שאלה של הדיוטות

ritafaruz

New member
שאלה של הדיוטות../images/Emo108.gif

ושוב התנצלות על הבורות. אין לי מושג במוסיקה קלאסית, אבל מעוניינת להחשף לאופרה (נשמע מרגש....). אבל איך? נניח שאקנה דיסק - איך אדע את הסיפור? איפה למשל אוכל לקרוא את העלילה בכרמן או לה טראוייטה? ואיזה דיסק בדיוק לקנות (למשל שתי האחרונות). אודה על עזרתכם.

lvbbb

New member
על העלילות של אופרות , אתה יכול....

לקרוא באתר האופרה של שמואל, באתר של שמואל מתוארים עלילותיהן של האופרות המפורסמות מאת מלחינים מפורסמים בפירוט רב. אתר מצויין. בקשר להמלצות לכרמן של ביזה , לדעתי ההקלטה האיכותית והמושלמת ביותר ששמעתי הינה ההקלטה של המנצח לורין מאזל ( Lorin Maazel ) מתחילת שנות ה-80 עם התזמורת הלאומית של צרפת ובהשתתפות ג´ולייה מיגנס ( Julia Migenes ) בתפקיד כרמן, פייט אישאם ( Faith Esham ) בתפקיד מיכאלה , פלאסידו דומינגו ( Placido Domingo ) בתפקיד דון חוזה , ורוג´רו ראיימונדי ( Ruggero Raimondi ) בתפקיד אסקמייו. ההקלטה הזאת קיימת גם בגירסה מקוצרת שכוללת רק את הקטעים המפורסמים מתוך האופרה. הקלטה נוספת איכותית הינה ההקלטה של המנצח ז´ורז´ פרטר ( Georges Pretre ) עם תזמורת האופרה של פאריס משנת 1967, בהשתתפות מאריה קאלאס (Maria Callas ) בתפקיד כרמן , אנדראה ז´ויו ( Andrea Guiot ) בתפקיד מיכאלה וניקולאי גדה ( Nicolai Gedda ) בתפקיד דון חוזה.גם ההקלטה הזאת קיימת בגירסה מקוצרת. אופרה נוספת שאני אמליץ היא "נאבוקו" של ורדי וכאן אני ממליץ על ההקלטה של המנצח ג´וזפה סינופולי ( Giuseppe Sinopoli ) עם תזמורת האופרה הגרמנית של ברלין,בהשתתפות פלאסידו דומינגו ( Placido Domingo ) וגנה דימיטרובה ( Ghena Dimitrova ). גם ההקלטה הזאת קיימת בגירסה מקוצרת.

violinst

New member
בקשר להקלטה של כרמן

הביצוע באמת הכי טוב ששמעתי אי פעם לכרמן זה עם ג´סי נורמן בתפקיד כרמן הבעיה בכרמן זה שתמיד הפכו אותה למעין זונה כזאת אבל הדבר היפה שג´סי נורמן עושה זה שהיא מדגישה את ההבדל בין כל הבנות האחרות לכרמן בכך שהיא נותנת לה פן של אלגנטיות ולא של זונה זולה. מאד מומלץ!!!

שאלה לי !!

איפה אני יכולה להשיג את ההקלטה עם ג´סי נורמן לכרמן יכול להיות שבקאזה תהיה גירסה מלאה של כרמן ?ואני לא מדברת על הסויטה אני רוצה לשמוע את האופרה יש לי את הביצוע של מאריה קאלס

lvbbb

New member
ג´סי נורמן גם מצויינת אבל לדעתי....

לפחות פה בתפקיד של כרמן,מיגנס יותר טובה ,מיגנס פשוט נולדה לתפקיד הזה אני גם ראיתי את ההפקה שלה בוידאו ובין אלה שראיתי או שמעתי היא הכרמן הכי משכנעת. גם הצוות שמלווה את מיגנס הרבה יותר טובה ואיכותית.אסור כמובן לשכוח את הניצוח של לורין מאזל שיותר טובה מהניצוח של סייג´י אוזווה בהפקה של נורמן. אתם יכולים לשמוע קטעים מההפקה של מיגנס כאן ומההפקה של נורמן פה ולהשוות ביניהן .

lvbbb

New member
מי שמעוניין בכרמן של מיגנס...

קלטת הוידאו וגם DVD של הסרט בבימיו של פרנצסקו רוסי ובהשתתפות מיגנס,דומינגו וראימונדי קיים באוזן השלישית שברחוב שנקין ,בת"א.פרטים על הסרט . למי שרוצה להכיר יותר טוב את ג´ולייה מיגנס ( JULIA MIGENES ) פרטים על הביוגרפיה ודיסקוגרפיה שלה ניתן לקבל כאן (בצרפתית ובאנגלית) וגם פה

lvbbb

New member
"המגרש",אתה שמעת את דסטן...

שרה את כרמן ??!!! אמי דסטן ( EMMY DESTINN ) שרה את כרמן בהקלטה המלאה הראשונה של כרמן ב-1908 .אני מעולם לא שמעתי את ההקלטה הזאת.

The Exorcist

New member
סבא שלי שמע.

אמר שזאת ההקלטה הכי טובה שהוא שמע. אז עכשיו צריך לחפש אותה.

למעלה