שאלה של אמא טרייה

שאלה של אמא טרייה

באיזה גיל בערך מגיע השלב שהתינוק ישן לילה שלם (נניח 6 שעות) ברציפות? זו לא ש/אלה על בעיה התפתחותי, אבל אני מניחה שברור לכל למה אני שואלת את זה
תודה ולילה טוב

d i n o l e

New member
אצלי בן שנה ושלוש ועוד לא ישן לילה

שלם
(וכפועל יוצא מזה אני בת 31 ועוד לא ישנה לילה שלם
)

מאסנתי

New member
אם הוא בריא

נולד בזמן, עולה יפה במשקל ונשאר בערך סביב אותו אחוזון, אז לקראת גיל חודשיים הוא אמור להיות מסוגל להחזיק מעמד בלי אוכל 5-6 שעות (ורצוי שהן תהיינה בלילה ולא במהלך היום). זה מה שאני יודעת. יש כאלה שמתעוררים בלילה בשביל הפינוק, בשביל למצוץ קצת ולאו דווקא בשביל לאכול. אם הוא אוכל בלילה ארוחה שלמה (הנקה מלאה כמו במהלך היום או בקבוק בנפח כמו במהלך היום) אז כנראה שהוא פשוט רעב, ואז תוכלי לנסות לתת לו יותר אוכל במהלך היום (למשל, אם בלילה אוכל 120 סמ"ק), תוסיפי לו במהלך היום עוד 20 סמ"ק לכל בקבוק פחות או יותר (בהנקה זה קצת יותר מסובך, אבל בעיקרון צריך לתת לו עוד כמה דקות על הציצי בכל ארוחה). יש כאלה שבשעות אחר הצהריים מצופפים בין הארוחות (למשל כל שעתיים במקום כל שעתיים וחצי-שלוש) ואז התינוק "ממלא את המאגרים" לקראת הלילה.

d i n o l e

New member
זה ממש לא נכון.

את יכולה להיות בטוחה שהילד שלי בריא ועולה במשקל מאד יפה ושמר על אחוזון 97 מלידה ועד היום ועדיין רעב בלילות. ואת לא מצופפת לתינוק ארוחות או נותנת לו כשהוא לא רעב רק כדי שישן בלילה, את תדפקי לו ככה את מנגנון הרעב והשובע שלו אם תתני לו כשהוא לא רעב.

מייב

New member
אצלנו, בגיל 8 חודשים

ויתר על ארוחת הלילה והחל לישון רצוף עד הבוקר.

לא קל להיות הורים,לא אמרו לכן קודם?

מסכימה עם dinole וכתבתי גם בהודעה הקודמת... אין ילדים זהים אך מאוד טבעי כי פעוט יזדקק למזון בלילה גם לאחר גיל שנה. נכון, מעצבן שתמיד הבן של השכנה ישן מגיל חודשיים 10 שעות רצוף והיא מעירה אותו ושלך קם כל שעתיים ורבע לינוק או לתמ"ל אבל ... כולכן תודו שהתינוק של כל אחת מכן הוא יחיד ומיוחד והמדהים ביותר לא? חחחחחח יום יבוא ונישן כולנו שוב

ואצל הילדים הפרטיים שלי

שהם שלושה במספר זה נע בין גיל שבועיים ( אצל בכורתי) לבין גיל שנה + כל ילד הוא והצרכים שלו

למעלה