שאלה של אבחנה

• פותח הנושא juvit
  • פורסם בתאריך

juvit

New member
שאלה של אבחנה

שלום
אחיינתי בת 15 סובלת כבר זמן מה מכאבי בטן קשים ממוקמים בעיקר בצדדים ומתגברים בעת פעילות גופנית או מאמץ. כמו כן תסמינים של בעיות במערכת העיכול עצירויות וכאבים ביציאות.
לא ידוע לי האם הכאבים מתגברים בעת המחזור
בדירות דם, דימות, גסטרוסקופיה וקולונסקופיה יצאו כולן תקינות.
האם נשמע לכן, בעלות הנסיון, שיכול להיות בעיה של אנדו - האם כדאי להמליץ על בירור בכיוון הנ"ל
ומאיפה מתחילים - האם לבצע רישום של תסמינים ומידת כאב לאורך הסייקל למשך סבב או שניים לפני שניגשים לרופא נשים?
האם חייב להיות קשר בין רמת הכאב לווסת עצמה ?
תודה על התייחסותכן

לואי84

New member
בהחלט שווה בירור

כאבי אגן ובעיות בעיכול שניהם תסמינים אופיניים. במיוחד כשנשללו בעיות אחרות בבדיקות שהיא עשתה.
לרוב, התסמינים אכן מחמירים בזמן הווסת אך לצערנו יש הרבה בנות שסובלות גם במהלך החודש.

מה שאני ממליצה הוא לא לגשת סתם לכל רופא נשים כי חלק גדול מהם לא מבין/מזלזל באנדומטריוזיס אלא לקבוע תור לאחד מהמרכזים המתמחים (בתל השומר, מאיר או כרמל). או שאם תוכלי לומר באיזו קופה היא, אולי נוכל להמליץ על רופא שמבין.
בנוסף, רישום של הכאבים הוא רעיון טוב לדעתי ובהחלט יכול לעזור לאבחנה של הרופא. האם אחייניתך לא דיווחה על כאבים קשים בזמן המחזור?

juvit

New member
תודה על ההתייחסות

אחייניתי אינה גרה בארץ. למייטב ידיעתי אין החמרה מיוחדת דווקא בעת המחזור, אלא בעיקר בעת מאמץ גופני ריצה או הליכה (לאחר זמן די קצר) כאבים שמגיעים לכך שאינה יכולה להמשיך כל פעילות

לואי84

New member
אוקיי,

התופעה הזו פחות מוכרת לי באנדו', אבל אי אף פעם אי אפשר לדעת. כל אחת והכאבים שלה...
רישום של הכאבים ייתכן שיכול לתת יותר כיוון. ושתנסה לשים לב האם העצירות והכאבים ביציאות הם יותר בזמן/סמוך לווסת.

למעלה