שאלה של המרת חומרי אפייה.

מיכי 10

Member
המרגרינה הזו - נטורינה איננה חלבית, לכן מוזר לי לקרוא את מה שכתבת.
בכל מקרה בהצלחה עם העוגה!

רעיה, הבנתי שהמרגרינה שעליה המלצת היא פרווה, אבל כתבת שאת מערבבת אותה עם חמאה:
"ככל הזכור לי היא נקראת נטורינה.
אני מערבבת אותה עם חמאה כשאני מכינה בצק פריך או בצק לקיש."
לכן כתבתי שאני מעדיפה עוגה פרווה.
אבל עכשיו אני רואה שהתכוונת לתוספת חמאה עבור בצקים אחרים.
בכל אופן תודה!
 

raya

Well-known member
רעיה, הבנתי שהמרגרינה שעליה המלצת היא פרווה, אבל כתבת שאת מערבבת אותה עם חמאה:
"ככל הזכור לי היא נקראת נטורינה.
אני מערבבת אותה עם חמאה כשאני מכינה בצק פריך או בצק לקיש."
לכן כתבתי שאני מעדיפה עוגה פרווה.
אבל עכשיו אני רואה שהתכוונת לתוספת חמאה עבור בצקים אחרים.
בכל אופן תודה!
אכן כך.... אני אוהבת את הטעם של החמאה בקישים שאני אופה. הנטורינה נותנת לבצק את הפריכות.
 

מיכי 10

Member
אכן כך.... אני אוהבת את הטעם של החמאה בקישים שאני אופה. הנטורינה נותנת לבצק את הפריכות.

תודה, רעיה. עכשיו הבנתי את הסיבה שגורמת לך להשתמש גם וגם = בשתיהן, ולא לוותר על הנטורינה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש כיום מרגרינה ללא שומן טראנס מוקשה.
ככל הזכור לי היא נקראת נטורינה.
אני מערבבת אותה עם חמאה כשאני מכינה בצק פריך או בצק לקיש.
מצאתי במקרר , מוסיפה צילום.
שבת שלום!
רעיה
זה עם שמן קוקוס ככל שהבנתי. האם שמן קוקוס הוא מציאה כל כך גדולה? איני בטוח... ואשתי שתחיה משתמשת במוצר הזה למרבית האפיות שלה מזה שנתיים בערך. והנה מצאתי... https://shimrit.co.il/products/נטורינה/
 

dkrein

New member
מעניין שאף אחד כאן לא הזכיר את האפשרות להשתמש בשמן קוקוס, שמבחינת מרקם מדמה חמאה בצורה טובה, כיוון שהוא מתמצק בטמפרטורת החדר.
 

מיכי 10

Member
מעניין שאף אחד כאן לא הזכיר את האפשרות להשתמש בשמן קוקוס, שמבחינת מרקם מדמה חמאה בצורה טובה, כיוון שהוא מתמצק בטמפרטורת החדר.

רק לפני שבועות אחדים קניתי לראשונה בחיי צנצנת עם שמן קוקוס, כי מישהו נתן לי מתכון טבעוני שסיקרן אותי לנסות.
נדמה לי שזה היה מתכון למיונז (מיונית) טבעוני. אבל אני לא מוצאת את המתכון, כי השארתי אותו בטעות במייל. בכל אופן, אין לי מושג איך משתמשים בשמן קוקוס. כרגע הוא אצלי בארון במטבח, במצב נוזלי. הבנתי שכשהוא מתקרר, הוא מתמצק.
מיכל.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
רק לפני שבועות אחדים קניתי לראשונה בחיי צנצנת עם שמן קוקוס, כי מישהו נתן לי מתכון טבעוני שסיקרן אותי לנסות.
נדמה לי שזה היה מתכון למיונז (מיונית) טבעוני. אבל אני לא מוצאת את המתכון, כי השארתי אותו בטעות במייל. בכל אופן, אין לי מושג איך משתמשים בשמן קוקוס. כרגע הוא אצלי בארון במטבח, במצב נוזלי. הבנתי שכשהוא מתקרר, הוא מתמצק.
מיכל.
אכן בחורף מתמצק. והנה מצאתי לך משהו. אולי לא ה"אבידה" שחווית אבל משהו.
 

TCH_ma

Active member
אכן בחורף מתמצק. והנה מצאתי לך משהו. אולי לא ה"אבידה" שחווית אבל משהו.
אני לא יודע אם אתה כתבת את המתכון או זה הובא ממקום אחר, (בפורמט הזה של הפורומים
אין לדעת כלום).
בענין פיסטור ביצים צריך לדייק - פיסטור ביצים נעשה בחימום ל-73 מעלות ל-15-18 שניות וצינון,
לא כפי שכתוב. מדובר בסכנת זיהום בליסטריה וסלמונלה, לא משחקים עם בריאות.
 
נערך לאחרונה ב:

dkrein

New member
אני מכירה שמן קוקוס רק בהקשר של אפיית עוגות, ולצורך זה הוא בהחלט יכול להוות תחליף טוב לחמאה, ביחס של 80 גר' שמן קוקוס על כל 100 גר' חמאה.
 
למעלה