שאלה של טעם.......

shelycat

New member
שאלה של טעם.......

עמית ואני ביחד ולחוד עוד הרבה לפני שנפגשנו היינו שייכים לאותם אנשים שמסוגלים לשים לב להבדלים בטעם בין סוגי המיים המנרליים השונים, ובין סוגי הקולה והספרייט השונים שלא לדבר על הבחנה בין גירסת הדיאט לגירסה הרגילה שזה מאוד קל להבחנה. איך חוש הטעם שלכם? אתם מסוגלים להבחין בין מוצרים דומים של חברות שונות לפי הטעם בלי לראות את התווית? ושאלה נוספת שקשורה היא האם אתם מעשנים? שמתי לב שאנשים שמעשנים חוש הטעם/ריח שלהם פחות מפותח או פגום לעומת של אלו שלא מעשנים.

gmgy

New member
....

המממ... אני חושבת שאני לא עד כדי כך אנינת טעם, אבל גיא, חבל על הזמן! הדוגמה המדהימה ביותר לטעמי היא שמן זית. הוא פשוט מבדיל בין סוג לסוג, ולקח לנו הרבה זמן עד שמצאנו את זה שאנחנו אוהבים פה. דוגמה נוספת - לא יכול להתקרב לריח של זבל

אצלי זה יותר חוש הריח...

למשל, אני לא מסוגלת לשתות קפה או משהו עם אלכוהול בגלל הריח, ולא מסוגלת לאכול משהו עם חצילים/טונה/כרובית- ורק בגלל הריח... אני קוראת לזה "אלרגיה" לריחות מסוימים... יש דברים כמו קפה, שלא טעמתי מעולם, בגלל הריח... וסיגריות נכנסות לאותו עסק...

ניקול3

New member
לגבי מים אין לי מושג (חוץ מהמים

המגעילים של ת"א...), אבל בעינייני קולה ופפסי וכאלה ארז הוא פשוט אלוף
אני די גרועה בדברים האלה, אני אפילו לא מבדילה בין טעמים של ריבות... (כלומר מרגישה בהבדל, אך לא יודעת לזהות מה זה מה
).

danonit

New member
אני מזהה כמעט הכל...

מבדילה בין ממותק לדיאט (לא שותה עם סוכר בכלל) מזהה בקלות את המים המגעילים של ת"א ומבדילה בין תה/קפה שעשוי ממים נקיים (בריתה/תמי בר וכו) למי ברז. מה עוד - אני נורא רגישה לדברים שמתחילים להתקלקל - וזורקת בלי לחשוב פעמיים קוטגים וחלב וכו´ שעדי לא היה מבחין בחיים שמשהו לא בסדר איתם. עדי אגב - ממש נטול חוש טעם וריח והכל טעים לו...

למעלה