שאלה של יעילות

Yoava333

New member
שאלה של יעילות

עשיתי סיבוכיות ל-2 אלגוריתמים, יצא לי שהמקרה הכי גרוע הוא פונקיה אחת הוא:
O(n) = 64 * n * log n​
והמקרה הגרוע של הפונקציה השניה הוא
O(n) = 8 * n^2​
השאלה שלי עד לאיזה ערך של n האלגוריתם השני יהיה יותר מהיר, הלכתי לפי הדרך הבאה:
64 * n * log n = 8 * n^2 /: n != 0 64 * log n = 8 * n log n = n/8​
ואין לי מושג איך אני פותר את השיוויון הזה דרך שניה שניסיתי זה ניסוי וטעיה, והגעתי שב-n = 2 האלגוריתם הראשון יותר איטי מהראשון, למישהו יש מושג איך אני עושה את זה בדרך הראשונה?

vinney

Well-known member
log זה מציין (כמקובל) בסיס 10

בסיס 2 מצוין כlg, בסיס e מצוין כln, לכל שאר הבסיסים מציינים בסיס הלוגריתם בפירוש.

neko

New member
כולכם פיספסתם...

LOG זה תמיד בסיס 10, אבל במדמ"ח כותבים בד"כ:
O(log(n))​
וLOG בבסיס 10 הוא אותו סד"ג כמו LOG בבסיס 2. זה הכל. ד"א, רוב האלג' שהם בסיבוכיות LOG ניתן ליישם לפי כל בסיס, כי הם בנויים על חלוקה של הקלט. אם מחלקים את הקלט לשתיים, זה יהיה LOG בבסיס 2, אם ל10 זה יהיה LOG בבסיס 10, וכו'.

shm3

New member
זה נכון ולא נכון

יש מקומות (אוניברסיטאות) ששם בהגדרה log הוא בבסיס e ולא צריך לציין lan שהרי עיקר הרעיון של log הוא המספר e 1+ 1 \n בחזקת n

vinney

Well-known member
המם...

אני לא נתקלתי בזה בחיים... גם בכל הספרות המקצועית שראיתי, אם רצו לציין בסיס E - היו משתמשים בLN, וLOG תמיד הניח בסיס 10... שוב, זה עניין של הגדרה, אם יבוא פרופסור ויגיד "LOG מעכשיו תמיד בבסיס E" - זכותו, אבל כמו שאמרתי - מקובל שLOG בלי בסיס מניח בסיס 10, LG מניח בסיס 2 וLN מניח בסיס E.

the new L

New member
הוא צודק

למשל, כשמתעסקים עם ההרחבה המרוכבת של ln, קוראים לה פשוט Log, וזה תמיד בבסיס e.

the new L

New member
פשוט ראיתי

את הסימון הזה בכמה ספרים שונים, אז הנחתי שזה הסטנדרט

orennahum

New member
ובכן

log n = n/8 8 log n = n n = 10^(n/8) n = (10^(1/8))^n n = 1.3335^n n=1.5722 או n=6.5078

Yoava333

New member
אתה מוכן להסביר לי איך עשית את

המעבר האחרון מ-
n = a^n​
לתשובה

גיל14

New member
פתרונות נומריים.

קצת חקירה תראה שיש 3 פתרונות למשוואה הזאת. ניוטון רפסון עם כל מיני נק' התחלתיות תביא לך את שלושת הפתרונות האלה: n = -0.79538422288541333190 (עם 20 ספרות אחרי הנק' כי משעמם לי) n = 1.572313792 (עשר ספרות) n = 6.507099672 (גם עשר ספרות)

למעלה