שאלה של הגדרה...

שאלה של הגדרה...

אורי כתב בהודעה בשרשור אחר, שני משפטים קצרים, שבלבלו אותי מאד: ואני בכוונה מביאה אותם בתוך ההודעה: לא יודע מי זאת "אשה" ומי זה "גבר". כולנו מכירים טרנסים (פאטמים) אחרי שינוי שלא מגדירים עצמם ממש גברים. אני לא אילנה או נורה אבל לדעתי הם אובחנו כדיספוריים. אני לא כל-כך מבין באבחנות וכן הלאה, אבל לי העמדות האלה מזכירות את מה ששמעתי על דליה גלבוע. כיוון שקראת את הספר, אני מבין שהעמדה שלה נוגעת לרוב הטרנסקסואליות ה"שנינוניות". אני בכוונה משתשמש בלשון נקבה. מה שהיא תארה למעלה מתאר במידה מסוימת את ההרגשה שלי - פרט לסוף. אני מרגיש נוח ב"בגדי המין השני" (רוב חברותי מעולם לא תתפסנה עם קילו מייקאפ על הפרצוף...), והענין המיני עבר לפנטזיות ליליות (מסיבות טכניות בעיקר). אבל אני לא חושב שאני טרנסקסואל, ואפילו לא בטוח בקשר לטרנסג'נדר. אני גבר שרוצה שנשים יימשכו אליו כשהוא לבוש ומאופר. לא הגיוני בדיוק אבל דברים כאלה לא צריכים להיות הגיוניים.

אורי 0

New member
אני מניח שאני אמור להסביר

המשפט הראשון הוא תגובה לאיילה (מאיה), שכתבה שפעם כתבתי שלא כל הטרנסיות הן נשים. אני באמת לא יודע - כלומר זה ענין של הגדרה עצמית אני חושב. אני בהחלט מכיר FTM אחד לפחות שלא מגדיר את עצמו כגבר לחלוטין, ושמעתי משהו קצת-קצת בכיוון מFTM אחר. נדמה לי שגם טרנסית אחת אמרה משהו דומה "אני לא לגמרי אשה ואף פעם לא אהיה, אני טרנסית". אין לי מושג למה בדיוק הכוונה. צריך לשאול את בעלי הדבר (ואם את חושבת שאני מבין טרנסית שאומרת "אני אשה", את טועה. אני מכבד ומקבל, אבל אם היייתי מבין את זה אולי הייתי בעצמי טרנסית. וכן, אני גבר ככל הידוע לי. לא הדבר הכי חשוב בחיי אולי. קשה לי "להוכיח את זה". לא גבר "גברי" אבל כן גבר, נראה לי כזה. ואני כן רוצה שנשים ימשכו אלי, והפנטזיה היא בהחלט שיימשכו אלי כשאני לבוש (וזאת למרות שאצל נשים זה לא כ"כ מזיז לי - אני בהחלט נמשך לדייקיות כמו גם למכרות שלי שהפרצוף שלהן לא ראה איפור שנים - וגם לאחרות). אבל מה - זאת פנטזיה. ותודה על ההתעניינות *מסמיק*

אפשר להקשות?

אתה מאד בהיר כשאתה כותב על עצמך "גבר", ועל אלו שהיית רוצה שיימשכו אליך "נשים". בפורום שבו מדברותים הרבה על "עמימות מגדרית" - נראה לי ששווה להרחיב על זה קצת.. וגם, למה זו פנטזיה?

אורי 0

New member
הממ...

פשוט, נדמה לי שאני גבר, אולי אני לא בפורום הנכון. נולדתי זכר עם הציוד הידוע, חינכו אותי שאני גבר, ולמרות שלא כל התכונות שנחשבות "גבריות" (חוץ מחוסר אחריות ו"עינים גדולות") מתאימות לי - לא נראה לי שאני משהו אחר. אבל אני בעיקר אני (כמו נועה רז בערך :)). ואין לי בפנים "אשה שמסתתרת ויוצאת כשאני מתלבש". כשאני מתלבש אני נשאר אורי. אבל אני כן רוצה להיות "נשי" מבחינת המיניות, כלומר להיות אובייקט מיני מושך לנשים, ואובייקט נשי- חלק, צבוע, עגילים (בעיקר עגילים) וכו'. ואני רוצה שנשים ימשכו אלי - אין לי ענין בגברים. השאלה "איך אני מגדיר גבר/אשה" מסבכת קצת. כי ההגדרה אינטואיטיבית. ג'נדרקויר אחד יכול "לצאת גבר" והשני "אשה" בגלל שהוא מדבר על עצמו בזכר או בנקבה או שיש שער ארוך, ומצד אחר מצאתי את עצמי "מפר" את "הכלל" הזה. טרנסיות MTFיות תמיד נשים לצורך זה, בהחלט. נראה לי פשוט שאני לא אמשך למי שיש לו שערות על הפנים. מה שאמור במשיכה, אמור גם בחברות. אני מתנהג לגברים אחרת לגמרי מאשר לנשים, ואני רוצה להיות מסוגל להיות "חבר טוב" כמו חברה טובה. אבל פה יש יוצאי דופן - פאטמים מסוימים, גנדרקוירים ואפילו הומואים (בתנאי שהם נחמדים ואין להם שרירים ממכון כושר והתנהגות סחבקית גברית כזאת, שמחזירה אותי למילואים...) ויש חבר נעורים אחד או שניים. אבל בגדול גברים לא מעניינים אותי, ואני בהחלט מבין לסביות (אם כי רוב הלסביות שאני מכיר מסתדרות מצוין עם גברים). אשה שנמשכת אלי זה לא פנטזיה (אם כי כמעט, רשמתי אחת במהלך השנים האחרונות, וגם זה לא נסתייע). אבל אשה שדלוקה על הקטע הספציפי הזה, שנמשכת אלי בתור "לבוש" - אני תוהה אם יש (אוקי, יש אחת שזה הקטע שלה. אבל ספציפית לא ניסיתי אתה דבר...). ובכל אופן זה קודם כל פנטזיה (מינית, כן כן, אני פטישיסט), ורק אחר כך אני מממש אותה בהתלבשות. ויש עוד ערמות של סיבוכים כי ככה זה בקרביים נפשיים של מישהו שאוהב להסתבך.

barak001

New member
...

כשנולדים זכר, הגבריות שלך מובנת מאליו ואף אחד לא מערער עליה, גם אם אתה CD. כשלא נולדים זכר ויש דיספוריה אתה נחשב לגבר אמיתי בעיני החברה רק אם אתה מקיים את כל הסטריאוטיפים ויש עליך החמרה מיוחדת. במצב כזה, יכולה להיות חוסר שביעות רצון גם מהמגדר הקיצוני השני וקשה להיות FTM לא גברי. למשל, כשאמרתי לאמא שלי יום אחד שאני שונא כדורגל היא אמרה - אתה רואה שאתה טועה. אבל לאבא שלי מותר להגיד את זה. מתוך התסכול הזה של שתי קיצוניות קיימים FTMים (אני ביניהם) שלא רוצים להגדיר את עצמם כגברים, לפחות לא על סמך ההגדרה והחינוך שגברים מקבלים כיום פה. זה לא הופך את ההגדרה לטרנס, או ל"חצי חצי". זאת פשוט נטיה, לא מוחלטת לכיוון מסויים. אם הייתי נולד זכר, לא היה מופעל עליי הלחץ להיות הגבר האולטימטיבי ולכן הייתי יחסית שלם עם המגדר (אלא אם הייתי חי בחברה מאצ'ואיסטית שם היה מופעל הלחץ). הכי טוב מבחינתי באמת זה שיימחקו המילים "מין" ו"מגדר" מהשפה האנושית. אני לא רואה צורך לקבץ תכונות, לקרוא להם בשם, לקשר אותם אוטומטית לדברים ולכפות על החברה לנהוג על פיהם.

אורי 0

New member
מותר ל ../images/Emo24.gif אותך?

(כי זה כאילו לא מתאים לך...) מה שבטוח (ומובן), שהנושא הזה יותר רגיש אצלך מאצלי. הבהרה: אני משתמש ב"טרנס" לFTM וב"טרנסית" לMTF. קצר וברור לדעתי. כשאמרתי שיש טרנס שלא מגדיר עצמו כגבר ממש. התכוונתי למישהו מסוים שאומר את זה כל הזמן. אני בהחלט מקבל את מה שאתה אומר, שבתור פאטמי (תגידו לי אם הכינוי מפריע לכם) חובת ההוכחה מוטלת עליך, בעוד שזכר גנטי נחשב לכתחילה גבר. אבל זה לא נגמר בזה, כי הוא (כן!) נדרש להופיע ול"בצע" את גבריותו. להוכיח שהוא אכן ראוי לתואר הנכבד הזה. התוכן של המבחנים הללו משתנה, יש כמה מסלולים חלופיים, אבל עדיין הוא נושא בנטל הוכחה. אם הוא נכשל הוא אולי גבר, אבל הוא "לא באמת". הוא "בוכה כמו נקבה", "חלש כמו ילדה". להחשב לבת זה בהחלט איום (א' בחיריק). בילדותי היתה שורת התנהגויות שנחשבו לא ראויות לבן לפני גיל ההתבגרות, אפילו לשיר ולרקוד (!) הזמנים השתנו אבל לא לגמרי. חוצמז יש את הציפיות שנובעות מהיותך גבר למרות שאיש לא אומר זאת. אף אחד לא אומר לך, שכגבר מצפים ממך להשתתף בויכוחים פוליטיים, לעשות כסף או דוקטורט, בעוד שמאשה מצפים פחות (ודברים אחרים) אבל זה בהחלט ככה. אם אתה נכשל בזה אתה לא מוגדר כנקבה, סתם כפדיחה, אבל זה עדיין מבחן גבריות. והתלבשות מאוד משמעותית לחלק מהמתלבשים (לרובם לדעתי). אבל גם אצלי היא בהחלט "מערערת" על הגבריות שלי. זה פשוט אני שהחלטתי שלא אכפת לי מהגבריות ומהערעור. ונחזור לענין "שלך". אני מכיר מישהי (היא מזדהה כאשה, פחות או יותר) שאמרה לי פשוט "לא מעניין אותי גבריות ונשיות, אני עושה מה שאני רוצה, ואם למישהו זה מפריע אז (קמיצה זקורה)." אבל אם אני מבין נכון, ל"דיספורי" המגדר כן משמעותי, אחרת הוא לא היה מרגיש עצמו כ"בן" במקום "בת שלא מתנהגת במצופה מבת". תקן אותי אם אני טועה.

barak001

New member
נכון

גם על גברים שנולדו זכרים מופעלים המון לחצים. לגבי אותה אחת שדיברת עליה - ההבדל בינה לבין FTM יכול להיות מאד דק ונעוץ רק בתפיסה החברתית שלה ולא בזהות המגדר. גם אני לפעמים חושב שאני בעיני עצמי גבר ולכן לא צריך להעסיק אותי אם גם אחרים מודעים לזה שאני גבר, אבל בין התאוריה למציאות עומדות תכונות אישיות, או הרגלי מחשבה שגורמים לי לתסכול וכאב ואני מניח שלא ניתן לשנות אותם. פאטמי זה נחמד, כמו שם של ילד ערבי.

אורי 0

New member
פאטמים

הם שושלת ששלטה במצרים מאתיים שנה (הם הקימו את קהיר). דוקא על שם אשה, פאטמה הבת של הנביא מחמד (שהם כמובן טענו שהם צאצאיה) ולא על שם גבר. הם התפתחו מכת שיעית קיצונית (האיסמאעיליה) וניהלו תעמולה בכל העולם המוסלמי. אחד התועמלנים שלהם התנתק מהמרכז בקהיר והקים את הכת הדרוזית, ואחר הקים את הכת הידועה בשם "חשישיון". במשך תקופה מסוימת, התועמלנית הראשית שלהם בתימן היתה אשה. אין לי מושג, דרך אגב, מה היה היחס שלהם לטרנסים למיניהם... אבל כמובן שבחרתי את זה בגלל הצליל. לג'נדרקוירים אני רוצה לקרוא ח'וארג' (פורשים או חורגים), שזו עוד כת קיצונית חביבה, עם אידאולוגיה שויונית יותר מהאחרות (גם במובן המגדרי, וגם במובן הדתי -סובלנית יותר ליהודים ולנוצרים - ככל שהיא פחות שויונית למתנגדיה).

FreakOnALeash

New member
כבר ציינתי ש...

כן, ציינתי...

למעלה