שאלה של הומור

shuky63

New member
שאלה של הומור

ביום חמישי האחרון היתה במסגרת אמ"בי הרצאה בנושא הומור.אביבה אנג'ל דיברה שם על חשיבות ההומור והצחוק לטעינת הנפש שלנו באנרגיה חיובית. שאלה לי אליכם:האם אתם מסוגלים להתיחס לגימגום בהומור?לצחוק על הנושא,לספר בדיחות?דיברנו על הנושא בעבר וביקשתי ממי שיש לו לשלוח בדיחות ומישפטים הומוריסטיים על גימגום וההענות לא היתה רבה בלשון המעטה. מה אתם תרגישו אם מישהו לידכם יספר בדיחה על מגמגמים?זה יכול להיות כשאתם לא חלק מהחבורה ולא מכירים את עובדת היותכם מגמגמים או בקבוצה שבה חלק מכירים אותכם וחלק לא. מה אתם מרגישים אם אתם שומעים מערכון או סרט על מגמגמים ביחד עם עוד אנשים?

פעם לא יכולתי . . .היום כבר כן ,

אבל רק בחוג חברי האמיתיים , אני יכולה להסתלבט על הגמגום , לדוגמא בליל הסדר התארחו אצלינו זוג חברים ושאלו אותי אם אני רוצה לקרוא בהגדה . . .אז עניתי לי להם שחבל להם על הלילה כי בקצב שלי זה יקח המון המון זמן. אבל . . ליד המשפחה שלי חס ושלום , לא מדברת מילה ולא חצי על גמגום. שאני רואה סרט ובו נמצר מגמגם , אני מרגישה רע בנשמה. . .לא מסוגלת להביט , כאילו פוגעים לי בנימי נשמתי. . .אני יודעת שזה הכל שאלה של הסתכלות אבל זה קשה לי . שאני פוגשת מגמגמים זה גורם לי לתסכול . . . אני צריכה לחקור למה

elanc10

New member
אכן שמיעת מגמגם גורמת לי גם אי

נעימות ונוחות רבה. יתכן שבתת הכרה אנו חושבים כי גם אנו נשמעים כך. בכל מקרה אחת הבעיות שלנו היא חוסר יכולתנו לקבל עצמנו כמגמגמים. עד שנתקלתי באתר,לא דיברתי מעולם על גימגומי, לכן חשיבותו הרבה של האתר המאפשרת שיחרור לחצים כבדים שאיננו מסוגלים לדבר או לכתוב עליהם כאשר אנו מזדהים.

שרוך

New member
תלוי

בסד הי לכולם אני כמו בתיה תלוי בסיטואציה את האמת מה שהכי קשה לי לראות / לשמוע אותי בילדות כשהייתי מגמגם חזק שונא את זה לגיגמום סרט באמת אם ה אורך ולא יהיה מצחיק יהיה לי קשה לראות אולם בדיחה תלוי במצב רוח שלי אני יכול לצחוק על הגימגום באמת רק עם חברים טובים או אם אחי אבל ככה טיפה קשה אבל היה מקרים שכאילו לא שמעתי אבל בלב טיפה כאב שרוך

shuky63

New member
אני אישית מאד נבוך כשאני בחברת

אנשים לא מגמגמים גם משפחה ורואה קטע סרט או מערכון עם מגמגמים. פעם קרה לי מקרה בעבודה כשבקבוצה של אנשים שעמדה לידי(הייתי עם הגב אליהם)מישהו התחיל לספר בדיחה על מגמגם.אני נבוכתי מאד גם כעומד מהצד.אז מישהו מהם ששם לב אלי נתן לו כנראה מרפק בצלעות והוא הפסיק באמצע. ועוד סיפור אמיתי:בכל נעורי כמגמגם "ליוה" אותי המערכון המגמגמים של עודד תאומי.יצא לי לשמוע אותו ברדיו לפחות פעמיים שלוש בשנה.המערכון למי שלא מכיר הוא שיחה בין מגמגם לחברו שאינו מגמגם על ניסיונו למצוא עבודה. לפני כ10 שנים כששמעתי אותו שוב החלטתי שזהו זה.ישבתי וכתבתי מכתב לרדיו ותארתי עד כמה פוגע המערכון הזה בי וכנראה במגמגמים נוספים. קבלתי תשובה משמואל שי שהיה אז מנהל מחלקת הבידור ברדיו.תשובה די לקונית שהוא מצטער אם מישהו נפגע אבל לכל אורך ההסטוריה מומים של בני אדם שימשו נושא בבידור והוא לא יכול להבטיח שהמערכון לא ישודר שוב. המעניין הוא שמאז לא שמעתי את המערכון ברדיו.האם מישהו אחר שמע?אינני יודע אם המכתב שלי עזר או שהמערכון פשוט התישן,כי בשנים האחרונות כנראה החליף אותו המערכון של דודו טופס על שר ההסברה של ממשלת ישראל שאמור להסביר לעם את הצורך בקיצוצים והוא במקרה מגמגם כבד.

למעלה