שאלה של בורה -

יוזיק1

New member
שאלה של בורה -

האם בחלב עיזים יש לקטוז? (בבדיקת B-COM עלתה רגישות ללקטוז, אבל גם לאורז ולסויה, כך שלא אוכל להעזר בהם. חלב שקדים לא עשה לו את זה.....)

כן יש לקטוז בכל חלב מחיות נסי לבדוק אלרגיה גם

היי, בדיקת ביקום נותנת רגישות אבל לא את רמת הרגישות. כל סוגי החיות שמניבות חלביוצרות חלב עם קזאין וגלוטן. הרגישות של ילדי ה-PDD היא לקזאין אך אולי בביקום שאצלך הכניסו לקטוז ולא קזאין לפרמטרים של הבדיקה, שזה שגוי לדעתי, עבור ילדי ה-PDD\ADHD שאצלם הרגישות היא לחלבון הקזאין ולא מחסור באנזים המפרק או ללקטוז- סוכר החלב. כדאי לבדוק גם אלרגיה אמיתית של נוגדנים בדם, כדי לקבל את מידת ורמת הרגישות. הבדיקה נעשית בארה"ב, אך יש אותה בדיקה גם בארץ, אם כי יקרה יותר. נדמה לי שעלותה 1800 שח, כולל פיענוח והדרכה. בארץ היא נקראת המו טסט. החשיבות היא בבדיקת רמת הרגישות לאורז למשל ואז אפשר לעשות רוטאציה בין מוצרי החלב הצמחיים. אגב, יש גם חלב אגוזים מוכן בחנויות עדן. לחילופין את יכולה לבקש ממי שעשה ביקום לבדוק כמה ממוצרי חלב השקדים\אורז הקיימים בשוק ולראות מה עדיף ולעשות רוטאציה ביניהם. דיאטת רוטאציה מתבססת על הרחבת מגוון המזונות והרחקת מוצרים עם אלרגיה קלה בימים שונים, כך שבערך אחת לארבעה חמישה ימים תהיה חשיפה ולא יומיומית. מנסיוני, אם הרגישות העיקרית לחלב וגלוטן איננה מטופלת, והילד נחשף אליהם באופן קבוע, אז רגישויות רבות עולות בביקום. אם הרגישות העיקרית נעלמת, על ידי דיאטה מסודרת ואלימינציה, אז גם יתר הרגישויות יורדות משמעותית ואפשר לעשות רוטאציה ביניהן. על בדיקת האלרגיה למזון בדם בארץ, קראי פה. דיברתי איתם וזהו קיט מאד דומה למוצר של מטמטריקס, הבודק IGG למזונות. בברכה, תלמה.

יוזיק1

New member
מודה, עכשיו אני אפילו יותר מבולבלת ../images/Emo4.gif

בבדיקה היא ציינה את מה שהוא היה הכי בסטרט אליו : תירס, אורז, גלוטן, קמח לבן, לקטוז, סויה. מאכלים אחרים - רגיש פחות.

razgalili

New member
כן בחלב עיזים יש לקטוז

לקטוז הוא שם כוללני לקבוצה של סוכרים שנמצאים בחלב של כל היונקים. מצד שני, אם זה ירגיע אותך, ביקום מדויק בדיוק כמו קריאה בעלי תה, נבוי באמצעות כדור בדולח וקריאת העתיד במעיהם של בעלי חיים. ביקום מבוסס על כלום, גורנישט מיט גורנישט, אמונה תפלה. המדע היחיד שיש קשר בינו לבין ביקום הוא פסיכיאטריה. אין קשר בין ביקום לבין ביולוגיה, פיסיקה, כימיה, אלקטרוניקה, מתמטיקה, כלכלה, נוירולוגיה, רפואה או אסטרונומיה. לצערי הרב הוצאת כסף לריק. מצד שלישי, זה נכון שלילד עם אוטיזם אסור לתת מוצרי חלב מכל סוג. לא בגלל לקטוז דווקא אלא בגלל בעיות אחרות כמו תגובה חיסונית לחלבון של החלב, פירוק חלקי של החלבון הנ"ל והשפעותיו הנוירולוגיות. הרעיון שילדים חייבים לשתות חלב או משהו דומה לזה הוא רעיון מוטעה, הילד לא אוהב חלב שקדים - תני לו תה.

יוזיק1

New member
עכשיו התבאסתי ../images/Emo10.gif

למרות שאני משערת שיש מי שחולק עליך בעניין. אז מהי בעצם הדרך הנכונה ביותר לדעת ממה עדיף לו להימנע? אה, ולגבי החלב - ארוחת הבוקר שלו היא דגני בוקר. קשה מאוד לשנות את זה (מנסה שזה לא יכלול תירס, אין לי הרבה ברירה לגבי הגלוטן) - זה לא ממש הולך עם תה

razgalili

New member
הדרך הכי נכונה לדעת ממה להמנע היא

דיאטת אלימנציה שזה תהליך שיכול להיות קשה אם הילד מאד בררני אבל משתלם. יכול להיות שתיסוף עם אבץ וסלניום ושימוש באנזימים יביא לשיפור בבררנות של הילד. עדיף להעביר את הילד לארוחת בוקר מבוססת בשר וביצים (כן, בשר בארוחות בוקר)

יוזיק1

New member
כתבתי תגובה לפני שבוע, ומסתבר שתפוז לא רשם

. בכל מקרה - כמו שאמרתי - אני בורה בעניין. קשה לי להבין איך תהליך למינציה יעזור. הרי זה לא שיש איזו פריחה שתעלם. ומדובר בילד בתפקוד גבוה מאוד. איך אני אמורה לאבחן שינוי? עוד משהו - תיסוף עם אבץ וסלניום ושימוש באנזימים -
אפשר תרגום? איפה קונים? כמה נותנים? מי אמור להחליט על התיסוף (רופא הילדים לא ידע על מה אני מדברת)?

למעלה