שאלה של מוסר.

adi510

New member
שאלה של מוסר.

אתמול בלילה נכנסו לי לאוטו וגנבו דיסקים ושלט של חנייה(?) אני אומר נכנסו ולא פרצו מאחר וכנראה שהדלת האחורית נשארה פתוחה. כל מי שדיברתי איתו במהלך היום נתן את אותה תגובה: "מה אתה רוצה השארת את הדלת פתוחה..." ואני אומר אז מה האם השארת דלת פתוחה היא הזמנה לכל עובר ושב להכנס ולקחת כרצונו. כשאני עובר ליד חנות כשהמוכר יצא לרגע זה אומר שאני יכול לקחת מה שאני רוצה. אז אני לא תמים ויודע איפה אני חי ובמקום שבו דוקרים מישהו בגלל מילה או שטות אחרת זה לא צריך להפתיע. ובכל זאת אני תוהה איפה המוסר, מה עם קצת מצפון בכל זאת מדובר בביצוע של עבירה, גם אם הדלת פתוחה זו עדיין גניבה!

חבל שגנבו! אך בעצם- מה השאלה?

עדי סליחה שאני תופס טרמפ על ההודעה שלך אבל קצת הגזמת, לא? "מה עם המוסר" אתה שואל. ובכן באמת זה רע ומגונה לגנוב. אבל קצת פרופורציות. גנבו מהאוטו ולא את האוטו עצמו. גנבו דיסקים אך לא גנבו את המכשיר שמשדר אותם. גנבו רכוש ולא פגעו בנפש. לא נעים. לא נורא. בוודאי שאין לך שום אשמה מוסרית ולא עשית רעה לאיש. הלוואי שנגיע ליום שבו אפשר יהיה להותיר את הרכוש בלתי מאובטח. זה יהיה סימן לא לכך שכולם אנשים הגונים אלא אולי זה יהיה סימן לכך שאף אחד לא עני ממש. איפה המוסר, אתה שואל. ובכן את השאלה הנכבדה הזאת הייתי שואל כדי לתמוה מדוע המדינה מניחה לנרקומן שגנב לך את הדיסקים להסתובב בלי תכנית גמילה שתעלה כמה שתעלה. הייתי מפנה אותה לכולנו שאיננו נוטים לצאת מגדרנו כאשר פוגעים בעובדים זרים ובילדיהם. "קצת מצפון" הייתי נותן בשביל להתמודד עם פגיעות רבות, מיותרות, אכזריות של אדם באדם. ובכך אין כדי לנקות את הנבלים שלקחו לך מה שלקחו.

ישראל לגבי הנרקומנים

יש תוכניות ויש מקומות גמילה אין היענות.בכל ישוב יש מרכז פניות לנרקומנים והם לא מגיעים.זה לא ממש פשוט כמו שזה נראה אבל הנרקומנים יוצאים מפרופורציות וקשה נורא להתמודד איתם. בחג סוכות שעבר כשישבתי בסוכה נכנס אלי מישהו וגנב לי ארנק פקט סיגריות ופלאפון זו תחושה נוראית של חדירה לפרטיות וחוסר כבוד לזולת שנורא קשה להתמודד איתם ללא כעס או הבנה. אני מוכן לממן להם יעוץ פילוסופיזה בהחלט כלי חזק מאוד לצאת מהסם (מניסיון, לא בסם כמובן)אבל להביא אותם לרצון הזה קשה מאוד.

adi510

New member
ישראל- לקחת את הדברים שלי

לכיוון אחר. ברור שמדובר פה בעניין פעוט וקטן. גם לא לקחתי אותו קשה, סתם מרגיז אך לא יותר. בדברי איפה המוסר והמצפון התכוונתי לעובדה שאנשים שגילו "הבנה" למעשה מאחר והאוטו נשאר פתוח. אם היו פורצים לאוטו אז זה לא בסדר אך מאחר והשארתי אותו פתוח אז מה אני רוצה בכלל?? דווקא התגובה של האנשים מסביב מציקה לי יותר מהמעשה עצמו כי זו בעצם הבעיה. אנחנו פוטרים מאחריות את אותם אנשים, זה בגלל שלא היה נעול, זה בגלל שהוא דיבר לא יפה וכו' וכו'

nehud

New member
עדי מה בדבר המוסר של....

מדוע צץ הצורך לישפוט מוסרית את חבריך-המגיבים שלא על פי אמת המידה שלך? מה בדבר האחריות שלך לנעול הדלת, ולשמור על החפצים? האם אתה אינך מוסרי על פי אמות המידה שאתה מעמיד לסביבה? אין צורך בתשובה פרט לזו אשר אתה נותן לעצמך ביושר באהבה אהוד

hilabarak

New member
עדי לא נראה לי שחבריך דיברו על הגנב

אלא עלייך. הם טענו לאחריות שלך על הגניבה, לא לחוסר המוסר של הגנב. נניח שאישה מוכה תתקשר ל"קו חם" כזה או אחר. האם ידונו איתה על כמה הבעל שלה לא בסדר ? ידברו איתה על האחריות שלה. על היכולת שלה לקום וללכת. זה לא אומר שהבעל מבחינת זה שעונה בקו החם הוא אדם טוב ואוהב ומובן, אלא שהוא רלוונטי לנושא אחריות האישה המוכה. היא צריכה לעשות מה שצריך ואפשר במסגרת המציאות כדי לצאת משם. גם אתה חטפת מכה, אינני יודע אם שכחת לנעול את האוטו או אתה נוהג כעיקרון לא לנעול, אבל בכל זאת במציאות של העולם המערבי (ולדעתי גם העולם השלישי) רכוש לא נעול ייעלם.

nehud

New member
לקחת רחוק מדי במחשבה כל

הכוונה היתה כי המען לתשובה המקורית שלך להבנתי יועד לזה אשר כתב שורה מעלי יום טוב באהבה אהוד

hilabarak

New member
בסדר לא חשבתי שאתה מנסה להגיד

משהו רע. הבנתי שפספסתי את הפואנטה שלך, רק לא ידעתי אם הפואנטה שייכת לבדיחה כלשהיא או למשהו רציני כלשהוא. אבל אם לא היה אכן עניתי כמובן לכותב המקורי ולא לך.

hilabarak

New member
כן באמת הפורום הזה רציני למדיי

לא פלא שאני נהנה ממנו.

sleeper22

New member
השאלה היא

מה הבעיה בכלל? האם הבעיה היא באמת מוסר ? או שפשוט מפריע שמישהו לקח לך את הדיסקים ? אם מישהו היה לוקח לך את הדיסקים ומשאיר לך פתח, כדי שסגור פעם הבאה את הדלת. הוא בעצם לימד אותך ופעם הבאה אפילו לא יהיה סיכוי שיגנבו לך גם את האוטו. האם היית עדין שואל את השאלה על מוסר?

למעלה