שאלה של מבקרת

שאלה של מבקרת

לא רוקמת הרבה. כמעט בכלל לא. עוסקת במלאכות אחרות.
עכשיו יש לי פרוייקט שבו אני רוצה לרקום משפט, אותיות בגובה של 1.5-2 ס"מ.

השאלות שלי הן שתיים:
איך כדאי לרקום - אותיות מלאות או קו בלבד (תך שרשרת/גבעול, אם כך קוראים להם)?
באיזה גופן כדאי להשתמש (בהתאמה לנ"ל)?

רוב תודות.

שלום גחלת! באמת, התלבטות,

אבל אלו שאלות שקשורות בעיקר לטעמך האישי: את יכולה לרקום אותיות מלאות או רק קונטור (יותר מהר), אפשר בתך קווי ואפשר במילוי או בצלבים...
ממליצה לך להדפיס את הטקסט שלך במספר גופנים ובמספר גדלים ולהניח על העבודה ואז להחליט מה מתאים.
האם למישהי יש רעיון יותר טוב?
ובכל מקרה- השארי עמנו והעלי תמונות! אנחנו אוהבות עבודות בתהליך, ועוד בערוב טכניקות!!!

תודה לך

אני "מכירה" אותך? לא זוכרת (התירוץ הרגיל שלי, על זיכרון פרצופים לקוי, לא עובד במדיה הזו...)

ניסיתי, בלי הדפסה, לחפש גופן על מסך במחשב. לא מצאתי מה שידבר אלי. לא נתפס לי שום דבר.

כמו שכתבתי לאמאדובה אני רוצה לכתוב פסוק. אבל לא באותיות מסוריות לעניין. מחפשת משהו יותר ... אהממ... רענן, אולי. אחר.
וזה מה שאני יודעת.

אפשר לעשות חיפוש תמונות עם:

"דפי צביעה אותיות" לרקמה של קו מיתאר. אם את מחפשת ממש גופן, אז תעשי חיפוש תמונות עם: "פונט בעברית".
אני חושבת שראיתי משהו ממש יפה שכתבו בכתב רש"י...

אמאדובה

New member
שלומלך

אני חושבת שצריך לענות על השאלה בהקשר של הפרוייקט... מה מתאים לסגנון (שלך ושל העבודה). קדרית נתנה לך כמה אופציות מצוינות - אולי תעלי תמונה של העבודה בלי הרקמה כדי שנוכל להבין יותר במה מדובר?

אין תמונה

בסוף זה אמור להיות תיק טלית-תפילין
ואני רוצה לרקום פסוק - שהוא יהיה עיקר העיצוב.

יש לי זמן לעשות את זה (נרשמתי לסדרת שיעורים) - השאלה היא כמה סבלנות תהיה לי, ואיך יראה הכי מוצלח.
ופה אני קצת תקועה.

גיסתי רוקמת לכל בן משפחה המגיע לגיל מצוות

תיק א
טלית-תפילין.
הרקמה תמיד בתך שרשרת והיא מציירת עם התך וצובעת איתו את השטחים כלומר משתמשת בתך גבעול כמילוי.
הכיתוב פשוט וברור.
מצרפת צילום מהרשת של פסוק בתיק רק להמחשה.
רעיון אחר שעולה לי תוך כדי כתיבה אילו אותיות משתלבות כלומר לרשום את הפסוק באותיות משתלבות אחת בתוך השניה ולא בסדר וארגון כפי שרושמים פסוק באופן מסודר.
אפשרות ארחת שילוב שלה הפסוק בתוך דוגמה כמו ברקמה שהועלתה כאן בעבר של רקמת נישואין עם שמות הזוג ובמקרה שלך הפסוק שאת מעוניינת לרקום.

תודה

הרעיון של גם וגם נשמע לי מוצלח.
עדיף למלא קודם ואז לתחום - כדי לכסות פגמים, נכון?

maybesure

New member
עדיף קודם לתחום, ולרקום מילוי בתוך התיחום

ככה מראש אין פגמים. בדיוק כמו בחוברות הצביעה. יש קונטורים ואז צובעים צובעים בתוכם.

היא בת דודה שלך?

אתמול נכנסתי לדף שלה (בקישור ישיר מהבלוג)
אין לי פייסוק, אבל העמוד שלה פתוח.

הדברים שלה נהדרים, אבל לי תקוע לכתוב משהו ארוך.

אמאדובה

New member
כן, היא הצד המוכשר יותר של המשפחה

הבנתי שאת רוצה משהו אחר, העליתי את זה כדי שתקבלי השראה לאותיות רקומות מקוריות...

אמאדובה

New member
ככה פולניות סוחטות מחמאות

אבל במקרה הזה זו האמת העירומה, מה לעשות.

למעלה