שאלה של בורה בתחום

שאלה של בורה בתחום

האם סצנות תאטרון הבובות בסרט "להיות ג'ון מלקוביץ'" הן אותנטיות? כלומר לא מעובדות במחשב?

ניר חדש

New member
יש שם דברים שלא ניתן לעשות עם מריונטה

והמסקנה הברורה היא שהסצינה עובדה במחשב, ולמעשה חלקה הוא אנימציה ולא צילום אותנטי של הפעלת בובה. למשל הקטע שהמריונטה עושה גלגול שלם מבלי שמסתבכים לה החוטים...

דווקא אין עבודת אנימציה בסרט הזה

למיטב ידיעתי לא נעשה שימוש באנימציה בסרט. התוצאה המוגמרת היא הרי אוסף של צילומים שחוברו בעריכה.. הנה קישור לאתר של מי שבנה והפעיל את הבובות בסרט - Phillip Huber. אפשר ללמוד מהקליפ שבדף הפותח כל כך הרבה על האפשרויות הבלתי נגמרות של המריונטות (אם הן בנויות נכון ואם יודעים להפעיל אותן נכון). והנה קישור לקטעי הבובות מהסרט.

נפלא פשוט נפלא!!!

אין כאלו כל כך הרבה מריונטות ומפעילי מריונטות בארץ וזה חבל מאוד.. אני זוכר שכשהייתי קטן, כל יום שבת בבוקר היה בקניון הזהב, מופע של מפעיל בובות. שהפעיל לרוב בובות מריונטות כאלו מיוחדות וזה היה פשוט מרהיב.. הוא הפעיל פעם אחת מריונטה ענקית של רקדנית בטן שהזיזה חוץ מהידיים והרגליים כמובן, את האגן, את הריסים, העיניים, הפה וכל זה במריונטה- זה ממש מיוחד!!! אני מצדיע לבובנאים כאלו שמביאים איכות וליגה אחרת שמראה שלעולם הבובות אין סוף טכניקות, חידושים והפתעות שלא צריך בשביל זה אנימציה. מה שמזכיר את התוכנית מבית ג'ים הנסון ששמה פרח מזכרוני. אבל כל התוכנית פועל על ידי אנשים שזזים ואנשים אחרים שמפעילים את הפה שלהם כמו של בובה והכל מצוייר. קשה קצת להסביר.

הי רועי, מפעיל המריונטות שראית בקניון הזהב

הוא זולה רדולסקי, שכיתות אמן איתו התקיימו אצלינו גם במסגרת הפסטיבל וגם בסוכות האחרון. זולה היה ככוב גדול בתיאטרון טנדריקה בשברומניה, משם יצא לסיבובי הופעות ברחבי העולם. לארץ, הגיע במקרה - ונשאר. הוא לא השתלב בסצינת הבובות (אם אפשר לקרוא לזה ככה) המקומית. זולה הוא בין אמני המריונטות הבודדים בארץ וחבל שהקניונים הם המקומות בהם ניתן לראות אותו.

הוא לימד הפעלת מריונטות

צילמתי בוידאו. כשיהיה לי זמן (כנראה ב-2012...) אערוך קליפ ואעלה ל- youtube

רועי,זולא לא יוצר או בונה בובות

הוא מפעיל מוכשר בטירוף ואחד מחלוצי המריונטות בעולם ובארץ!!! גם אני הייתי מאוהב ומוקסם מבובותיו והפעלתו כשהייתי ילד והוא התארח במיטב התוכניות בטלוויזיה ("קישקשתא","ציפיטפוט", "מועדון החתול שמיל", "זהו זה" ועוד) (מתוך כתבה גדולה שנערכה עם זולא רודלסקי לקראת השתתפותו בפסטיבל האחרון שהתקיים במרכז בחולון ופורסמה בעיתון חולון בת-ים ע"י לימור מימון 4.708) שאלה: אז אתה סבא ג'פטו?? זולא: סבא ג'פטו היה נגר,הוא יצר את הבובה. אני לא בונה בובות,אני מפעיל אותן ומכניס בהן את הרוח החיה.אני דומה לו באהבה הגדולה שלי לבובות. על עבודת הפעלת המריונטות מספר זולא: "זאת עבודה קשה עם טכניקה מאוד מורכבת. את כל הבובות שלי אני קונה מרומניה,אני מתאר להם בדיוק מה אני רוצה והם מכינים לי. את החוטים אני מרכיב לבדי.מיקומו של כל חוט הוא חשוב,כדי לתת לבובה חיים,להפעיל אותה וליצור דיאלוג,כשיש לך בסך הכל שתי ידיים. בגלל המורכבות של הטכניקה מרבית מפעילי הבובות מעדיפים לעבוד עם בובות כפפה" ותרשה לי להוסיף עוד עובדות על זולא: בהופעותיו זולא אינו מופיע כשהוא מוסתר מאחורי פרגוד אלא מפעיל את הבובות כשהוא חשוף לעיני הקהל (דבר שהיום הפך לנפוץ ומקובל אך בשנות ה70-80 נחשב ל"חריג" ולא שיגרתי) כך יכולנו לראות כיצד זולא מתמזג לתוך הבובה ושניהם הופכים לאחד, לעולם לא אשכח את פניו המחייכים והזוהרים מאושר בכל פעם שהכניס בובה לבמה,כיצד קיבל אותה באהבה ובשימחה ואז הבעות פניו היו משתנות בהתאם לדמותה ולאופייה במופע..... זולא ורעיתו סוזן ז"ל לא זכו להביא ילדים לעולם-"הילדים שלי הם הבובות שלי" אומר זולא. המענה הקולי בביתו מודיע: "הגעתם לביתו של זולא והבובות" ועל דלת הבית,לצד שמו,הן מוזכרות שוב. "הן חלק מהמשפחה" הוא אומר ברצינות. יש לו בובת מריונטה בדמות ילד בסיגנון פינוקיו בשם: מותק ובכל בוקר הוא צועד למטבח,מכין לעצמו קפה ובדרך עוצר ליד מותק ומלטף לה את הפנים!!!!!! כשאישתו ז"ל היתה אומרת: "יש בובות שאתה כבר לא משתמש בהן,תמסור,תמכור,תעביר הלאה" הוא היה מביט בבובות ואומר: "אני לא יכול להפרד מאף אחת,לכל בובה יש סיפור חיים,לכל אחת אני קשור באופן אחר ומיוחד" לשאלה: "יש אחת שאתה אוהב באופן מיוחד"? השיב: "אני אוהב את כולן באותה מידה,כמו שהורה אוהב את כל ילדיו". אז מה עוד אפשר להגיד על איש כזה שתשובותיו מעידות על הכל,מלבד שהוא בובנאי בלב ובנשמה ו"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש הזה" (ההוא) לצערי זולא לא זכה בארץ להצלחה הגדולה לה זכה ברומניה מולדתו ובהופעותיו במלמעלה מ70 מדינות בעולם!!!!

למעלה