שאלה של אתיות מקצועית...

• פותח הנושא M.Z
  • פורסם בתאריך

M.Z

New member
שאלה של אתיות מקצועית...

נניח שאני עובד בעיתון יומי, ונניח שאני אחראי על פרסום מודעות האבל בעיתון. ונמשיך להניח שהמנהל שמעליי בא ואומר לי : "תקשיב MZ יש בעיה, העיתון למחר דל במודעות, תדאג להכנסות נוספות". זה נראה לכם אתי, אם אני אחבור לארגוני טרור ואדאג שאם הם כבר משקיעים מאמצים להקמת מדינה פלסטינית אז שלפחות יעשו את זה בפומבי באזורים הומי אדם, כדי שלעיתון שלי יכנסו עוד מודעות? או שזה לא אתי להטות פרסום במתכוון?

el presidente

New member
ידידי...אני אומר אם כבר אז כבר...

שכל מחבל מתאבד ילבש חליפה עם חסות "פיגוע זה הובא לכם בחסות XXXX " ככה גם תוכל להגדיל את מיכסת מודעות האבל בעיתון וגם להכניס רווחים נאים למחלקת הפירסום... מה עוד..שבעתיד....שמיספר המיתאבדים ילך ויקטן..אני צופה הגדלת רווחים במחלקת לוחות הדרושים.

M.Z

New member
נראה לך שכדאי למכור חסויות לפי

זמני שיא בעומס האנשים? לדוגמא ביום ראשון בשעות הבוקר בטרמפיאדות - המחיר הוא X בשאר ימי השבוע בשעות יציאת התלמידים מבית הספר X+2 בימי שישי במקומות בילוי המוניים X+3 וכן הלאה וכן הלאה? נשמע ריווחי במיוחד. דרך אגב, במסרים אישיים נמסר לי שלא לקבל חסות בתשלום של שוטף+30 כי יש נטיה למתאבדים לא לעמוד בהתחייבויות העתידיות שלהם ובסוף הנהלת חשבונות צריכה להכניס את החובות האלה תחת "חובות אבודים" או יותר נכון "חובות מתאבדים". מה שמוביל אותנו לחשוב על מתן חסויות על פיגועי שרשרת . הפיגוע הובא בחסות "מסגד אל אקצא, רק באל אקצא מרבד תפילה לכל מתפלל באולם ממוזג ומטופח, הפיגוע השני ברצף שפגע בכוחות ההצלה הובא בחסות "חומרי בניין עבדול, המביא לכם את המפגע עד הבית".

el presidente

New member
זמני שיא..זמני שיא...אבל עדין

מחיר של חסות לבית ספר מקומי בשדרות לא יהיה זהה למחיר של תיכון בת"א... אתה מסכים איתי?!..

M.Z

New member
בוא נראה אם הבנתי נכון

התמחור לחסות על כל פיגוע צריך להיות מפולח לפי הפרמטרים הבאים: 1) מקום הפיגוע מבחינה גיאוגרפית. 2)זמן הפיגוע 3)עוצמת הפיגוע 4)מספר הקורבנות הפוטנציאליים הגלומים בפלח שוק ייעודי. 5)הערך המוסף אותו מקבל אותו מפגע מבחינת זמן איזכור שמו (נמדד במדינתנו בשעות). 6)סוג הקורבנות (אני חושב שילדים ונשים שווים יותר מסתם מבוגרים). 7)כמות הסיפורים קורעי הלב על ייחוד הקורבנות לעומת הקורבנות הקודמים שהיו. 8)מחיר עלות ההובלה של מפגע למרכז הארץ כנגד מחיר החסות. 9)סוג המוביל את המפגע והתהודה ששמו ייצור לאורך זמן. 10)כמות ההרוגים שימותו כשבוע ויותר מכך לאחר הפיגוע והאיזכור החוזר במותו של כל פצוע שנאבק על חייו לפחות שבוע. וואלה, עבודה בשיווק אפשר לעשות מהעיניין הזה. אם כבר יש לנו פיגועים אז למה שלא נרוויח מהם הא?

el presidente

New member
OK..אז בוא תעשה לי מחיר.

1. מצפה רמון(אבל בדיוק היו שם מטיול שנתי חטיבת יב' מתיכון בת"א). 2. בזמן שיעור ביולוגיה בדשא. 3. חגורת נפץ תיקנית. 4. 20-30 קורבנות מידיים. 5. אישכור שם המפגע למשך יומיים שלמים (עד איתור סוכת האבלים). 6. ילדים + שרת + 4 מורים. 7. סיפור קורע לב על כל תלמיד + סירטון קצר על המורים . (השרת היה עולה חדש שגר בגפו). 8. מונית טרנזיט אבל ספיישל עד הדרום. 9. המוביל בעל שם רוסי..(דבר אשר יגרום לתיהיה על השת"פ בין שתי האוכלוסיות). 10. 8 הרוגים נוספים במשך השבוע שאחרי.

M.Z

New member
הופה, אני רואה שמישהו רוצה את

"חבילת הזהב" שיש לנו להציע, הלכת על כל הקופה הא? אם כך, אני עושה לך את זה ב666 ש"ח. כלקוח מועדף , גם ניתן לך פרומואים לפיגוע בצורת ידיעות מודיעיניות שיגיעו לגורמי הביטחון כבר שלושה ימים לפני הפיגוע ויגרמו לחסימת צמתים ופקקי ענק, כמו כן, ניתן לך יום לפני כותרות בסגנון "התראה חמה וממוקדת" שתגביר את הפחד בציבור ותיצור ציפיה, ונדאג לפזר כשעתיים לפני הפיגוע גם טיזרים בצורת "פניות למוקדי המצוקה מדווחים כי זיהו אדם עם מעיל המסתובב בצורה חשודה תוך כדי השתלשלות חוטי חשמל ממעילו". ותאמין לי שזה הדיל הכי טוב שאתה יכול לקבל היום. כמובן שאם לא תהיה מרוצה, תוכל לאחר הפיגוע לבוא בטענות ונעשה לך 50% הנחה, למרות שאני יכול להגיד בוודאות שאף לקוח לא הגיע אלינו אחרי הארוע בטענות כלשהן.

M.Z

New member
סליחה, הוא לא אמר "חבילת פלטינה"

ביקש רק "חבילת זהב". אם רוצה פלטינה, אני מעדיף לא לתת את הפרטים בפרהסיה, בואו נקבע פגישה, נשלח את אחד מנציגי המכירות של "מתאבדי אל אקצא בע"מ" נקים איזה חוג בית ונשווק את חבילת הפלטינה, זה רק לחברי VIP . רכבות זורקת לנו זותי, חושבת שכל פישר יכול לאפשר לעצמו פרסום בהיקפים של חברות ענק עלק, פחחחחחחחחח

el presidente

New member
אם ככה זה נישמע מבטיח....

אני יכול לעבוד בתור משווק שלכם בגדה ובמחנות הפליטים המובחרים? ד"א..יש מצב לקומבינה שכל מי שמזמין "חבילת זהב" יקבל כרוז + שעון עצר מתנה?

M.Z

New member
אנחנו בדיוק מחפשים אנשי מכירות

להריץ את הנושא הזה. כל איש מכירות מקבל רכב (עם איתורן למסוקי צה"ל) ופלאפון (דגם יחיא עייש BOOM). כמובן שתצטרך לעבור הכשרה, ותקבל איזור שיווק משלך. אני הייתי ממליץ לך על איזור עזה רפיח והפריפריות (ג'לזון,קבטיה,זבבדה והדובדבן שבקצפת "ג'נין").

למעלה