שאלה של אאוטסיידר

• פותח הנושא CP
  • פורסם בתאריך

CP

New member
שאלה של אאוטסיידר

אני משתמש חלונות (אני כבר שומע קריאות בוז עולות מן הקהל) עכשיו, לדעתי, לינוקס לא חודרת טוב לשוק הפרטי והדסקטופ בגלל שתי סיבות עיקריות: 1. לינוקס נראית לפחות לי מאוד מסובכת להתקנה ושימוש 2. אין לה הרבה תוכנות זמינות, ובתי התוכנה הגדולים לא כותבים למערכת הזאת, למעט אולי קורל ועוד כמה מעטים מאוד. העולם של לינוקס תמיד סקרן אותי, ותמיד רציתי לנסות את מערכת ההפעלה הזאת, אבל הסיבות האלה, וגם העובדה שאין גירסה שתומכת שעברית של לינוקס. נראה לכם שיהיה מישהו שיקח על עצמו בידיים כדי לתקן את זה? אולי כמה בתי תוכנה גדולים שיתחילו לייצר תוכנות גם ללינוקס (אדובי, אוטודסק ועוד חברות)? כי לי לפחות נראה שלינוקס בקרוב תתפוס נתח גדול מתחום מערכות ההפעלה למערכות דסקטופ.

lizard

New member
זה לא נכון

ללינוקס יש המון המון המון תוכנות. כמעט לכל דבר ושימוש. ה"בעיה" היחידה היא התמיכה בעברית. למה בעיה בגרשיים ? כי אם אתה לא צריך עברית אז אין לך בעיה. אני מאמין שבגרסאות הבאות תהיה תמיכה הרבה יותר טובה בעברית. בקשר לקלות התקנה ושימוש, זה הכול עניין של נסיון. לדעתי מערכת חלונות XP מסובכת באותה מידה פחות או יותר. בייחוד אם אתה מתקין משהו סטנדרטי. תנסה ותראה. מיכה

CP

New member
חלונות XP פשוטה מאוד, מנסיון

אני עבדתי תקופה מסוימת, כרגע אני עם חלונות 2000 פרו. אני צריך עברית, איזה משתמש מחשב ישראלי לא צריך עברית? בין אם זה בשביל תסריט שאני צריך לכתוב ובין אם זה הפורום הזה שהוא בעברית, ואני מעדיף לכתוב בו בעברית. ועוד משהו, אם היום אני צריך דרייברים לחומרה שיש לי, כרטיס מסך למשל, אני נכנס לאתר של היצרן, ומוריד בשביל הגרסה שלי של חלונות, וראיתי כאן בפורום טענות של אנשים לגבי כרטיסי מסך והדרייברים שלהם. אני לא עושה הכללה, אבל לפי הודעות התגובה שהושארו לאותו אחד, התקנת דרייברים לחומרת שלינוקס נראית מאוד מסובכת. דבר אחר, שמעתי שללינוקס יש מערכת קבצים משלה ושהיא לא עובדת עם FAT32 או NTFS, וזה קצת בעיה להחליף מערכת קבצים.

beitar

New member
כמה תשובות:

ראשית נתחיל מעניין מערכת הקבצים של לינוקס: אכן לינוקס עובדת עם מערכות קבצים אחרות מ FAT/NTFS ויש סיבות טובות לכך.... למעשה ה FAT מיושנת מדיי, ולמרות שהיא די אמינה ומהירה, היא אינה נותנת מענה ברמות של אבטחה בעיקר, ואילו NTFS שנותנת מענה בתחומים האלה, לטנת רבים לוקה מאוד באמינות. כל מערכת מפתחת מערכת קבצים משל עצמה.... בלינוקס נהוג היה לעבוד לאורך השנים עם EXT2 וכיום עובדים עם ext3 ו ResierFS בעיקר, שהן מערכות קבצים אמינות וחזקות ! העניין של המעבר ממערכת קבצים אחת לשניה קיים, אבל אף אחד לא אמור לפרמט את חלונות שמותקן אצלו כדי לעבור ללינוקס, אלא בד"כ לוקחים מחיצה אחת, או יוצרים אחת חדשה, ואותה מסיבים למערכת הקבצים החדשה (כיום הכל אוטומטי בהתקנה). לפי לא מעט בדיקות מקצועיות, עולה שהתקנת לינוקס כיום, קלה יותר (לעיתים) מהתקנת XP או מערכת מתחרה אחרת.... רמת הכלים הגרפיים בהתקנה בהחלט השתפרה פלאים..... לטוב ולרע ! (לרע, כי זה לעיתים על חשבון גמישות.... אבל מי שייתעקש יכול להמשיך לעבוד ללא הכלים הגרפים הללו ולהנות מהגמישות המלאה). בקשר לחומרה ודרייברים - נקודה כואבת, לא כל היצרנים מוציאים דרייברים ללינוקס, ולכן חלק גדול מהדרייברים פותחו על ידי אנשים עצמאים, שעושים את העבודה מתוך אתגר / הנאה / צורך אישי בדרייבר כזה או אחר, זה היופי במערכת קוד פתוח, וזה החסרון שלה גם (שחלק גדול מהדרייברים והתוכנות פותחו על ידי אנשים פרטים ולא חברות מסחריות ענקיות). עברית: נקודה אולי הכי כואבת בארץ, שפתרונה קרוב מתמיד. כבר שנים יש פתרונות כאלה ואחרים לעברית, כולל לעיבוד תמלילים. חלק מהפתונות היו מסורבלים, חלק היו סתם לא מושלמים, אבל בסה"כ כבר שנים שאפשר לגלוש ובעברית, וגם לערוך מסמכי טקסט בעברית, לצ´וטט באייסיקיו בעברית וכו´.... למבה השמחה, כיום יש מגה שהפתרון לעברית הולך להגיע מהמערכת הפעלה עצמה, ולא מכל מיני תוכנות עזר קטנות ויעילות אמנם, אבל שנותנות מענה חלקי בלבד... ושוב כמו תוכי אני אומר: בחודש הבא עלינו לטובה (מרץ) אמורה לצאת לאוויר הגרסא הסופית של KDE3 והגרסא הסופית של GNOM2 (שני המערכות הגרפיות המובילות) שניהן תתמוכנה בעברית מלאה כפי שהורגלנו אליה. כנראה, שבגרסאות הראשונות של הדור החדש, יהיו כמה באים פה ושם בעברית, אבל בסה"כ העברית תיהיה מלאה ! כלומר מהחודש, מתחיל עידן חדש של לינוקס בישראל. מי שניסה את הבטא של המערכות הללו (אני ניסיתי את KDE3 בטא 2) יכול לאשר שהעברית קיימת ומובנית. אגב, לדעתי, זה רק ענין של זמן שהעברית, לפחות בכל מה שקשור למערכת הגרפית תהיה טובה יותר ממה שיש בחלונות, בגלל שאני צופה שיהיו מתרגמים לכל יישום שייצא, כי פשוט מלאכת התרגום של הממשקים היא קלה ביותר, לדעתי גם יהיה תירגום מסיבי של ההסברים לתוכנות, שוב כי זה קל ומהנה, וגם בעזרת קוד פתוח אפשר יהיה לתת מענה טוב במקומות שחסר... למשל אם תנסה ב MIRC לכתוב בעברית, תגלה שהעברית לא נראית מי יודע מה בצ´אט עצמו, בגלל בעיה של יישור לימין, להבדיל ממירק, בלינוקס, בזכות הקוד הפתוח, אפשר יהיה לסדר גרסאות תומכות עברית בלי שום בעיה (משחק קטנטן בקוד). הקיצר, קצת אופטימיות ויהיה טוב.

CP

New member
תודה רבה לך ../images/Emo13.gif

אני רק רוצה להבהיר שלא באתי לפה להוכיח נקודה כלשהי, ולא להכפיש את לינוקס. יש לי כבוד רב למערכת ההםעלה הזאת. הבנתי למה לינוקס לא עובדת עם מערכות הקבצים FAT/FAT32, אבל יש מושג שאני בטוח שאתם מכירים, שנקרא תאימות לאחור. ולדעתי החדירה של המערכת הזאת תהיה מהירה יותר אם תהיה לה תמיכה ב-FAT/FAT32 ואולי גם NTFS. אני חושב אישית שלהתעלות על ההתקנה המסורבלת של חלונות XP אפשר די בקלות.

beitar

New member
בקשר לתאימות לאחור.

אין דבר כזה במקרה שלנו. אולי תאימות לאחור גם תהיה תמיכה ביישומים של מייקרוסופט ? תאימות לאחור זה טוב ויפה, אבל זה לא המקרה. מה עוד שלינוקס תומכת יפה מאוד ב FAT וקצת פחות יפה ב NTFS.... כמובן שהתמיכה הזו נועדה בשביל לאפשר גישה מלינוקס למערכת הקבצים הזו, ולא להתקנת לינוקס עליהן.... מי שמתעקש יכול להתקין את לינוקס על FAT בעזרת כל מיני הפצות עלומות, אבל הלינוקס יתפקד גרוע... זה חרא של דבר.

CP

New member
הבנתי...

תודה רבה לך ועוד שאלה קטנה נגיד ואני מתקין על המחיצה הראשונה אצלי את לינוקס והופך את מערכת הקבצים לאחת מהשלוש שפירטת קודם, אני יכול לחזור אח"כ ל-FAT32 או NTFS מבלי למחוק את מחיצה, פשוט לפרמט אותה? או שנדרשים פה צעדים אחרים? ואני רוצה לשמור את המידע שיש על המחיצה השניה שתישאר עם מערכת FAT32

ezaton

New member
מספר הערות

קודם כל, תאימות לאחור מותנית בכך שיש "אחור". מיקרוסופט במופגן ובמכוון לא מפיצים את הדפים הלבנים של NTFS כדי שלא תהיה תמיכה (תקינה) של מערכות הפעלה אחרות במערכת הקבצים שלהם. מיקרוסופט, כמו כן, במופגן לא מתעדים כיצד בנוי מסמך DOC, כיצד ה Sharing (המכונה סמבה אצלנו) עובדת, כדי להקשות על כל חברה שרוצה לפתח מוצר תואם למערכת לא-מיקרוסופטית. מיקרוסופט לא עובדים על פי התקן על TCP/IP, עם LDAP, עם הצפנות ועם עוד הרבה דברים שישנם בשוק, וזאת כדי למנו מצב שבו מנהל רשת שחייב מערכות מיקרוסופטיות ילך על מערכות הטרוגניות (עלומר, השרתים ירוצו על לינוקס או יוניקס, ומחשבי הקצה חלונות). זאת חלק מאסטרטגיה שיווקית אגרסיבית שמטרתה לא רק לקנות שליטה בשוק, אלא למנוע תחרות מצד חברות ומפתחים אחרים (ואני אפילו לא דיברתי על קוד, אלא רק על הגדרולת הפרוטוקולים). מכיוון שתמיכה במערכות קבצים מיקרוסופטיות בלינוקס אינה מובנית (מערכת הקבצים המקורית של לינוקס נקראה extended, ושופרה אח"כ ל ext2 וכיום ל ext3 תוך קיום תאימות אחורה), המערכת עצמה לא מסוגלת לרוץ על מחיצת fat (אלא אם עושים טריקים מסריחים, שאפשר לעשות, אבל התשלום הוא בביצועים). המערכת מסוגלת לראות מחיצת fat (ולמומחים, גם ntfs), אבל לא תיתכן המרה של מחיצה, כלומר, לא תוכל להמיר את ה C שלך ל ext2 ולהחזיר אותו חזרה ל fat. טיפול בכל מחיצה, אגב, הוא לגופה בלבד, כלומר שינוי מחיצה ראשונה לא משליך דבר על המחיצה השנייה, וההיפך. Ez

CP

New member
אוקי

שאלתי את השאלה על הקטע עם המרה מחיצות וההשפעה על המחיצה השניה בגלל שנגיד ואני מתקין לינוקס במחיצה הראשית, ואח"כ אני מתחרט. אני אצטרך למחוק את המחיצה שלה, כדי ליצור חדשה מסוג FAT או NTFS, נכון? וב-FDISK אי אפשר למחוק את המחיצה הראשונה (primary partition ) בלי למחוק את את האחרות קודם (Extended Partition). כלומר, אני לא אוכל לשמור על המידע במחיצה השניה... תודה רבה לכל מי שענה לי אני לא אפריע פה יותר

ניתן לבצע המרה ..

כלומר תוכל לקחת את המחיצה הראשית או כל מחיצה אחרת , להעביר את הנתונים שלה למחיצה שניה , ולהמיר את המחיצה הראשונה לסוג אחר.. כמובן שמתוך לינוקס לא ממש תוכל לבנות NTFS אבל FAT תוכל לבנות ..

תוספת קטנה .. ../images/Emo13.gif

בעבר מייקרוסופט ניסתה "ליצור את העולם מחדש" כלומר היא פשוט המציאה דברים מתוך שאיפות כאלה ואחרות , תוך התעלמות מכל הסובב אותה. בעקבות כמה שגיאות שנעשו בעבר היא מצאה את עצמה בכיוון של "להחמיץ" את האינטרנט.. מה שהוביל לתהליך פיתוח מזורז של הדפדפן ולמלחמה עקובה מדם מול נטסקייפ שהיתה בזמנו התוכנה המובילה. בשנים האחרונות(שנתיים) מייקרוסופט במגמה של שינוי כיוון , היא כבר לא ממציאה בלי התחשב במה שקורה סביבה , עכשיו היא כבר ממציאה דברים על בסיס דברים שקיימים - כלומר היא יותר נצמדת לתקן - אבל עדיין שומרת על ייחודיות בקשר לצורה בה השרתים שלה עובדים. לדוגמה, LDAP , הם לא באים וממציאים את הפרוטוקול מחדש, אלא משתמשים בו , תוך הכנסת תוספות משלהם כך שקשה לחבר את זה למשהו קיים או למוצר אחר - אלא אם כן משתמשים בכלים שלהם לצורך החיבור. הזאב הוא כבר לא אותו זאב, הוא שם עליו עור של כבש (מה שאולי מסוכן יותר).

mavor

New member
תיקון קטן

יש תוכנות צד שלישי שיכולות להשות את ההמרה הזאת אבל כך בחשבון שמערכת ההפעלה לא תעבוד רק הנטונים ישארו (אני מדבר על המרה מ FAT ל EXT וההפך ומNTFS ל FAT ולא ההפך) נדב

CP

New member
השאלה היא

עד כמה התוכנות הללו אמינות

mavor

New member
אני

נותן להם 90% אמינות לשם השווה אני נותן ל WIN98 40% אמינות נדב

matam haifa

New member
טוב.. ברגע שהעברית תגיע

ללא ספק שלינוקס עומדת לאכול את כל החלונות למיניהם..

זאת בעיה כשיש לך 300 ראשים

וכל אחד מושך לכיון אחר. זה מה שקורה בלינוקס: אין "אבא" אחד לכל התוכנות. כתוצאה מזה, לכל תוכנה יש מימשק אחר (שימוש בתפריטים, מקשי קיצור - אפילו שימוש בעכבר!), ודרכי פעולה אחרות. יותר מזה: גם אם חלק מהמפתחים מחליטים על "סטנדרט" מסויים, אז חלק מהם ילכו על תאימות למיקרוסופט, חלק אחר יעדיף את המק, וחלק ינסו לשמור על הגישה הלינוקסאית (תנסה פעם VI ותבין). יותר מזה: המשתמש הבינוני(אמא שלי), שצריך פעם בכמה זמן להחליף חומרה, או לשנות הגדרות לא יבין ולא יפנים למה צריך "להגדיר משתמשים" במחשב הפרטי שלו, למה צריך סיסמאות בשביל לשנות את התאריך במחשב, ולמה רק חלקים תת-קרקעיים של עצים יכולים לבצע פעולות פשוטות. לעומת זאת, בשביל שימוש "טיפש", כלומר, מישהו שצריך רק את התוכנה שלו ולא שום דבר אחר (למשל, תוכנות יעודיות בצבא או גרפיקה כבדה) - אף פעם לא עזבו את מערכות היוניקס. נראה לי, בערבון מוגבל, בלי נדר.

ezaton

New member
לא בדיוק

דווקא עבור ההורים שלך, מערכת לינוקסית תומכת עברית יכולה להתאים מאוד. למה? כי ההורים שלך לא יודעים להוסיף חומרה (וזה גם לא מעניין אותם) הם יקראו לך אם הם יחשבו שצריך משהו. ההורים שלך רוצים את הוורד שלהם, את האקסל שלהם (לפעמים אפילו Powerpoint), את חיבור האינטרנט (ואז אקספלורר ותמיכה בעברית, כמובן) ויכולת להדפיס מה שבא להם. כל זה ניתן לספק להם (או יתאפשר עוד זמן קצר) כאשר יהיה ה abiword, ה- openoffice וה- koffice שכולם יתמכו בעברית. נטסקייפ 6.2 תומך עברית (נראה טוב) ואפילו עובד באופן סביר (לא מגיעים איתו ל ynet, אבל זה תקף לכל מה שאיננו אקספלורר). יוכל להיות להם ICQ עם כתיבה בעברית... בקיצור, כל מה שהורה ממוצע צריך (שלי לא ממוצעים, צריכים qtext, אבל בשביל זה יש wine). את השינויים תוכל לבצע כשתגיע לבקר, או אפילו מרחוק. ויש ערך מוסף קטנטן - אין וירוסים. מה רע? Ez

Rul3R

New member
ynet..

רציתי להעיר משהו בקשר לynet, אני עם מוזילה 0.9.8 מצליח להכנס ל ynet, לקרוא את כל הכתבות, לראות יפה עברית, ג´אווה, ואפילו עם קומבינות קטנות ניתן לקרוא הודעות בפורמים, לא ממש נוח, אבל אפשרי.

למעלה