלנו, 500 פאונד:
https://www.currys.co.uk/gbuk/compu...smart-keyboard-folio-bundle-10206494-pdt.html

https://www.currys.co.uk/gbuk/compu...io-bundle-64-gb-ebony-black-10187876-pdt.html

steiff

New member
מי שרוכש חבילה ביתית של Microsoft 365

ֿשנקראה עד לפני חודשיים בערך Office 365, מקבל עד חמש התקנות על מחשבים של ממש ועוד מספר בלתי מוגבל של התקנות על מכשירים ניידים מכל סוג (טאבלט, סמארטפון).
עלות 99 דולר לשנה. כולל עדכונים שוטפים לגרסה העדכנית בכל עת.

לא מכיר כל כך טאבלטים אנדרואיד אבל על אייפד (עם מקלדת ועכבר/משטח) זה עובד ממש כמו על מחשב ״ממש״.

מעבר לזה - יש גם גרסאות מקוונות של מעבדי תמלילים דמויי ״אופיס״ (למשל google docs) ואפילו ״אופיס״ עצמו קיים בגרסה מקוונת. זה מאיין את הבעיה.

יעקב ו

New member
כיוון קצת אחר

לא יודע למה לקנות טאבלט, לדעתי קניה של נייד נוסף תתן תמורה יותר טובה. אלא אם כן צריך טאבלט בשביל ניידות טובה יותר.
&nbsp
אציין שיש לי טאבלט חזק (סמסונג S6 החדש) אבל תמיד אעדיף את המחשב אם אני קרוב אליו. הטאבלט אצלי משמש בעיקר לקריאת ספרים ולסרטים.
&nbsp
שימוש באופיס בטאבלט מסורבל ללא מקלדת ועכבר.
&nbsp
למשל המחשב הזה - https://www.currys.co.uk/gbuk/compu...p-amd-ryzen-5-256-gb-silver-10203300-pdt.html
&nbsp
או דומה.
&nbsp
לגבי אופיס כמו שנכתב כאן - אם אין דרישות מיוחדות אפשר להשתמש בתחליפים שהוזכרו. אני משתמש ב- OPEN OFFICE, הוא לא ברמה של אופיס אבל עשוי להספיק (תלוי מה עושים).
בהרבה מקרים GOOGLE DOCS עושה את העבודה, אני משתמש הרבה גם בו.
&nbsp
אז בעצם אני מציע לשקול נייד במקום טאבלט.

enigo

New member
אכן מחשב נייד עדיף בהרבה לעבודה שכוללת כתיבה

ובתקציב שצויין אפשר לקנות (לפחות בארץ) מחשבים ניידים סבירים בהחלט.

enigo

New member
כן. אופיס לאנדרואיד הוא בחינם. הורדתי לטלפון.

dudi4321

Active member
אבל השימוש באנדרואיד מסורבל ולא שוטף כמו עם מקלדת ועכבר!

steiff

New member
טאבלט עם מסך מגע לא נוח לשימוש ב-Word

מערכת התפריטים מבוססת ממשק שמצריך אמצעי חיצוני. לא מכיר טאבלטים מבוססי אנדרואיד מספיק טוב, אבל באייפד אפשר לחבר עכבר, מקלדת ומשטח מגע באמצעות Bluetooth ויש כמובן גם את המקלדת המקורית שאפשר לרכוש smart keyboard.
יש כמובן גם טאבלטים מבוססי Windows כמו ה-Surface של מיקרוסופט שכולל מקלדת (דומה לאיפד) אבל התקציב עלול להיות יותר ממה שאת מתכננת.

steiff

New member
אם זה אכן כולל מקלדת ועט...

אז זו נראית חבילה מעניינת. מציע, במידת האפשר, לנסות למצוא חנות בה המכשיר קיים להדגמה (כולל המקלדת והעט) כדי להתרשם מהממשק. בסופו של דבר ממשק המשתמש הוא הפרמטר הכי חשוב ש״ממנה או מפנה״ את השימוש במכשיר.

אנחנו עדין בסגר מלא, אז אין חנות לבדוק, וצריכה את זה

בעיקר עכשיו שכל עבודת בית הספר מתנהלת און ליין. אבל גם חושבת קדימה על עבודות ביה"ס שהיא תצטרך לעשות בבית. לה חשוב שהמכשיר יכנס לתיק ולא יהיה כבד מידי, ולכן מתעקשת על גודל של 10 אינץ בערך

תודה רבה על האינפוטים

elotan

Member
אז הנה אינפוט

לבת שלי יותר נוח לעשות עבודות בטלפון הנייד שלה מאפשר במחשב הרגיל. הדור הצעיר מקליד במקלדות של הסלולאריים יותר בקלות ובמהירות מאשר מקלדת "רגילה" של מחשב "רגיל". אצלינו הזקנים זה בדרך כלל להיפך.

EyesToSee

New member
קטנוניות (המון התנצלויות)

אבל זה דוקר לי בעין (מותר גם להסיר):

תיקון :
קשה להאמין, אבל לא לי ולא לה יש סמארטפון.

מתנצלת!!!!

ולגמרי מבינה. גם לי קשה עם התנסחויות שפה לא נכונות והכי גרוע, בלי סימני פיסוק
אבל גם לי קורה
אתה הבן של המורה, נכון?

enigo

New member
אז חבר מקלדת ועכבר למכשיר האנדרואיד שלך. מה הבעיה?

יעקב ו

New member
אצלי באנדרואיד הוא לא חינם

אקסל מאפשר רק קריאה.
לשימוש מלא דורש תשלום

למעלה