שאלה של אחי

שאלה של אחי

אחי מפנה את השאלה הזאת לכל בני משפחתי כולל אותי, ואנו לא מצליחים לענות לו תשובה מספקת.

אחותי הציע לו לשאול רב, אולי ימצא לו פיתרון. לכן אני בתור התחלה אפנה אותה לכאן, ותגידו את דעתכם, ולפי זה ביחד עם אחי, אראה אם הוא יסתפק בתשובה כאן בפורום, או שיש צורך להפנות אותה גם לרב.

הנה תוכן המכתב שלו.

נולדתי לפני 47 שנים לתוך משפחה שעשתה את עצמה תומכת ודואגת, אלא שהסתבר שהכל מסביבי מסכות. אני כבר לא מדבר על המזל שלי אבל על דברים שסובבים את המשפחה שלי ולאט לאט הגיע עד אליי ממש. לסבא שלי עליו השלום יש בניין בירושלים שהוא בנה וקנה את השטח והרכוש הוא בעצם שלו ובלכתו זה רכוש לש המשפחה שלנו. עכשיו לאמא שלי היו שני אחים ו4 אחיות. האחים רבו על הרכוש ואמא שלי הפסידה. כלומר, ויתרה על הרכוש שלה העיקר לא להיות בתוך כאב הראש הזה, היא אמרה יותר חשוב הבריאות מהכסף. לאבא שלי עליו השלום יש דירה של ההורים שלו שאחד האחים השטלת על הרכוש וגם אבא שלי ויתר. כרגע אני נמצא במצב שאין לי גרוש בשביל לצאת מהמחנק של הבית זה. אני חובב אסטרונומיה ואני רוצה לעבור לגור במצפה רמון או במקום חשוך בסביבה הזאת, וכמובן שאני ממולכד כי ההורים נתנו לשאר האחים וכמובן אני נשארתי בלי כלום, ואני אח מתוך שבעה שהאחים הגדולים קבלו בסביבות גיל 20 השאר קצת יותר מאוחר ואני יקבל כשיבוא המשיח. למה דווקא לי זה קורה? עכשיו אני יוצא לכל מיני מקומות מזדמנים לתצפית קצרה. עכשיו לאחים שלי יש רכבים ואני זקוק להם על מנת שיקחו אותי עם הטלסקופ למקומות עם בתי מלון לכמה לילות כי בלילה אחד זה מעט מידי. אז יש את הפונדק של כושי שחשבנו להגיע אליו ל3 ימים אבל זה לא הסתדר וכבר הרבה זמן אני רוצה מסכם עם האחים שלי אבל אף פעם זה לא מסתדר

אופירA

New member
מנהל
אז מה בעצם השאלה שלו?

ולמה הוא ממולכד? למה הוא חושב שההורים צריכים לתת לילדים בני 47 דיור?
יש לו עבודה? מה הוא עושה בכסף שהוא מרוויח ממנה?
מה נתנו ההורים לשאר האחים?
האם כל שאר האחים מבוגרים מגיל 47, וגרים בדירות משלהם ועם רכב משלהם ללא משפחה וללא עבודה?

התגובה שלו

1 כי כל האחים קבלו
2 חוסך בתקוה שזה יספיק אבל בלי כסף התחלתי משמעותי זה לא מספיק
3כספים לדירות לפחות 70 אחוז מערך דירה
יש להםפ הכל כי נתנו להם הכל. הם כבר עמדו על קרקר פוריה על מנת להמשיך

אופירA

New member
מנהל
עדיין לא ברור מה הוא שואל את הרב

סיפר סיפור יפה של "דפקו אותי", "אני מסכן", ולא ברור מה הוא שואל.

למה הוא לא שואל את ההורים מה הסיבה שלא נותנים לו כסף לדירה?

הוא לא התייחס לשאלה הכי חשובה - יש לו משפחה? ילדים? עבודה? כל האחים בגיל מעל 47? לכולם יש או אין משפחה/ילדים/עבודה?
כל אח קיבל בדיוק 70% מערך הדירה שלו? למה לא כולם קיבלו אותו דבר?
אתה אח שלו - האם אתה גם קיבלת דירה?

קשה לי להבין את ההסתכלות האחידה על 6 אחים שונים בתכלית זה מזה. כל אחד יש לו חיים/מקצוע/נתונים משלו, שונים לחלוטין משל משנהו.
איך יתכן שבנוגע למה שקיבלו מההורים ובנוגע לרכוש שלהם - הכל כוללני כל כך?
לכל ה-6 יש "הכל"? מה זה "הכל"? מה נתנו להם ההורים, מתי ובאילו נסיבות? מה פירוש "נתנו הכל"? מה פירוש "עמדו על קרקע פוריה על מנת להמשיך"?
כלומר יש כאן בעיה בהסתכלות, ולא בעובדות.
וזה בלי קשר לעובדה שהוא לא שואל שאלה ברורה, רק מקטר, בעצם.

למעלה