שאלה של לחץ

• פותח הנושא PUDOV
  • פורסם בתאריך

PUDOV

New member
שאלה של לחץ

אני אתחיל מזה שכל עבודה שאני עובד בה אני מלחיץ את עצמי בטירוף, עבדתי לאחרונה במסעדה עם אנשי צוות נהדרים (מי יותר מי פחות
) ובוס נעים אבל הרגשתי כל כך לחוץ בעבודה עד שלא הצלחתי לתפקד יותר הרגישו את זה עלי והבוס אף (בנעימות..) העיר לי על כך, לאחר שראיתי שאני לא מצליח ללשלוט בלחץ והחרדה שלי עזבתי את העבודה. אחר כך מצאתי עבודה מהבית בתחום האינטרנט, אין בוס על הראש, אני קובע מה מתי ואיך, ועדיין היה לי מאוד לחוץ, הידיעה שאני אמור לעבוד, ולהגיש חומר פשוט הרגה אותי, אני שונא להיות לחוץ וזה משפיע עלי בצורה מאוד לא טובה.. אני מפחד עכשיו, אני לא יודע מה יהיה, ארי בכל עבודה יש אלמנט של לחץ כזה או אחר.. ותמיד איכשהו אני מצליח להתחבר אליו ולהרוס לי את ההנאה, עצות שימושיות מאוד יעזרו לי ולמרות הכוונה הטובה תוותרו על עצות כמו "פשוט תרגע" - אני צריך עצות יותר עמוקות ומבינות טכניקות ורעיונות שבאמת יעזרו. אני אדם חושב ויודע הרבה פעמים את התשובות לבעיות שלי אבל לא יודע ליישם אותן, אני מבין שלפחד ממה יחשבו עלי/ מה יגיד הבוס הן חלק מהגורמים ללחץ, ואני יודע שהתשובה הבסיסית לזה היא שמה שחושבים עלי זה הדעה של האדם שמולי ולאו דווקא האמת לגבי עצמי ואני גם יודע שאני אומר שאני יודע כי אני מפחד שיחשבו שאני לא יודע, אני יודע קצת יותר מדי ומבין קצת יותר מדי וזה מכניס אותי לספינים אל מול עצמי... נראה לי שמודעות לעצמך היא לא תמיד דבר בריא... בקיצור: אני צריך עזרה בנושא הלחץ ואם יש למישהו רעיונות על איך לשחרר את הסבך של המודעות וההבנה שלי זה גם יעזור תודה...

אוהבתת

New member
היי...

אתחיל בזה שמודעות לעצמך היא כן דבר בריא... נכון שלפעמים היה עדיף אם לא ידענו משהו... אבל להיות מודע לעצמך זה הדבר הכי בריא שיכול לקרות לבן אדם... בגדול מי אני או מישהו אחר כדי לבוא ולתת לך עיצה... מה שכן.. אצלי בבית תמיד אמרו ..."שאם אין את מי לשאול.. שואלים את הקירות.." אני קצת יותר מקיר ולכן אתן את דעתי... איך מתחיל טיפול ואפילו הכי קטן.. ? בהזדהות... אז כן, אני מזדהה איתך ומבינה את הלחץ.. יש הרבה אנשים "כמוך"... ולחץ זה משהו שרק אתה מכניס את עצמך... תחשוב על מקום העבודה שלך כאילו היה זה היום האחרון שלך שם... ולמחרת אין יותר.... סמוך עליי שתהיה הכי טוב שאתה יודע ויכול להיות... כי "אין מחר"... אם בגדול גם ככה אתה עוזב כי לא יכול להתמודד עם ה"לחץ"... אז מה איכפת לך לנסות?! בכל אופן...תחשוב על זה לתווך הרחוק... אתה לא יכול פשוט לקום וללכת ממקומות עבודה כי נלחצת..... תסתכל על זה במצטבר... גם כמעסיק זה נראה כעובד לא יציב.... זו עצתי... כל יום כאילו זה היום... וה"ללכת" תמיד פתוח... בדרך הזו תמצא את עצמך שנים במצב של "אני עוזב"...חחחחח קצת מצחיק אבל תנסה אז אחלה יום! ומקווה שעזרתי.. ביי... מזו שאוהבתת ... גם מבלי להכיר..

hilabarak

New member
בוא נתנתק לרגע מנושא הלחץ

ונגדיר "יצר הישרדות". מדוע אני הולך לשם ? יצר ההישרדות גורם לנו לרצות להצליח (בטחון של זרימת כסף עתידית), להיות שופעים בכסף (ביטחון כרגע), בריאים, יפים (למשוך בנות זוג), חכמים (בהחלט הישרדות) וכל מה שתעלה על הדעת. כל אחד רוצה את כול הדברים הללו ועוד, אך לחוץ רק על אחד או שניים מהם. אחד לחוץ מאוד על הבריאות שלו והשני דווקא על הצלחה והשלישי על שכל והרביעי על יופי ושכל. כפי שאמרתי, כולם רוצים הכל, אך נקודת הלחץ שונה. זה כמובן בהתאם לחינוך וסביבה בה גדלת ואולי ד.נ.א והחלטות שעשית בילדות. אחד נולד לאימא פולנייה והוא לחוץ להיות רופא מספר אחד בעולם. השני נולד לאימא פולנייה והחליט שהיא לא תקבע את חייו ולכן הוא רק מוטרד מאוד מנושא הבריאות (פולני טוב, אם הוא לא "כמעט מת" פעם בחודש, הוא לא סוגר חודש). בקיצור, למה בדיוק הלחץ העיקרי אצלך, מופיע באלמנט ההצלחה, זה לא קריטי, זה ככה זה. גם אם נגלה שלא ינקת מספיק בילדות, הרי לא ניתן לך עכשיו בקבוק לינוק כל יום. מה שאתה צריך לעשות, זה למקד אנרגייה בתהליך ארוך טווח, בו אתה אומר לעצמך "אי אפשר כל היום להילחץ, אלה לא חיים נורמליים. היום אני אלחץ עשירית האחוז פחות מאתמול. בחמש שעות הבאות אני אלחץ אחד חלקי עשרים אחוז פחות מהחמש שעות הקודמות". תהליך מדיטציה הוא תהליך נפלא לעזור לרסן את יצר ההישרדות (אגו). ובכלל יש עוד הרבה כלים שהרוחניות מציע, כדי למתן את יצר ההישרדות, שאמור לעזור לך לשרוד, לא להשתלט על חייך. אם תיקח את ההחלטה ברצינות, ותהיה לך סבלנות להיכשל בהתחלה, אז אין סיבה שלא תצליח.זה בדיוק כמו ללמוד לכתוב. בגיל 5 הילד בקושי מזהה אותיות. בגיל 6 הוא קורא באיטיות. בגיל 7 ו8 קורא מהר ויפה. בגיל 9 קורא כבר מילים קשות. 4 שנים מיום ההתחלה, ויש לנו אחד שבקושי זיהה אותיות וקורא עכשיו מילים קשות. סבלנות והתמדה. הבעייה שרוב האנשים מעולם לא מתחילים את התהליך של ה4 שנים. אחרי 15 שנה הם מתפלאים איך הם לא מצליחים, הם פשוט מעולם לא החלו. וכאשני אומר תהליך הכוונה היא שכל יום ישתפר בעשירית האחוז מול יום קודם, זה לא ממש בעייה. תעשה את החזקות ותראה מה יקרה אחרי 4 שנים, כשברור לך שאחרי שנה אתה בהחלט יכול להאיץ את הקצב עכב ניסיון נצבר. כל מה שצריך זה בגרות וסבלנות.

PUDOV

New member
אם תוכל לפרט..

ובכלל יש עוד הרבה כלים שהרוחניות מציע, כדי למתן את יצר ההישרדות, שאמור לעזור לך לשרוד, לא להשתלט על חייך אני מחפש טכניקות..

hilabarak

New member
אני לא איש שמאמין בטכניקות,

אדם שרוצה כושר יכול להגיע לחדר כושר מעולה עם כל הטכניקות שבעולם. רק סביר להניח שכמו כולם אחרי 3 חודשים הוא יעזוב את חדר הכושר. ומה הועילו הטכניקות ? אם אתה רוצה שינוי אתה צריך סבלנות, אתה צריך הבנה ואז תוכל להשתמש בכלים. אם אתה מעוניין להרחיב כדי לשנות באמת. יש ספרים לרוב, יש כמובן את הספר שלי, תוכל לעיין גם באתר שלי. הפרטים מצ"ב.

למעלה