שאלה של חדשה על טאבלט..

shirael

New member
שאלה של חדשה על טאבלט..

וסליחה אם זה לא הפורום הנכון, אני שוברת את הראש כבר חצי שעה בניסיון למצוא פורום יעודי ש*לא* מופעל על ידי חברה מסחרית.

בכל אופן, חשבתי להשיג טאבלט שיהיה מעין נציג של המחשב הקבוע שלי כשאני עובדת בשטח (אני מדריכת תיירים). הבעיה שלי היא שאני לא לגמרי מבינה מה במכשיר הזה הוא "כמו מחשב" ומה הוא "כמו טלפון". למשל, חשוב לי מאוד שיהיה חיבור USB בשביל גישה להארד דיסק הנייד (ככה כל החומר העיוני משנתיים לימודים זמין לי תמיד) - אבל אני לא יודעת אם זה בכלל פיצ'ר במכשירים האלה. כל האזכורים ל-USB שמצאת באינטרנט דיברו יותר על הטענת המכשיר עם מיקרו USB או לא התייחסו בכלל. מישהו כאן יודע אולי?

BravoMan

Active member
ברוכה הבאה!

טאבלט הוא לא כמו מחשב, והוא לא כמו טלפון.
הוא יצור בפני עצמו, ומה שאת צריכה לשאול את עצמך, זה מה בדיוק את רוצה לעשות איתו:
להציג מצגות? תמונות? לנגן מוזיקה? לגלוש באינטרנט?

יש טאבלטים מעטים שניתן לחבר עליהם כונן נייד, בעזרת מתאם, כמו למשל Nexus 10.

מצד שני, להחזיק את הכונן מחובר לא ממש נוח בעבודה השוטפת, לכן בהתאם לסוג וכמות החומר כדי לשקול דרכים אחרות, כמו להחזיק אותו על הטאבלט עצמו או לגשת עליו דרך האינטרנט (לא בהכרח מהמחשב שלך, אלא אולי משרות ענן כמו Google Docs, Dropbox וכו').

אם תפרטי קצת יותר על הדרישות, הגודל הרצוי וטווח המחירים, אפשר יהיה לייעץ לך על מכשיר מתאים.
בנוסף, אני ממליץ להעלות את השאלה גם בפורום Android, שכן רוב הטאבלטים, כולל הטובים ביותר, מבוססים על מערכת זו.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2142

אגב, עבור גישה מרחוק למחשב ממחשב אחר או טאבלט, אני ממליץ על TeamViewer שניתן בחינם לשימוש אישי ומאוד פשוט להפעלה:
http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

shirael

New member
תודה לשניכם!

הזדמנתי לחנות מחשבים אז שאלתי שם, והסבירו לי שהבעיה העיקרית היא שהכונן הנייד צריך הרבה יותר כוח ממה שדיסק און קי למשל צריך, וזה לא יסחוב. לאור הנתונים האלה חזרתי למחשב הביתי ובדקתי בעצם כמה חומר כבר יש בו שאני צריכה איתי, וגיליתי (האמת שלהפתעתי) שהכל ייכנס בקלות בדיסק און קי של 8GB (אפילו 4...).

המכשיר ששמתי עליו עין הוא ממו פאד 10" של אסוס, שלא נראה לי שיש משהו אחר שמביס אותו בכזה מחיר. מערכת ההפעלה שלו היא אנדרואיד, וזה יכול להוות בעיה עם קבצי אופיס. בטלפון יש לי קוויקאופיס והורדתי גם קינגסטון לניסיון, ושניהם לא מתמודדים טוב בכלל עם קבצי וורד בעברית. כל הטאבלט הזה לא שווה לי כלום אם לא אוכל לפתוח עליו קבצי וורד, כי כל העבודה שלי נמצאת בפורמט הזה.

פרט לכך אני פשוט רוצה מכשיר שיאפשר לי לגלוש ולראות סרטונים בצורה נוחה יותר מהסלולרי הקטן שכבר יש... תכל'ס, הייתי אומרת שהעניין של קבצי הטקסט הוא הכי מהותי ומרכזי עבורי, וכל השאר נתון לפשרה לגמרי.

BravoMan

Active member
לגבי MemoPad 10:

ע"פ המפרט שלו, יש לו 16GB אחסון מובנה, והוא ניתן להרחבה ע"י כרטיס MicroSD (עוד 64GB) כך שאין שום צורך להסתבך אפילו עם דיסק און קי, שלא לדבר על כונן קשיח (יש כאלה שלא צורכים חשמל חיצוני, אבל הם עדיין ישתו את הסוללה).

shirael

New member
כשאתה צודק אתה צודק

AYELET1

New member
ישנם גם מכשירים עם Windows 8 שהם טאבלטים

השאלה איך הם מתמודדים עם קבצי הוורד שלך.
הבעיה עם מכשירי ווינדוס שיש להם בעיות אחרות כמו גם מינימום תוכנות.

קינגסופט מציג לא רע בכלל קבצי וורד (בכל אופן מה שבדקתי). נסי לשחקר עם ההגדרות של הקבץ עצמו (ההצמדה לימין וכו).

shirael

New member
לגבי הקינגסופט

הוא מציג את העברית משמאל לימין ולמרות חפירה בתפריטים שלו, וספציפית חיפוש של משהו בסגנון encoding שאפשר לעשות בדפדפנים, לא מצאתי שום אפשרות לשנות את זה. מכירים אולי אפליקציה שבטוח-בטוח מסתדרת עם קבצי וורד בעברית?

shirael

New member
שוב צדקת,

אכן הגרסה שהיתה לי היתה הרגילה. העפתי אותה והורדתי את גרסת המולטי-לאן. העברית עדיין הפוכה...

shirael

New member
תודה חברים!

קניתי אתמול memopad ורוד מאמם

בחנות היה להם במקרה אחד כזה פתוח אז נתנו לי לשחק בו - הורדתי קינגסופט (מולטי לאן..) ורק כשראיתי שזה באמת פותח עברית בלי בעיה - קניתי. שאפו לחנות על הסבלנות אגב! (לא בטוחה אם יש פה איסור פרסום אבל אשמח להמליץ בפרטי).

בכל אופן חזרתי לספר שאני משחקת במכשיר כל היום והוא מושלם ומהנה מאוד - תודה רבה על היעוץ!!

למעלה