שאלה של מושג: מה זה בדיוק Cream Cheese ?

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
שאלה של מושג: מה זה בדיוק Cream Cheese ?

ברור לי מה התרגום המילולי של המושג ובגדול אני חושב על משהו. אבל, זה לא ברור לי עד הסוף.
התוכלו לומר לי למה הכוונה? לתת דוגמאות של מוצרים?
תודה מראש.

(זה מופיע לי במתכון למאפה כלשהו)

בעיקר מרקם

כלומר במקור גבינה למריחה בעלת אחוזי שומן גבוהים כמו פילדלפיה, אבל ברבות הימים ובגבור הטכנולוגיה היא מגיעה גם באחוזי שומן נמוכים כמו 5% מכך אנו למדים שמדובר בממרח בעל מרקם עשיר יציב וחלק וגוון גבינתי בטעם.

שוק מוצרי החלב עתיר דוגמאות לכגון זה. מה תפקידו במתכון? אולי לפי זה תוכל לקבל הצעות רלבנטיות לחלופות

RSPA

New member
תודה רבה. זה יופי. נתת לי קצה חוט להבין את זה.

בדקתי לגבי גבינת פילדלפיה וההגדרה לגביה היא שזו "גבינת שמנת מוקצפת".
בדקתי לגבי "גבינת שמנת" ובויקיפדיה מופיע שזו "גבינה לבנה רכה בטעם עדין, המכילה לפחות 33% שומן, והיא בעלת לחות של לא יותר מ-55% וטווח דרגת חומציות שבין 4.4 ל-4.9... גבינת שמנת נבדלת מגבינות אחרות בכך שלא מאפשרים לה להבשיל. יש לצרוך את הגבינה כשהיא טריה."
אם את אומרת שעכשיו היא מגיעה גם באחוזי שומן נמוכים - אז את הנתון הזה מהידע שלך אני מצרף גם - וזה בכלל טוב.
עכשיו השאלה הגדולה: אילו גבינות דומות קיימות שהן טבעוניות? האם טופוטי שנמכרת בסופר היא כזו ונופלת להגדרה של קרים צ'יז?

לכאורה

אבל כדאי לטעום לפני
אני מצאתי את הטופו הטחון של קדיתא בתוספת מיץ לימון מעט מלח ומעט שמן כחלופה הולמת . באפיה אני מוסיפה מעט קסנטן גאם וקורנפלור וסבבה. אפשר להוסיף גם שמנת אלפרו. הבעיה עם טופותי בעיני היא המרקם הפלסטי שלה. לתערובת טופו ביתית אתה יכול להוסיף טעם לכל כיוון ף מתוק, מלוח, פירותי. אמנם היא דומה להפליא במרקם לתשעה אחוז אבל מתנהגת באפיה או כמלית טוב כמו גבינת שמנת. ניתן להוריד בלימון להעלות בשומן או במייצבים להשגת מרקם וארומה מיטביים

יש גם פילדלפיה לא מוקצפת...

לגד יש גבינה בשם ניו יורק- 30%,5%, עם בזיליקום, עם זייתים ועוד....
יש גם נפוליאון שמגיעה בטעמים שונים...

למעלה