שאלה של הגדרה

כרמית.

New member
שאלה של הגדרה

שלום לכולם. אני כרמית ואני לומדת בזמני החופשי מנהגי דתות עתיקות. אני כרגע נמצאת בתהליכי כתיבת עבודה אודות כוהנים בתקופה קדומה שנהגו ללבוש בגדי נשים. הכוהנים הללו נהגו לקיים טקסים של יחסי מין קדושים במקדשים, כשהם בתפקיד הפסיבי. כמו כן, על פי התיאור המקורי שלהם הם "בעלי מיניות מפוקפקת, ספק גברית וספק נשית". השאלה שלי היא, איזה מונח מודרני הוא המתאים ביותר לתאר את הכוהנים הללו: טרנסקסואלים? טרנסוסטים? טרנסג'נדרים? אשמח לעזרה, כי אני די אבודה בים ההגדרות. תודה מראש.

yoana

New member
לדעתי, אף אחד.

יש בעיה גדולה באנכרוניזמים מהסוג של השלכת מונח מודרני על תקופה קדומה. זה כמו לקרוא לגברים ביוון העתיקה "הומואים" כי הם הזדיינו עם גברים. מונח כמו "לסבית" או "טרנסג'נדר" מתייחס לזהות, השקפת עולם, תרבות ומאפיינים רבים אחרים שלא רלבנטיים בתקופות שקדמו להמצאת המונח והזהות שבאה איתו. התיאור שאת מביאה קרוב יותר למונח הכולל "טרנסג'דנר", שמציין כל חריגה מהגבולות המוגדרים והסטריאוטיפיים של הג'נדר (המגדר, בניגוד למין), אבל גם בו לא הייתי משתמשת. הייתי משתמש במונחים שלהם, ומסביר אולי למה בעיניי יש כאן תפיסה ששוברת את גבולות המגדר, או תפיסה טרנסג'דנרית, אבל לא הייתי מכנה אותם "טרנסג'נדרים" כי זו לא הזהות שהם הזדהו בה, וזה משמעותי להבנה. מקווה שזה עוזר.

כרמית.

New member
yoana תודה רבה

עזרת מאוד! ואם לאחרים יש עוד הערות, אני כמובן אשמח לשמוע.

למעלה