שאלה של טכניקה

שאלה של טכניקה

לפני כמה ימים ראיתי סרטון של מישהו מבצע סקוואט כבד

https://www.youtube.com/watch?v=XTn4JbqyvKI

נראה שהוא כאילו מרים את התחת קודם ואז רק את הגב (תנועת גב נוטה לכיוון של גוד מורנינג), ולא בתנועה אחת

כמובן שלא הייתי רוצה לפגוש את הבחור בסמטה אפלה כי למרות שהוא שוקל כמוני, הוא רחב יותר פי 3
אבל האם הביצועים האלה לא יכולים לפגוע בו?
או שבגלל שזה ממש משקל כבד אז זאת טכניקה מקובלת?

בדרך כלל כשאנשים עושים ככה בחדר כושר, אני רואה את כל הבריונים צוחקים עליהם...

אגב
יש בישראל בכלל אנשים שמבצעים סקוואטים כבדים כאלה? הענף מפותח פה בארץ?
יש בפורום הזה שרשור משקלים של בבנץ/דדליפט/סקוואט?

תודה

MidNight Flame

New member
אני אתן לאחרים לענות במקומי חחח

The Pinky P

New member
ממה שאני למדתי,ראיתי והבנתי עד עכשיו לגבי

לגבי סקווט,

יש שם צניחה מהירה מאוד,
יש שם אגן,גב ואכוז בתנוחה לא נכונה,
יש שם גלישה של הברכיים קדימה..

מישהו בחדר כושר שלי,מקצועי מאוד וידוע בתחום גם ראה את זה ואמר פחות או יותר אותו דבר.

MidNight Flame

New member
חחחחח זה כל מה שיש לי לומר לך

"מישהו בחדר כושר שלי מקצועי מאוד"

סגרנו כבר שאתה לא יודע מה זה מקצועי.

מכיר את הפרסומת עם הכאב ראש?

"כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש, כאב ראש....
כאב ראש, כאב ראש"
זה מה שיש לי לומר על דבריך...

חחח
עלק מקצועי מאוד וידוע.

swelli

New member
אתה ציני..?

הבחור הזה הוא מייק - מנהל הפורום Midnight..

אז?

מה זה משנה מי הבחור, שאלתי על הטכניקה

זה שהוא מנהל פורום לא עושה אותו אוטומטית 100% מקצוען שעושה הכל נכון.

כל הכבוד על המשקל הגובה, אבל אני עדיין חושב שהטכניקה פה לא מושלמת או קרובה להיות כזאת.
נראה שהתחת עולה קודם ממש גבוה ואז רק הגב.
ונכון שאני אישית חובבן, ואפילו לא מתקרב לחצי ממה שהוא מרים, אבל ראיתי הרבה סרטים (ואפילו הדגמות מקרוב) בנושא ואני חושב שאני יודע לזהות פחות או יותר טכניקה נכונה כצופה.
פה הייתה נראית לי שיש בעיה, אז שאלתי בפורום.

למנהל הפורום -
במקום לחשוב שהכל מושלם, לא יזיק לבדוק את עצמך. לא בקטע ביקורתי חלילה, פשוט בשביל ללמוד. הרי כל אחד יכול ללמוד ולא משנה הרמה שלו.

MidNight Flame

New member
חח אתה בא שואל ואז מביע את דעתך?

כי אני לא זוכר שביקשתי ממך פידבק על הטכניקה. אני בא מהרמת משקולות אולימפית.
ביום שבחור ששוקל 60 קילו ומתעסק בריצה ובמתח בבית ( וכותב עכוז בא') ובחור שראה סרטונים ביו טיוב יוכלו לתת לי טיפים מקצועיים על הטכניקה אני אצטרך לפרוש מהתחום.
הטכניקה שם ללא דופי.
זה כמו שתלמד פאוורליפטר עם 200 קילו לחיצת חזה על טכניקה. היוהרה פה היא אצלכם.

לכל בן אדם מותר לתת דעה

ולכל בן אדם מותר לשאול, זה סותר?

אני לא רואה איך זה ששאני שואל שאלה אומר שאסור לי להביע את הדעה שלי בנושא.

מה זה משנה אם ביקשת או לא ביקשת פידבק, מי ידע שזה בכלל אתה?
אסור לפקפק בטכניקה שלך? עם כל הכבוד לנסיון שלך...
לא נתתי לך טיפים, רק אמרתי לך מה לדעתי נראה שונה מאוד מסרטונים אחרים שראיתי וממדריכים אחרים שראיתי בחדר כושר וממתאמנים אחרים שראיתי...

זה שבן אדם מרים משקל גבוה לא אומר שהטכניקה טובה, ואתה בתור מאמן חדר כושר (אני מאמין שזה חלק מהעבודה שלך) בוודאי מכיר אנשים בחדר כושר שמרימים משקל מאוד גבוה אבל עם טכניקה של ילדה בת 3.

רד קצת מהעץ מנהל יקר ותלמד לקבל ביקורת, גם אם בעיניך היא לא מוצדקת.
ועל מה אתה אומר שהיוהרה אצלי? סך הכל אמרתי מה אני חושב לא נכון ושאלתי שאלה... את זה שמתגונן כאילו פגעתי לך בכבוד...

בהצלחה בהמשך הדרך.

MidNight Flame

New member
זה נקרא ישראלי מצוי

זה ששיחקת כדורגל בשכונה לא אומר שאתה יכול להביע את דעתך על הטכניקה של מאסי.
אתה יכול להביא את דעתך אבל זה רק יהפוך אותך לאחד מאותם אנשים שחייבים להביע דיעה גם אם הם לא מבינים בזה כלום.
יותר מכובד לשאול כשאתה לא יודע.
הסרטונים / מאמנים שלך - מישהו מהם משקולן? מישהו מהם חצה את ה200 קילו סקווט? הגיע כמעט לפי 3 משקל גוף בטווח תנועה מלא?
ולא, אתה לא יכול להרים סקווט כבד עם טכניקה של ילדה בת 3 כי אתה תהרג בדרך. אין מקום לטעויות.

העץ שלי מגובה בתוצאות - לא ב"ראיתי סרטונים" / "מאמנים אצלנו..." / "מישהו שמבין אמר לי"

אתה והמצחיק השני יודעים מה ההבדל בין סקווט היי באר ללואו באר? יודעים מה המשמעות של האלסטיות של המוט במשקלים האלה? יודעים מה זה באונס? יודעים לעבוד איתו?
והוא מספר לי על מנחי אגן וגב כשהוא מתאמן בריצה ועושה קצת מתח בבית (ושוקל 60 קילו). אל תצחיקו אותי בבקשה.

ממנהל פורום ציפיתי לתגובה יותר רצינית

מותר לי, גם אם אני לא מקצוען, לבקר ולהעיר על כל דבר שאני חושב שהוא לא נכון. יכול להיות שאני טועה, ובגלל זה שאלתי, אבל בהחלט מותר לי להביע דיעה, ומי שיגיד לי אחרת הוא אדיוט.

אם אני רואה שחקן כדורגל בועט פנדל לשמיים או מוסר מסירה גרועה, אסור לי להגיד שהוא עשה טעות? זה יעשה אותי אחד שלא מבין כלום?

ושוב פעם אתה בא וזורק מספרים.. זה שאתה עושה עם משקל כבד לא אומר שאתה עובד נכון (הגיוני שכן, אבל זה לא מחייב)... ושוב, אם היית מבין למה התכוונתי, היית רואה שיש בחדר כושר אנשים שעושים משקל כבד (הכל יחסי, לאו דווקא 200 קילו, ולאו דווקא סקוואט) אבל הטכניקה שלהם ממש גרועה, אז עצם זה שהם עושים משקל גבוה לא אומר שהם עובדים נכון.

אגב, שים לב לשאלה בשרשור הראשון - שאלתי אם בגלל שהמשקל ממש כבד אז זה משפיע על הטכניקה. אם לא, אז בעצם אין הבדל בין סקוואט של 40 קילו לסקוואט של 200 קילו מבחינת טכניקה (אז מה הקשר לפי 3 משקל גוף או ל200 קילו או למישהו מהם "משקולן"??). ואם היית רואה מישהו עושה סקוואט 40 קילו בטכניקה כמו בסרטון, אני בטוח שהיית מעיר לו, אבל בגלל שזה 200 קילו אז חשבתי שאולי זה עוד סביר ובגלל זה פתחתי את השרשור פה בכלל.

וזה שאתה זורק פה שאלות "להתקיל" אותנו רק כדי להראות שאתה מקצוען, אני לא רואה איך זה מוסיף לשרשור. אז יופי, אתה יותר מקצוען ממני, זה עדיין לא אומר שאסור לי להביע דיעה.

ישראלי מצוי? זה אם כבר אתה שלא יודע לקבל ביקורת וישר תוקף לכל הכיוונים.

סך הכל היה נראה לי משהו לא בסדר, הצבעתי על הנקודות האלה, ושאלתי שאלה. זה שאתה נעלבת או לקחת את זה קשה, לא אומר ש*אני* זה שלא יצאתי בסדר.

ועוד משהו, תרבות דיון, שמעת על זה?
מרגיש לי שאני מנהל דיון עם ילד בתיכון מלא באגו שחושב שהוא תמיד צודק.
אבל מי אני שאעביר ביקורת, אה? הרי אני לא מקצוען בניהול פורומים :)

MidNight Flame

New member
ממליץ לך לקרוא יותר ולכתוב פחות -

מותר לך להביע דיעה, להגיד לך שלדיעה הזאת מבחינה מקצועית יש משמעות? ממש אין.
משקולות זה לא כמו כדורגל. תעשה טעות עם 210 קילו עלייך והתוצאה תהיה פציעה קשה במקרה הטוב.

אני לא סתם זורק מספרים, למספר יש חשיבות אדירה במקרה הזה, אין אפשרות לעשות סקווט 200+ בטווח מלא בטכניקה לקויה לאורך זמן. קריסה של הברכיים תוביל תפציעה. קריסה של הגב תוביל לפציעה.
זה בדיוק העניין, אתה לא מבין בזה וזה בסדר ולגיטימי לשאול. משקולן זה אחד שמתחרה בהרמת משקולות אולימפית במסגרת קבוצה תחרותית באופן מקצועי. זה לא תואר.

השאלות לא נועדו להתקיל אותך, נועדו להסביר לך שחסר לך ידע בסיסי שבלעדיו אין שום פואנטה לדיעה שלך.

אני לא תוקף, אני משועשע שמי שרץ 400 מטר לכל היותר מביע את דעתו התנהלות בריצת אולטרה-מרתון. לזה קוראים יוהרה. שאלת זה היה לגיטימי אבל שים לב - לא עצרת שם.

כמו שהסברתי פעם למישהו שכבר לא נמצא פה - דיון מרמז שלשני הצדדים יש מה לתרום לו או שאחד מעוניין לשאול שאלה ולקבל תשובה מקצועית.
כשמר Pinky P כל פעם מביע את דעתו הלא מקצועית בנחרצות זה משעשע. כשאתה עובר מלשון שאלה ל"אבל אני עדיין חושב שהטכניקה פה לא מושלמת או קרובה להיות כזאת." אז כן. אל תסתתר מאחורי "רק שאלתי".

תגובה הולמת

קיבלתי והבנתי למה התכוונת.

אבל רק לסיום - לא הסתתרתי מאחורי רק שאלה, כי אם הייתי רואה מישהו שמרים 40 קילו ועושה טכניקה כזאת, הייתי חושב שמשהו לא בסדר בגלל כל הדברים שהצבעתי עליהם, אבל כשזה 200 קילו, בגלל זה שאלתי בפורום.

תודה על התשובה והדיון.

המשך דרך צלחה!

רק שאלה לסיום - עם משקל כזה, ולפי הרמה היחסית נמוכה בארץ, למה אתה לא מתחרה?
יש בכלל תחרויות בארץ?

MidNight Flame

New member
לא מדוייק.

גם עם 40 קילו זו טכניקה לגיטימית, יש פה הרבה היפ-דרייב (חפש ביו טיוב Squat Hip Drive), הגב זקוף והכוח העיקרי מגיע מפושטי הירך.

התחרתי ב4 שנים האחרונות, השנה ספציפית לא מתחרה.

swelli

New member
תכלס אתה לא שווה התייחסות, אבל בכל זאת..

שאלת אם יש מישהו בארץ עם משקלים כאלה..? עניתי לך - מנהל הפורום.
אתה יכול לשאול לגבי טכניקה, אני לא חושב שיש פסול בזה, אבל אני לא בטוח שאתה יכול להעביר ביקורת, באמת לא על מאמן ברמה כמו מייק.
אני לא מכיר את מייק אישית, אבל אני מתאמן בערך 30 שנה בחדרי כושר, ומעולם לא ראיתי מאמן עם רמה טכנית ומשקלים גבוהים כל כך.
לכן אני לא אנסה להעביר עליו ביקורת, כמו כן, מעולם לא ראיתי מאמן או מתאמן בחדר כושר עם ביצועים כאלה.
אז באמת הגזמת, זו מדינה חופשית, יש פה חופש הדיבור, אבל בשביל שיתיחסו אלייך אתה לא יכול לבוא לאדם לתוך הבית ולקטול אותו.
בטח כשאתה לא מתקרב לרמה של מי שאתה מעביר עליו ביקורת..

לא בא לי לפתוח עוד דיון

אבל בקצרה - אין אנשים מושלמים, כל אחד עושה טעויות, ואם אני חושב שמישהו עשה טעות מותר לי להצביע עליה ולשאול. גם אם הוא כמה וכמה רמות מעלי - מה זה קשור בכלל?? (ונחזור לדימוי שנתתי קודם - כששחקן בועט פנדל לשמיים, אסור לי להגיד שזאת הייתה בעיטה גרועה? גם אם אני הייתי בועט יותר גרוע אפילו, מותר לי עדיין לחשוב ולהגיד שהבעיטה שלו הייתה גרועה. גם אם אף פעם לא נגעתי בכדור בכלל)

ויחסית לאחד שלא שווה התייחסות, התייחסת דיי הרבה :)

ולגבי התשובה שלך, מצטער, חשבתי שענית לי על משהו אחר ובגלל זה הגבתי כך.

MidNight Flame

New member
אגב לעניין המשקלים נטו

דוד (ברח לי השם משפחה שלו), המשקולן מאשדוד עשה לא מזמן 220*5
יש כמה פאוורליפטרים שעשו דברים דומים. אין הרבה אבל יש כמה.
בתחרות פאוורליפטינג האחרונה התחרה בחור דתי מרשים שעשה ב92 קילו נדמה לי משקל גוף 260 סקווט.

למעלה