שאלה של אחריות מול העירייה

fredy kruger

New member
שאלה של אחריות מול העירייה

שלום,
אני גר בבית פרטי ולצד הגדר בחצר שלי אשר גובלת ברחוב גדלים כמה עצי פיקוס.
לאחרונה פנה אליי פקח של העירייה בטענה שהשורשים של אותם עצים הרסו את המדרכה ברחוב ושעליי לכרות אותם ולתקן את המדרכה.
האם יש בטענת העירייה ממש? אומנם העצים גדלים לאורך הגדר אבל האם זה מספיק להוכיח שהם אלו שפגעו במדרכה? האם באחריותי לתקן את המדרכה אשר נמצאת בשטח ציבורי? מה עליי לעשות?
תודה רבה על העזרה

guya72

New member
אחריות

להבנתי, העיריה צודקת.
העצים נמצאים בשטח שלך (בתוך הגינה) ולכן אתה אחראי לדאוג שלא "יפלשו" לתחום הציבורי וכן אחראי לנזק שנגרם מהם.

zammy

New member
ואני לא הייתי פועל על סמך דברי פקח

עם כל הכבוד למפקח אין לו סמכות לדרוש דבר שכזה.
האם בכלל יש נזק למדרכה שניתן לראותו?
האם הנזק, אם ישנו, הוא חדש או שנין לקבוע שהוא כבר קיים שנים ?
כי אם הוא אכן ישן, שהעירייה תסביר איפה היתה עד היום ולמה לא עלתה על הנזק המתמשך.
ובכלל דרישה לכרות עץ לא חוקית אלא אם יש אישור פקיד היערות.
מישהו פנה אליך בכתב?
&nbsp
&nbsp

9x9

New member
לדעתי אתה לא חייב לפצות את העירייה

1. עצי הפיקוס היו נטועים במקומם מקדמת דנא, וכשסללה העירייה את המדרכה ראתה וידעה היטב שבסמוך נטועים עצי פיקוס ושורשיהם כבר אז היו במקום שבו נסללה המדרכה..

2. לכן, אתה פטור מחובת הפיצוי, שהרי על פי הקבוע בסעיף 5 לפקודת הנזיקין, העירייה שחשפה עצמה מרצונה לסיכון הנובע מעצי הפיקוס, בין אם ידעה או צריכה היתה לדעת עליו, חייבת בעצמה לשאת בנזק שנגרם לה עקב לקיחת הסיכון מרצון - ציטוט:
"הסתכנות מרצון
5. (א) בתובענה שהוגשה על עוולה תהא הגנה שהתובע ידע והעריך, או יש להניח שידע והעריך, את מצב הדברים שגרמו לנזק וכי חשף עצמו או רכושו למצב זה מרצונו."

3. מאותה סיבה ממש, יש להטיל על העירייה "אשם תורם" של 100% על פי הקבוע בסעיף 65 לפקודת הנזיקין - ציטוט:
"התנהגות התובע
65. נתבע שגרם לנזק באשמו, אלא שהתנהגותו של התובע היא שהביאה לידי האשם, רשאי בית המשפט לפטור אותו מחבותו לפצות את התובע או להקטין את הפיצויים ככל שבית המשפט יראה לצודק."

4. ואם לא זאת הרי גם זאת - על פי סעיף 35 לפקודת הנזיקין נהגה העירייה ברשלנות ברורה ותוך עצימת עיניים כשסללה את המדרכה בסמוך לעצי הפיקוס, מעשה פזיז לכל הדעות שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות - ציטוט:
"35. עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות"

fredy kruger

New member
תודה רבה

תודה רבה לכם על המידע המפורט האיכותי
כעת אני יודע באיזו דרך להמשיך את ההתנהלות מולם
שבת שלום

למעלה