שאלה של אורח בפורום.

odedlavi

New member
שאלה של אורח בפורום.

שלום לכם שמי עודד. אני חותר כבר כמה שנים בקיאקים בים. בזמן האחרון עשיתי קורס צלילה חפשית. במסגרת הקורס מלמדים תרגיל בשם "פרניאמה" הלקוח מיוגה. לאחר שחזרתי מסופשבוע מרוכז של צלילה חפשית שבו עשינו הרבה פרניאמה שמתי לב(או שנדמה לי) לקפיצה מסוימת בכושר החתירה שלי(כנראה בכושר לב ריאה). האם זה סביר ? לפני כמה ימים נתקלתי במודעה של מגזין קיאקים(בקישור המצורף) , במודעה מוכרים קלטת וידאו. מה דעתכם על הקלטת ? האם ניתן ללמוד מקלטת ? מה דעתכם על התרגילים(הם מדברים על פרניאמה ואסנה(אם אני מאיית נכון) ? מה דעתכם בכלל ? תודה מראש

יוגי בר

New member
צלילה חופשית ויוגה

היי עודד אז ככה: 1. צלילה חופשית כמי שנכנס לענף הצלילה החופשית אתה בוודאי יודע שגדולי הצוללים בענף זה עושים יוגה קבוע. 2. הדרך אל... למעשה אין שוב אפשרות רצינית להתקדם בענף זה: לצלול עמוק, בלי לעשות יוגה ופראנאיימות מתקדמות ביותר. (ראה הסרט "הכחול העמוק" של לוק בסון בנושא) 3. התהליך למעשה ככל שאתה יורד עמוק יותר ויותר אתה נדרש לשלוט על מערכת הנשימה ועל השליטה בקצב הלב. ואז בתהליכי פראנאיימה מיוחדים אתה מתחיל להוריד את קצב הלב למינימום וגם משתמש בבנדהות( נעילות) כדי לשמור על בית החזה מקריסה בעקבות לחץ אטמוספרי. 5. לב ריאה כמובן, לאחר שתשתלם בנושא תבין כי השיפור ביכולת שלך נובע מימבה של אנרגיה שהגוף קולט ומטמיע. (וזה רק מסוף שבוע אחד) 6.הלימוד היוגי אל תתפשר בנושא. לך ללמוד יוגה אצל הטובים ביותר. את זה לא לומדים בעזרת קלטת ומקלטת. אל תנסה את זה אפילו בהצלחה בצלילות וביוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה