שאלה של חיים או מוות

galiberkovich

New member
שאלה של חיים או מוות ../images/Emo101.gif

לכול מי שיכול לעזור השאלה הבאה מאוד חשובה לי: אם אני מתחתנת עם אזרח אמריקאי ורוצה זמן קצר אחר כך להתחיל ללמוד (פה - בארה"ב). האם אני אחוייב בתשלום שכר לימוד כסטודנטית זרה (כיוון ש"טכנית" לא קיבלתי עדיין גרין כארד, כי עבר רק זמן קצר מאז החתונה והבקשה לשינוי מעמד עדיין בתהליכים), או שכן אזכה לאיזה תעריף נמוך יותר (כמו אזרח)? כיוון שבכל זאת בפועל כבר הייתה חתונה. אין לכם מושג כמה העניין קריטי עבורי! בבקשה מי שיכול לעזור ולתרום מידע אני אהיה אסירת תודה.

משהילי

New member
שאלה מורכבת

זמן קצר הוא דבר יחסי. נניח והיתחתנת היום ונניח יש לך את כל הטפסים של ההגירה ממולאים ומוכנים להגשה. מהרגע שהגשת אותם לפקיד ההגירה יעברו לפחות שלושה חודשים עד שתזומני לראיון. והיה והגעתם לראיון ועברתם(אין סיבה שלא) באותו היום את מקבלת אשרת עבודה וזה אומרת היכולת להוציא social security number עם זה את כבר יכולה לטעון שאת תושבת המקום. הנקודה היא דרישות המוסד האקדמי למיטב זיכרוני רובם ירצו לראות תושבות המקום של לפחות שנה. אפילו לאמריקאים. הכי בטוח מבחינתך זה לגשת למוסד האקדמי שחשבת עליו ולהיפגש עם יועץ/ת הם ישמחו לעזור באינפורמציה לגבי דרישות הקבלה. נ.ב לגבי הניירת להגירה:ישנם מספר טפסים למלא עם מספר מסמכים שצריך להמציא ולתרגם (כמו תעודת לידה שלך...) אז אם את חושבת בכיוון ברצינות כדאי שתורידי את חבילת הטפסים מהאינטרנט כל הדרישות וההסברים מצורפים לטפסים. בהצלחה

זה תלוי בדרישות התושבות של המדינה

ולא באזרחות או גרין קארד דווקא. לרוב, את צריכה להיות תושבת המדינה עם יכולת להכיח זאת לתקופה של לפחות שנה. במקרים רבים תצטרכי להיות אזרחית, וגרין קארד לא מספיק. את צריכה לברר באוניברסיטה הספציפית. כמובן, מדובר רק ב- state universities ולא בפרטיות.

מספיק עם הכותרות הדרמטיות

למה זה שאלה של חיים ומוות זה בסה"כ עניין של כסף רק אחרי שנתיים של תושבות (בקליפורניה) תזכי לשכ"ל של מקומי, ללא קשר למצבך המשפחתי או הסטטוס החוקי לשהייתך (כמובן שללא סטטוס חוקי - בכלל לא תוכלי הרשם ללימודים)

למעלה